Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Белоградчик отчетоха заявленията за достъп до обществена информация

Снимка: Радио ВИДИН

През 2021 г. в община Белоградчик са постъпили 26 заявления за достъп до обществена информация, на едно е отказан достъп. Това става ясно от Годишния отчет на Общината. 14 от тях са от неправителствени организации и 12 – от граждани. 20 от заявленията са подадени по електронен път. В по-голямата си част – 24 на брой, се касае за достъп до служебна информация, а останалите са за достъп до официална информация. 


Четири са темите, по които се е искал достъп до официална информация. 7 касаят отчетността на институциите, 6 – изразходване на публични средства, 3 са свързани с информация за контролната дейност на администрацията и 10 са по други теми. 


От постъпилите 26 заявления само на едно е отказан достъп до исканата информация. На 24 от заявленията е даден пълен достъп и само на едно – частичен. Всички решения за предоставяне  на  достъп са издадени в срок, като за 2 този срок е бил удължен. Причината за удължаването е, че исканата информация е в голямо количество и е било необходимо допълнително време за нейната подготовка. През изминалата година  не е постъпила нито една жалба срещу решение или отказ за предоставяне на достъп до информация. 


Годишният отчет за постъпили и обработени заявления за достъп до обществена информация  е достъпен за всички граждани на официалния сайт на Община Белоградчик.


Вижте още

Снимката на 17 май 2022 година

Отборът на ППМГ "Екзарх Антим I"- Видин спечели първото място на провелото се днес във Видин областно състезание на Младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец" . Участие в състезанието взеха 7 отбора, сформирани в училища от общините Видин, Ружинци и Кула.  Сметищата край Костелево и Рогозен и нерегламентираното изхвърляне на отпадъци са..

публикувано на 17.05.22 в 17:50

Автентични свидетелства представят съдбоносни епизоди от българската история

Изложбата "Съкровищата на държавните архиви“ бе открита в Държавния архив във Видин .  В нея са представени особено ценни и уникални документи, които се съхраняват в Централен държавен архив, Държавен военноисторически архив, териториалните архиви и оригинални ценни документи, каза Светлана Кръстева, началник на местния архив: "За нас..

публикувано на 17.05.22 в 17:45

90 години чества читалището в Бойчиновци

90-годишен юбилей отбелязва читалище "Възраждане 1932" в Бойчиновци. Тържествата са този петък и събота и ще бъдат съчетани с традиционните Майски празници, поясни секретарят Валери Начев . Заради пандемията от COVID-19 в последните две години не бе провеждан фолклорният събор "Пролет край Огоста". В петък програмата започва в 18 часа на сцена пред..

публикувано на 17.05.22 в 17:38

Учител наби ученик в елитно видинско училище

Клип с кадри на насилие в клас бе получен в редакционната поща на Радио Видин.  В краткия видеоклип се вижда как афектиран учител нанася силни удари на ученик и отправя обиди към него. Видеото е заснето от съученици на момчето. Според подателя, пожелал анонимност, грозната сцена е от видинската математическа гимназия.  Потърсихме за коментар..

публикувано на 17.05.22 в 17:09

Дигитализацията - тема на конференция в Румъния

Областният управител на Видин Любен Иванов ще  участва в конференцията "Innowave Summit" 2022 в гр. Клуж, Република Румъния, която ще се проведе в периода 18-20 май. Основен акцент ще е дигитализацията на частния и публичния сектор и засилване на цифровата трансформация и трансфера на технологии в страните от Централна и Източна Европа. Събитието..

публикувано на 17.05.22 в 16:19

На 30 май Административният съд решава за размера на такса смет във Видин

Нови доказателствени са поискани по делото за отмяна на решението за размера на таксата за битови отпадъци във Видин. За днес в Административeн съд- Видин беше насрочено заседание по делото. Образувано е по жалба на областния управител Любен Иванов срещу решение на Общинския съвет. Делото е отложено за 30 май, каза Таня Кръстева, служител "Връзки с..

публикувано на 17.05.22 в 16:14

Борислав Сандов бе във Враца

Сметищата край Костелево и Рогозен и  нерегламентираното изхвърляне на отпадъци са обсъждали във Враца министърът на околната среда и водите Борислав Сандов и  областния управител  Стефан Красимиров.   "Има наложени санкции. Опитваме се да ограничим отпадъците, като финансираме проекти. Един от тях е за компостираща инсталация за зелени..

публикувано на 17.05.22 в 15:45