Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" Видин надигра "Дреновец" в мач с четири гола и два червени картона

Снимка: Радио ВИДИН

"Бдин" Видин победи с 3:1 "Дреновец" в областното дерби от първия пролетен кръг на Северозападната Трета футболна лига. Видинчани доминираха през първото полувреме и закономерно се оттеглиха на почивката с два гола аванс след попадения на едно от новите попълнения в отбора Станислав Жеков. Първият гол падна в 13-ата минута, след центиране и разбъркване в наказателното поле на гостите Жеков отправи плътен удар от десетина метра и не остави шансове на вратаря на "Дреновец". В 20-ата минута, след поредната атака на домакините, топката срещна ръката на защитник в наказателното поле на гостите и излезе в аут, но главният съдия Ивайло Данчев прецени, че действието е неволно и не показа бялата точка. След изпълнението на корнера обаче отново Жеков се оказа най-съобразителен и покачи на 2:0. Новият нападател на "Бдин" Андрей Атанасов "Хищника", можеше да направи резултата класически в 30-ата минута, но хубавият му удар с глава срещна напречната греда.

Състезателите на "Дреновец" излязоха пределно мотивирани да обърнат резултата през второто полувреме и още в 47-ата минута върнаха едно попадение. Боби Симеонов засече с глава центриране от статично положение и оплете топката в мрежата. С пропуски за "Бдин" от чисти позиции се отчетоха Стойчо Стойков, Деян Захариев, Мартин Николов и Андрей Атанасов, а гол на Ивайло Иванов в 87-ата минута бе отменен заради спорна засада. В края на мача се стигна до неприятни сцени. Току-що влезлият за отбора на гостите Пламен Ненов фаулира грубо Ивайло Иванов, след изправянето си защитникът на "Бдин" посегна с глава към Ненов, който се строполи на терена, а главният рефер показа червен картон и на двамата футболисти. Крайният резултат оформи Андрей Атанасов след хубава контраатака на "Бдин" в 92-ата минута.


"Когато изпускаш 6-7 чисти положения, накрая става доста труден и изнервен мач. Може би след 25-ата минута, след като поведохме с 2:0, се отпуснахме, мачът стана равностоен, разчиташе се повече на единоборства. В началото на второто полувреме закономерно гостите вкараха гол. Накрая се стигна и до два червени картона, което е крайно излишно и за двата отбора", коментира старши-треньорът на "Бдин" Александър Петров.

В този мач за "Бдин" играха: 97. Пламен Станев, 3. Людмил Иванов, 5. Ивайло Иванов (чк), 6. Янек Кирилов, 8. Андрей Атанасов, 10. Калоян Цветков (к), 11. Мартин Николаев, 15. Кристиян Йошов/7. Александър Славейков, 16. Деян Захариев/18. Стойчо Стойков, 20. Станислав Жеков, 23. Ангел Цолов

"Дреновец": 22. Юлиян Весков (к), 4. Людмил Николов, 5. Христо Карлуковски, 6. Людмил Йотов, 8. Ивайло Андреев, 11. Денис Димитров, 15. Християн Говедарски/14. Пламен Ненов (чк), 17. Християн Илиев/7. Божидар Владимиров, 20. Боби Симеонов, 21. Любослав Петров, 25. Стелиян Николов

В следващия кръг "Бдин" гостува на "Партизан" Червен бряг, а "Дреновец" е домакин на дубъла на "Ботев" Враца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Камен Пенчев подсилва редиците на "Видабаскет"

Още едно познато име подсилва мъжете на "Видабаскет“ за новия сезон. Ударното попълнение е гардът Камен Пенчев от шампиона "Хебър“, добре познат на видинската баскетболна общественост още от юношеските си години с гостуванията в зала  "Фестивална“.  Камен е възпитаник на Троянската баскетболна школа, но още деветокласник преминава в редиците на Лукойл..

публикувано на 18.07.24 в 15:44

Михаел Павлов свири на стадион "Огоста"

От БФС назначиха Михаел Павлов за главен съдия на мача "Монтана" – "Марек" /Дупница/ .  Срещата от първия кръг на Втора лига е в събота, 20 юли, на стадион "Огоста", в 20:00 часа . Венцислав Банчев и Кристиян Минков са помощници.  Четвърти арбитър е Валентин Стефанов. Веселин Мишев ще оценява работата на съдиите. Николай Михайлов от..

публикувано на 18.07.24 в 14:16

В Криводол направиха турнир по тенис на маса

В Криводол проведоха турнир по тенис на маса за деца , съобщиха от общинската управа. Надпреварата премина под патронажа на кмета Христо Доков и беше организирана от местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В състезанието взеха участие деца от Криводол на възраст от 8 до 18 г. Победител в надпреварата е..

публикувано на 18.07.24 в 12:00

"Монтана" представи отбора срещу "Ком"

"Монтана" победи с 4:0 "Ком" /Берковица/ в приятелска среща. Преди мача на стадион "Огоста" бе представен отборът на монтанци за новия сезон на Втора лига. Кметът Златко Живков пожела успех и на двата тима.  Само на седмица тренировки футболистите на "Ком" не успяха да се противопоставят на съперника. В 31-та минута домакините поведоха с автогол на..

публикувано на 18.07.24 в 11:17

Видински състезатели участват на Световното по кану-каяк

Петима състезатели от видинския Клуб по водни и гребни спортове - Бонония  участват на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. Надпреварата започна днес, 17 юли, а от Видин се включват кануистите Виктор Тодоров, Мартин Теодосиев и Павел Планимиров, един каякар - Божидар Транков и Милена Милчова - в едноместен каяк на 500 метра, каза..

публикувано на 17.07.24 в 15:10

"Монтана" представя отбора си срещу "Ком"

"Монтана" ще играе приятелска среща с новака във "В" Северозападната трета лига "Ком"/Берковица/. Мачът на стадион "Огоста" е тази вечер от 19.00 часа. Преди него монтанци ще представят официално селекцията си за новия сезон на Втора лига. "Монтана" смени двама треньори по време на лятната подготовка. Петър Колев стартира заниманията, след което..

публикувано на 17.07.24 в 12:04

Видинчани с два златни и един бронзов медал от световното по кану-каяк за ветерани

Елена Петкова от видинския Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77" завоюва два златни медала от Световното първенство по кану-каяк за ветерани в Пловдив. Тя е световен шампион в дисциплините - 500 м. едноместен каяк, при 50-54 г. жени и 200 м. едноместен каяк отново в същата възрастова група. Друг състезател от града и клуба Кирил Флоров заслужи..

публикувано на 16.07.24 в 16:47