Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стилиян Петров с визита в Северозапада (Видео)

4
Снимка: Радио Видин

Бившият капитан на Националния ни отбор по футбол Стилиян Петров посети днес Видин. Визита му бе част от предвидената обиколка в страната на кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и неговия екип. Обиколките в страната стартираха преди дни и целят да покажат уважение към хората, пряко свързани с българския футбол, да обсъдят най- големите проблеми и провокации пред футболните клубове, както и да представят предложенията за развитието на този спорт, споделят от екипа на Бербатов. На централния площад "Бдинци" Стилиян Петров бе посрещнат от представители на футболни клубове и симпатизанти от Видин и региона. 

"Българският футбол е в тинята и само Бербатов, Стилиян, мартин и техният екип могат да оправят футбола в България."- каза Васил Иванов, спортен директор на ФК "Дреновец". 

Методи Савов, председател на Управителния съвет на ФК "Славия" Ново село също е оптимист за развитието на българския футбол след изборния конгрес на БФС, насрочен за  18 март. 

"Бих искал и бих се надявал Бербатов да спечели, но не мога да взема становище, докато не мине конгреса."

Развитието на детско- юношеския футбол е един от проблемите на този спорт у нас, подчерта в началото на срещата Стилиян Петров:

"Това е болката и на Митко Бербатов- детско- юношеската школа. Това е бъдещето на България. Аматьорският футбол и професионалният футбол в България са слети заедно. Методиката на българския футбол трябва да бъде профилирана в правилната насока."



Управлението на българския футбол трябва да се осъществява по нов, коренно различен модел, обясни Георги Градев, спортен адвокат, който също е част от екипа на Димитър БербатовСтилиян Петров обърна внимание на статута на професионалния футбол у нас и отговори на много въпроси на присъстващите. Освен Видин, днес той посети Дреновец и Монтана, като обиколките в страната продължават до редовния конгрес на БФС, насрочен за 18 март. От екипа се надяват, че такъв ще има и той ще бъде проведен по регистрирания дневен ред, който включва избор на президент и членове на Изпълнителния комитет на БФС.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Вършец е домакин на състезание по планинско бягане

Вършец ще бъде домакин в неделния ден на кръг от националния шампионат по планинско бягане. Заявка са потвърдили над 160 участници. За първи път ще се проведе маратонска дисциплина от 50 км. Лекоатлетите ще бягат до връх Тодорини кукли, ще продължат по билото на Стара планина. В него ще се пуснат 40 атлети.  За втора поредна година Вършец..

публикувано на 13.07.24 в 17:20

"Ботев" смени "Монтана" с израелци в контролите

Броени часове след като отмени контролата си срещу Монтана, в която щеше да представи лятната си селекция, врачанският "Ботев" посочи причината за това – провеждането на спаринг срещу друг отбор. Днес /13 юли/ тимът на Тодор Янчев ще премери сили с израелския първодивизионен отбор на "Бейтар" /Йерусалим/. Спарингът ще е в събота от 18:00 часа на..

публикувано на 13.07.24 в 16:10

Отмениха контрола между "Ботев" и "Монтана"

Отмениха контролата между врачанския "Ботев" и "Монтана". Спарингът трябваше да се изиграе в събота, на 13 юли и да е последната проверка за селекцията на Тодор Янчев преди новото първенство на Първа футболна лига. От лаконичното съобщение не става ясно дали ще има друг спаринг за "Ботев" и дали отборът ще бъде представен пред врачанската публика...

публикувано на 12.07.24 в 10:00

"Ботев" (Враца) привлече 22-годишен играч

Новият полузащитник на "Ботев" (Враца) е 22-годишният полузащитник Дилян Георгиев . Халфът е поредното попълнение от лятната селекция на треньора Тодор Янчев. Георгиев бе част от тима на вицешампиона на Косово "Дрита", а след това игра и за "Спортист" (Своге). Футболистът беше на разположение на треньора за контролната среща с "Макаби Нетаня",..

публикувано на 11.07.24 в 16:15

"Ботев" Враца играе трета контрола в Правец

Контролната среща между ФК "Ботев Враца" и ФК "Макаби" Нетаня ще се проведе в Спортен комплекс "Правец".  Припомням, че „Макаби" завърши на девето място в класирането на израелската Първа лига и стигна до ½ финалите в турнира за Купата на Израел.  Това е третия спаринг за тима на Тодор Янчев . През лятната подготовка врачани биха с 3:0 Марек..

публикувано на 10.07.24 в 15:20

Вратар на ЦСКА избира между "Ботев" (Враца) и клуб от Кипър

"Ботев" (Враца) е опция пред Димитър Евтимов да продължи кариерата си в България. Стражът на ЦСКА , който не влиза в плановете на новия треньор Томислав Стипич, може да акостира на стадион "Христо Ботев". Така ще се потвърдят слуховете, че "армейците" стягат сателит, който да мачка под Околчица противниците им за върха в  П ърва лиг а . До..

публикувано на 10.07.24 в 15:13

"Монтана" вече тренира у дома

Новият наставник на  ФК "Монтана" Танчо Калпаков вече втора седмица е начело на тима. След успешна работа с "Марек" (Дупница) и бараж за елита, през миналия сезон във Втора футболна лига Калпаков премина в "Спартак" (Пловдив). "Наистина много бързо се случиха нещата. Имах разговори със "Спартак" (Пловдив) и с "ЦСКА-1948", но последно се бях..

публикувано на 10.07.24 в 13:57