Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев /Враца/ играе днес първата контрола от зимната подготовка

Снимка: Радио ВИДИН

Противник на врачани е северномакедонският тим Струга, а мачът е от 15.30 часа в град Дуръс. Тимът на Даниел Моралес е единственият тим от българския футболен елит, който избра да изкара зимната си подготовка в Албания. която засега е пощадена от неочакваните капризи на зимата в Турция и Италия.


Врачани ще изиграят общо пет контроли, докато се готвят в Дуръс. Те уговарят срещите си на място, тъй като има доста отбори, които водят подготовка в албанския курорт на Средиземно море. Очаква се да останат там до 8 февруари, след което ще се готвят у дома до подновяването на кампанията в Първа лига.


Докато са в чужбина футболистите, ръководството на клуба получи уверение, че ще вземе 40 000 евро по фонд "Солидарност“ на УЕФА. Толкова ще вземат всичките 14 тима, участвали в елита през кампанията 2020-2021 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Турнир по тенис на маса ще се проведе в Монтана

Младежкият дом в Монтана ще бъде домакин на турнир по тенис на маса за ученици. Състезанието е тази събота (30 март), като записването ще става на място, от 9:00 часа. Няма такса за участие. Турнирът е за ученици от 5-и до 12-и клас, разделени на две групи. Първата е 5-8-и клас и втората - 9-12-и клас. Групите са смесени. Регламентът..

публикувано на 26.03.24 в 12:00

Волейболният "Монтана" загуби отново от ЦСКА

Волейболистите на "Монтана" загубиха и втората си ¼ -финална плейофна среща от ЦСКА. В столичната зала "Васил Симов" "армейците" се наложиха с 3:1 гейма и така с два успеха, с един и същи резултат, се класират на ½ -финала. За Монтана сезонът приключи на четвърто място.  Капитанът на монтанци Георги Елчинов бе преквалифициран в либеро, за да..

публикувано на 26.03.24 в 10:55

"Кула-04" разгроми "Дуло"-Видин

Отборът на ФК "Кула-04" победи тима на ФК "Дуло" – Видин с 8:1 в първи кръг от пролетния полусезон на Областна футболна група "Видин". Николай Николов вкара четири гола, Тони Цветков добави два гола и по един гол реализираха Николай Иванов и Емил Петров, посочи Пенко Йончев, треньор ФК "Кула-04": "С мъжете убедителна победа  на старта..

публикувано на 25.03.24 в 15:33

Започна регистрацията за Вършец рън

Започна регистрацията за участие в тазгодишното издание на Вършец Рън.  Спортният форум ще се проведе на  14 юли (неделя) за втора година с различни трасета и дистанции, като могат да участват и деца. С тартът е в центъра на града. ПРОГРАМА: 13 ЮЛИ – СЪБОТА 10:00 – 18:00 –  Регистрация за „Вършец рън"– получаване на стартов пакет –..

публикувано на 24.03.24 в 15:09

"Локо" Мездра не се даде и на "Академик"

В среща от 20-ия кръг на Северозападната Трета лига в Мездра петият в класирането „Локомотив” и вторият „Академик” Свищов направиха нулево равенство. Двете нули обаче не показват безинтересен мач – напротив, срещата бе изпълнена с много положения и атрактивна игра. Двамата вратари спасиха доста удари и не допуснаха топката в мрежата си. Старши..

публикувано на 24.03.24 в 14:06

"Монтана" с грешна стъпка на ¼-финала

Волейболистите на Монтана направиха фалстарт в плейофите. В зала „Младост" момчетата на треньора Даниел Пеев отстъпиха с 1:3 гейма на ЦСКА в първа ¼ финална среща. В тази фаза се играе до две победи от три мача. В понеделник ЦСКА приема Монтана. При успех се класира на ½ финал. При загуба третия мач отново е в Монтана, на 28 март. В препълнената със..

публикувано на 24.03.24 в 14:04

"Ком" Берковица с нова победа

Лидерът в четвърта монтанска футболна дивизия Ком /Берковица/ не се затрудни при гостуването на Пъстренец /Долно Белотинци/. Тимът на Венци Иванов се наложи с 3:1 в среща от 13-ия кръг. До почивката берковчани си вкараха головете, а те бяха дело на Ивайло Тошев, Десислав Андреев и Антонио Антонов. В началото на втората част от дузпа Боб Войков вкара..

публикувано на 24.03.24 в 14:00