Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събраха подписка за ремонт на пътя между Лом и Брусарци

Снимка: Фейсбук

Над 2500 души от общините Лом и Брусарци се подписаха на хартия и в социалните мрежи за спешен ремонт на пътя между двете населени места. Инициативата е подкрепена от кметовете на Лом и Брусарци- д-р Георги Гаврилов и Наташа Михайлова. Пътят от години е в окаяно състояние и заради огромните дупки постоянно се чупят коли,  а предпоставките за катастрофи са ежедневни. Агенция пътната инфраструктура не предвижда ремонт на шосето между Лом и Брусарци за тази година и това предизвика гнева на местните жители. По пътя, който минава през селата Сталийска махала, Трайково, Василовци, Дондуково и Крива бара ежедневно пътуват хора за работа до Лом и се движат училищни автобуси. Шосето свързва населени места, в които по данни на ГРАО от 15 декември 2021 година живеят близо 30 хиляди души. Пътят е построен в далечната 1976 г. и оттогава не е ремонтиран, само са кърпени дупки. Въпреки изключително лошото му състояние, за него се плаща винетна такса. Хората от двете общини се надяват пътната отсечка Лом- Брусарци да влезе в графата "спешни ремонти" на АПИ за 2022 година. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жена пострада при катастрофа край Лом

42-годишна жена е пострадала при пътнотранспортно произшествие на второкласния път между Лом и София, съобщиха от ОДМВР Монтана.  Инцидентът се е случил вчера по обяд. Жената се е возила на задната седалка на лек автомобил с видинска регистрация, управляван от 49-годишен мъж от село Буковец (Видинско).  Шофирайки на прав участък от пътя, шофьорът е..

публикувано на 30.07.24 в 11:02

Избират изпълнител на дейностите по аварийно укрепване на крепостта "Баба Вида"

Днес се очаква да бъде отворена офертата на единствения кандидат за извършване на аварийното укрепване на западния бастион на крепостта "Баба Вида" във Видин. Срокът за участие в обявената от Община Видин обществена поръчка, изтече на 22 юли, като дотогава бе подадена една оферта. Укрепването трябва да се извърши по архитектурен и конструктивен..

публикувано на 30.07.24 в 10:07

Задържаха пиян шофьор в Мездра

69-годишен мъж бе задържан за шофиране в нетрезво състояние, съобщиха от ОДМВР Враца. При рутинна проверка на лек автомобил от полицейските служители е направена и проба за употреба на алкохол. Уредът е отчел над 1.2 промила алкохол в издишания въздух.  На водача е съставен акт и му е взета кръвна проба. Той е задържан за срок от 24 часа в Районно..

публикувано на 30.07.24 в 10:02

Община Враца с най-много фотоволтаични централи в Северозапада

За последната година най-много фотоволтаични централи в Северозапада има изградени на територията на общините Враца, Роман, Хайредин и Брусарци. Последните данни на Националния статистически институт от края на юни показват колко голям е интересът към възобновяемите енергийни източници и по-конкретно към Фотоволтаичните електроцентрали.  Високият..

публикувано на 30.07.24 в 09:31

13 пожара горяха във Видинско, засегнати са и горски масиви

С 13 пожара са се борили видинските огнеборци до 18,30 часа вчера. Голям пожар е тръгнал от стената на язовир "Калина", засегната е и горска територия, каза  гл. инсп. Димчо Горанов, началник Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин:  .   "Имаше ситуация на стената на язовир "Калина", с  разпространение на пожара..

публикувано на 30.07.24 в 09:05

Близо 800 заявления за подпомагане на ученици са подадени в област Видин

Най-късно до 15 октомври се подават заявления за подпомагането на ученици по Закона за семейните помощи за деца. За ученици от начален етап са подадени близо 600 заявления, каза директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" във Видин, Венцислав Боянов:  "Еднократните помощи за деца, които са записани в първи, втори, трети, четвърти и..

публикувано на 30.07.24 в 09:05

Запалени стърнища край село Калина предизвикаха голям пожар в земеделски земи

Пожар бушува в землището на община Брегово . Огънят е тръгнал от запалени стърнища около село Калина, каза за Радио Видин кметът на община Брегово Илиян Бърсанов.  "Земеделски земи са, стърнища. На място има два пожарни автомобила, в началото пожарът е бил близо до последните къщи в Калина, но пожарникарите са го ограничили... Прехвърлил се е през..

публикувано на 29.07.24 в 19:30