Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двойката- милата, любезна и грижлива майка

Денят на петте двойки (02.02.2022) - символика и енергия на числото 2



Колко много двойки са събрани в днешната дата- 02.02.2022 г. Елемент на числото две е вода. В нумерологията означава ум и емоция, двойственост, и женственост. Двойката символизира женското начало, натрупването и съхраняването на знания, сигурността на лъвското леговище. 


Графичното изображение на числото  са две вертикални успоредни линии - две преплетени в любовна прегръдка змии и от тук идва и венчалната халка. Може би затова и следващата дата със струпване на двойки- 22.02.2022 година е предизвикала интерес сред две млади млади двойки, решили да минат под венчилото във Видин- въпреки че денят е вторник. Може би и защото девиз на числото 2 е “Търпение и наблюдение. Сплотени можем всичко. Обединението е Любов“. 


Числото носи качества като: упоритост, отзивчивост и съпричастност, колективност, често има и прояви на егоизъм, разказа нумерологът Ели Маринова:


"Двойката е символ на жената. Символ на майката, която пази дома, семейството, децата си, килера трябва да е пълен... Символ също така и на леглото, на спалнята. Двойката събира хората. Двойката ни прави по-консенсусни, бих казала, когато се стремим да работим в екип, да търсим разбирателство. Но когато става въпрос за много двойки, двойката може да бъде и твърде непоколебима, неотстъпчива…т.е. трябва да не бъдем неотзивчиви и неотстъпчиви. Иначе чувствителност, романтика, сантименти и т.н. Двойката е хубава, когато събира хората, защото обединението е любов, именно в двойката е първата идея за любовта, за това и това е днешния ден – да има любов, да има разбирателство.“


Числото е символ на майката, която се грижи всеотдайно за децата си и която е готова да ги брани от всякакви злини и опасности дори и с нокти и зъби, ако това се наложи. Това е милата, любезна и грижлива домакиня, която следи зорко домът да е подсигурен и на обитателите му да не липсва нищо. Обръщат ли видинчани внимание на подобни дати? 


“Специално за мен не, по принцип обръщам внимание на тия повтарящи се цифри, но съм забелязала, че нищо не ми се случва, нито лошо, нито хубаво.. За мен всяка дата е късметлийска, стига да си здрав... Честно казано, не не я намирам, имам информация, че е ден на мъжката рожба, тъй като аз имам момиченце, съвсем не ме касае това нещо и не, не го намирам за късметлийско… Датата според мен е интересна като събрани числа, но сякаш числото 2 не ми е любимото, за да ми бъде късметлийска, хубава и т.н. ... Намислям си желание и понякога се моля да се сбъднат тия желания рано или късно.. Ами да, нещо като да видиш падаща звезда...“


За тези, които притежават двойка в рождената си дата, може да се каже, че двойката им дава благост и чар, грация, пластика и красота. Числото две дарява усет за чувствата на другите и добре развита интуиция, деликатност и дискретност, умения за работа в екип, чувство за хармония, ритъм и колорит,  желание за постигане на разбирателство, за сътрудничество, толерантност, услужливост, общителност. А за всички останали - двойката ни помага и ни подтиква да трупаме знания, умения и материални блага. Така че може да кажем, че числото 2 е хубаво число.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Всяко благо е от Бога – нека се научим да го ценим

Шестата Неделя след Петдесетница , която отбелязваме днес, Църквата ни напомня, че Господ Иисус Христос винаги снизхожда към немощите на човеците, независимо кои са, какви са и дори от каква вяра са. "И като видя Иисус вярата им, каза на разслабения: Дерзай, чедо, прощават ти се греховете!" /Мат: 9-2/ В днешното евангелско..

публикувано на 04.08.24 в 08:00

Кой се крие зад „Този чаровен мъж“

Екипът на вестник „По-странни времена“ , с който се запознахме миналата седмица, отново е тук, с някои нови членове, готов да се справи веднъж завинаги с нов проблем – вампири, които не би трябвало да съществуват. Поне така твърдят всички запознати, в това число и старият Когс – човек, прокълнат да казва само истината. Е, тези явно не знаят, че не..

публикувано на 02.08.24 в 16:00

Деца-доброволци във видинската библиотека

От началото на лятната ваканция видинските библиотекари имат помощници. Деца-доброволци по няколко часа на ден помагат в "Детския отдел" на  Регионална библиотека "Михалаки Георгиев".  Първоначалната идея е децата да помагат на трудно подвижни хора да стигнат до отдела, заради липсата на асансьор в сградата, както и да пазят багажа..

публикувано на 02.08.24 в 15:14

Галина Георгиева от Видин и нейните разностранни интереси

В "Хоби, професия" днес ви срещам с една много дейна и широко скроена дама- видинчанката Галина Георгиева. Тя е на 75 години, спомня си за многото културни дейности, в които тя се включва от малка, продължава и като голяма, а днес се опитва да не пропуска нито едно културно събитие във Видин.  От дете има интерес към много неща - пеене:..

публикувано на 02.08.24 в 15:00

В Ослен Криводол се подготвят за фестивала "Ослен Фест - селски Ренесанс"

Село Ослен Криводол се подготвя за  третия фестивал "Ослен Фест - селски Ренесанс". В четирите дни от 22 до 25 август организаторите предвиждат множество дейности и събития, насочени към съживяване на българското село като специално внимание се  на доброволчеството. Фестивалът е добър повод за среща със съмишленици и приятели, като програмата има..

публикувано на 02.08.24 в 14:10

С "Тоска" се открива деветото издание на "Опера на върховете" в Белоградчик

За девета поредна година Белоградчишките скали ще се превърнат в оперна сцена и ще посрещнат световно известни артисти. Седем постановки ще бъдат представени на започващия днес фестивал "Опера на върховете - Белоградчишки скали", каза директорът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов.   "Започваме с огромна увереност и благодарност за..

публикувано на 02.08.24 в 11:15

Експерт: Цената на пшеницата ще върви надолу

Колко зърно са добили българските земеделци, какво е качеството му и каква е пазарната ситуация, какви са прогнозните цени на пролетните култури- в " Земята, която ни храни " отговор на тези въпроси дава Борис Ангелов , представител на Софийската стокова борса в Монтана.  Около 6 милиона тона е добитата пшеница към момента. Средният добив се..

публикувано на 01.08.24 в 18:30