Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха нападателя на фелдшерката от Враца

Снимка: РЗИ Враца

Полицията задържа агресора, нападнал фелдшерка в петък в Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ във Враца. Радио "Видин" съобщи вчера за инцидента във ваксинационния кабинет на РЗИ.

Информацията за разплитането на неприятния случай потвърди д-р Орлин Димитров, директор на РЗИ. След подадения сигнал, нападателят е арестуват.

Според информацията, която още не е потвърдена от полицията, е бил задържан 44-годишният врачанин Иван Т.П. Той трябвало в петък да бъде ваксиниран с втора доза, но по неизвестни причини вместо да получи защита срещу ковид и сертификат за завършен ваксинационен цикъл, нападнал фелдшерката. Заради заплахите, които тя получила, жената е в стрес. Разпитана е в полицията.

Хулиганът бил задържан от група, която била ръководена от Любомир Симеонов. Бързите, адекватни и навременни действия на полицията бяха отчетени и от д-р Димитров, който благодари на служителите на РУ - Враца.

За бързото изясняване на нападателя, голяма роля са изиграли и записите от видеокамерите. Устройствата бяха монтирани във ваксинационния кабинет след изричното настояване на директора на здравната инспекция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Два пожара горяха в село Воднянци

На четири сигнала за пожари в областния град са реагирали видинските огнеборци през изминалото денонощие, съобщават от ОД на МВР-Видин. Гасени са запалени сухи треви и отпадъци, няма материални щети.   В съботния ден  след постъпил сигнал в 12.27 часа, огнеборците гасили пожар в частен имот в с. Воднянци . Пламъците унищожили 30 кв.м от..

публикувано на 29.07.24 в 11:49

Деца от Вършец ще нарисуват най-дългата рисунка на асфалт

Най-дългата рисунка на асфалт в област Монтана  ще нарисуват децата от Вършец следващата неделя. В три последователни дни ще се проведе Фестивал на забавленията, като част от проявите, посветени на „Празника на курорта, минералната вода и Балкана" За първи път, по повод „Празника на курорта, минералната вода и Балкана" във Вършец, се..

публикувано на 29.07.24 в 11:33

Международният фолклорен фестивал "Балканът пее и танцува" отново на берковска сцена

След няколкогодишно прекъсване НЧ „Иван Вазов 1872" и Община Берковица възстановяват Международният фолклорен фестивал „Балканът пее и танцува".  Той ще се проведе на 7 и 8 септември 2024 г. като част от програмата за празника на Берковица. Целта на фолклорния фестивал е да възроди своя облик на достоен пазител на българското нематериално..

публикувано на 29.07.24 в 10:57

Видинчанин е задържан за притежание на наркотици

32-годишен видинчанин е бил задържан в полицейския арест за притежание на наркотици, съобщават от полицията във Видин . Мъжът бил спрян за проверка пред вход на жилищен блок в к-с „Крум Бъчваров“.  При извършен личен обиск  криминалистите открили три пликчета с бяло кристално вещество, реагирало на кокаин при полевия..

публикувано на 29.07.24 в 10:46

Лек автомобил катастрофира в село Чирен

Лек автомобил е катастрофирал във врачанското село Чирен, съобщават от ОД на МВР-Враца.  Малко след полунощ, в село Чирен,  поради несъобразена скорост е катастрофирал лек автомобил, който се е блъснал в друга лека кола, в пътен знак  и в каменен зид. Н яма пострадали , нанесени са само материални щети. Водачът е тестван за..

публикувано на 29.07.24 в 10:03

Жълт код за високи температури

Жълт код за опасно горещо време е обявен за 21 области на страната за 29 юли. Сред тях са Видин, Монтана и Враца, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).  Според прогнозата на НИМХ днес ще бъде предимно слънчево.  Следобед над Северна България ще започне да се развива купеста, към вечерта над Централна Северна и..

публикувано на 29.07.24 в 07:50

Огнеборци от Монтана спасиха ферма в село Вирове

5000 декара сухи треви и храсти е унищожил пожарът вилнял два дни в планината "П ъ стрина" край Монтана.  Пожар в село Вирове са гасили два екипа на пожарната в Монтана.  Сигналът за горяща селскостопанска постройка е подаден вчера към 15.30 часа. Огнеборците са спасили две сгради и 200 птици отглеждани в тях. Пожарът е изпепелил 60 квадратни метра..

публикувано на 28.07.24 в 10:29