Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ученичка от Видин се конкурира за титлата "Мис здраве"

Снимка: Facebook.com/TriModel

11-класничка от Видин е претендентка за титлата "Мис здраве" в едноименния фотоконкурс, който се провежда онлайн в социалните мрежи. Цветомира Найденова учи в професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев", харесва изобразителното изкуство, а за здравето казва, че когато човек е здрав, той е и красив:

"Здравето за мен е физическо, умствено и социално благоденствие. Здравето е красиво нещо за мен, когато човек е здрав и спокоен вътрешно, той е красив за себе си и за околните..."

Цветомира Найденова е на 16 години, ученичка е в 11 клас по специалността "Фризьорство". Обича да рисува, харесва фотографията и танците. 

Кандидатурата на Цветомира Найденова може да бъде подкрепена до 26 февруари с гласуване в социалните мрежи. 

Вижте още
Трафикът край Бяла Слатина

Снимката на 28 ноември 2023 година

Обстановката по пътищата в страната постепенно се нормализира, стотици населени места остават без електрозахранване. Това отчетоха министрите на регионалното развитие и на енергетиката Андрей Цеков и Румен Радев. Отменено е частичното бедствено положение в община Враца. На територията на Северозападна България тази сутрин без ток бяха близо 75 000..

публикувано на 28.11.23 в 18:00

АПИ ще подготви пакет от мерки за движението по пътищата през зимата

За да се подобри движението по пътищата през зимата, Агенция пътна инфраструктура ще подготви пакет от мерки. Това съобщи шефът на Агенцията, който беше във Враца заради проблеми с тежкотоварния трафик. Същевременно в региона беше възстановено електрозахранването в населените места, които бяха без ток от събота.  Според председателя на УС на АПИ..

публикувано на 28.11.23 в 17:55

Приключи проект, насочен към уязвимите групи в община Видин

Със заключителна пресконференция приключи проект „Интегриран подход за социално-икономическа интеграция на уязвими групи“ на Община Видин. По проекта са усвоени над 1 500 000 лева от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирани от Европейския съюз.  Радвам се,..

публикувано на 28.11.23 в 15:55

Младежи от Видин твориха за благотворителна кауза

Пленер с благотворителна кауза се проведе във Видин . В инициативата на фондация "Подкрепа за реализация" участваха младежи от групата по изобразително изкуство към организацията и ученици от художествена паралелка на видинското училище по изкуствата "Св. св. Кирил и Методий". Младежите казаха за Радио ВИДИН, че се гордеят да правят добро със..

публикувано на 28.11.23 в 15:50

Фериботът при Оряхово временно спря работа

Заради усложнената зимна обстановка, фериботът при Оряхово е спрял временно работа. Това съобщи за Радио ВИДИН изпълнителният директор на пристанищния комплекс Добри Радев : "Гранична полиция е издала заповед от Румъния да не се вкарват превозни средства заради това, че не е разчистено при нас и да не се затруднява обстановката. Пътят е..

публикувано на 28.11.23 в 15:32

Ясна е програмата за празниците в Мездра

Община Мездра обяви програмата си за посрещане на коледно-новогодишните празници . Празничните прояви започват на 2 декември, като запалването на светлините на елхата е предвидено за 7 декември.  Програмата за празниците включва: • 2 декември 2023 г. (събота) - 11:30 ч. - Кино „Роял“: Творческа среща с писателките Валентина Стоянова -..

публикувано на 28.11.23 в 14:51

Здравен семинар се проведе във Видин

Семинар за медицински специалисти по здравни грижи от училищата и детските градини и здравни медиатори се проведе във Видин . Основните теми на обучението, организирано от Регионалната здравна инспекция, бяха здравословното хранене, физическата активност, употребата на алкохол и тютюневи изделия. Лектор бе психологът на институцията Наталия Милкова...

публикувано на 28.11.23 в 14:33