Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветник от Враца пуснат под гаранция

2
Снимка: Радио ВИДИН

Общинският съветник от Враца Венелин Петров беше пуснат от ареста. Той беше задържан във вторник като обвиняем по досъдебно производство, образувано от софийската градска прокуратура. Държавното обвинение обвини съветника от Враца в участие в мрежа от педофили, която била разбита, благодарение на действията на разследващи журналисти.

Общо 21 души на възраст от 22 до 76 г. бяха приведени в ареста в началото на седмицата.

Венелин Петров е бил пуснат под "парична гаранция", в размер на 1000 лева.

Работата по случая продължава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Пет села в община Видин ще бъдат без вода заради ремонт

Видинските села  Гомотарци , Кошава , Сланотрън , Кутово и Антимово ще бъдат без вода на 26 август , понеделник, от 08:00 до 20:00 часа, съобщиха от "ВиК"-Видин. Водоподаването ще бъде преустановено заради извършване на строително-монтажни работи, изграждане на връзки между новоизграден и съществуващ водопровод и подмяна на спирателни кранове, на..

публикувано на 23.08.24 в 12:11

Воден режим е въведен в четири села в община Мездра

По предложение на „ВиК“ ООД - Враца, със заповед на кмета на община Мездра Иван Аспарухов е въведен режим на водоснабдяване и водоползване в четири съставни села на общината: Лик, Ослен Криводол, Лютиброд и Ребърково, съобщават от общинската администрация. Въведеното режимно водоснабдяване (режим на водоползване) в горепосочените населени места е,..

публикувано на 23.08.24 в 12:05

Двама души са задържани за телефонни измами във Врачанско

Двама жители на плевенското село Бреница, на 22 и 25-годишна възраст, са задържани за две телефонни измами във Врачанско . Потърпевши са възрастни хора от село Хърлец и град Мизия. 83-годишна жена е дала на измамниците 2 500 лева, а възрастен мъж им е предоставил 2 300 лева. Образувани са досъдебни производства. 

публикувано на 23.08.24 в 11:40

Общинският съвет във Враца ще гласува удължаване на социална услуга

Местната управа на Враца иска да създаде специализирана социална услуга „Общностен център за деца и семейства” , която да е делегирана държавна дейност. Темата ще бъде обсъдена във вторник (27 август) по време на редовното заседание на Общинския съвет. В докладната си до местните съветници заместник-кметът Александър Владимиров припомня,..

публикувано на 23.08.24 в 11:20

Пожар горя в село Покрайна

Голям пожар горя в  село Покрайна , община Видин. Огнената стихия е засегнала стар склад на фирма „Олимекс“ в селото, информира Валентин Маринов , кмет на населеното място: "Имаше опасност за други постройки покрай него. Пожарникарите пристигнаха много бързо. Благодарение на тях се овладя пожарът. И страхотна организация от страна на органите на..

обновено на 23.08.24 в 10:05

Преплетени жици и силен вятър са причина за пожара в Коста Перчево

Преплетени жици вследствие на силен вятър и дървета около коритото на реката са причината за пожара , който горя вчера в Коста Перчево, информира главен инспектор Йосиф Йосифов , началник на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- Кула: "Сигналът беше получен в 14:30 часа. Пострадали няма, има четири изгорели стопански..

публикувано на 23.08.24 в 08:59

Мести се Регионалната картотека за медицински експертизи във Враца

Мести се Регионалната картотека за медицински експертизи във Враца. Това бе решено на работна среща, инициирана от областния управител на Враца- Николай Николов, на която присъстваха кметът на града Калин Каменов, народният представител Красен Кръстев, директорът на болницата Кети Ценова и временният шеф на Регионалната здравна инспекция д-р Чавдар..

публикувано на 23.08.24 в 08:20