Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана изпусна да играе за трофей в Адриатическата лига

Снимка: waba-league.com

Баскетболистките на Монтана инкасираха тежка загуба в Подгорица на ½ финала в Адриатическата лига. Българките бяха надиграни с 45:102 точки от домакина Будучност. Така при четвъртото си участие на финали Монтана не успя да се бори за трофея и днес ще играе с Орлови от Босна и Херцеговина за бронза. Будучност и Цинкарна Целе се срещат на финала.

Срещу Будучност монтанчанки успяха да се противопоставят в началните минути. Тимът на Мануел Марков имаше проблеми с гардовете си Санта и Виктория Стойчева, и основно разчиташе на Христина Иванова. На почивката двата тима се оттеглиха при 48:25 точки за домакинките. След подновяването на играта на паркета имаше само един отбор, този на Будучност.
 
Будучност(Подгорица) - Монтана (21-13;27-12;19-9;35-11)
 
Монтана 2003: Санта Балкойене 3, Габриела Николова 4, Марая Кинг 3, Димана Георгиева 3, Христина Иванова 13(Виктория Стойчева 5, Борислава Денчева 2, Александра Петрова 8, Евгения Нацкина 5, Йоана Иванова, Кристиана Борисова)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Монтана" се подсили със защитник

Левият бек Галин Минков подписа договор с футболния "Монтана" до края на сезона. 26-годишният бранител идва от "Дунав" (Русе) като свободен агент. Минков се очаква да бъде картотекиран до края на седмицата и няма да бъде на разположение на треньора Танчо Калпаков за домакинската среща тази вечер с дубъла на "ЦСКА -1948". Мачът е, от 20:00 часа, на..

публикувано на 06.08.24 в 12:00

Фамозен гол в края на мача остави Ботев (Враца) на последното място в класирането

Ботев (Враца) загуби с 1:2 от Берое (Стара Загора) на собствения си стадион в последния мач от третия кръг в елитния ешелон на българския футбол.   Мачът вървеше към равен, но в 89-ата минута Ойер Сариеги отправи истински снаряд от далечна дистанция и донесе победата на своя тим.  Любопитен момент се разви и в 40-ата минута, когато пръскачките се..

публикувано на 06.08.24 в 07:41

Врачанският "Ботев" се подсили с опитен защитник.

От елитния футболен клуб съобщиха, че са подписали договор с 30-годишния десен бранител Деян Лозев.  За последно той игра в "Арда", откъдето си тръгна като свободен агент. За тима от Кърджали Лозев записа 29 мача в родния футболен елит. Новото попълнение на врачани е футболист на Левски, ЦСКА 1948 и втория отбор на ЦСКА 1948.  Тази вечер пък врачани..

публикувано на 05.08.24 в 15:01

Георги Стоянов ще свири на стадион "Огоста"

Георги Стоянов бе назначен за главен съдия на срещата "Монтана" – ЦСКА 1948 II. Сблъсъкът от 3-ия кръг на Втора лига е утре, от 20.00 часа, на стадион "Огоста". На Стоянов ще помагат Йордан Петров и Иван Беделев. Любомир Вушовски е четвърти арбитър. Антон Терзиев ще наблюдава работата на арбитрите.  Дебют, като съдийски наблюдател във Втора лига ще..

публикувано на 05.08.24 в 14:15

Вършец вече има футболна школа за деца

Официално бе даден старт на футболната школа във Вършец , чиято организация отне три месеца. Общо  86 са записаните до сега деца, 18 от които са момичета. Те ще бъдат разпределени в 4 възрастови групи, а тренировките ще се провеждат на изкуственото игрище в парка в града. Един от организаторите, Александър Димитров , изказа своята благодарност..

публикувано на 05.08.24 в 11:50

"Локо" Мездра отстъпи на израелци в контрола

Няколко часа след като победи Бдин /Видин/ Локомотив (Мездра) загуби от Макаби U19 (Нетаня, Израел) с 0:4 в приятелска среща, играна в Правец. Треньорът на „железничарите“ Николай Христозов пусна в игра само юношите на отбора. Равновесието на терена се запази близо час, през който не падна гол. После за гостите излезе нова единадесеторка. Именно тя..

публикувано на 04.08.24 в 15:45

"Ботев" посреща "Берое" във Враца

Следващото домакинство на Ботев ще се играе на градския стадион във Враца, това съобщиха от ръководството на елитния футболен клуб. Така те сложиха край на спекулациите за мястото, на което любимците им ще посрещнат Берое в мач от 3-ия кръг. Двубоят е в понеделник, от 21.15 часа и ще се изиграе на осветление. През последните дни на стадион „Христо..

публикувано на 04.08.24 в 15:39