Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Враца ще е домакин на фермерски пазар

Снимка: Община Враца

Община Враца продължава да подкрепя родните производители на екологично чисти продукти. В събота /26 март/ ще се проведе поредното издание на фермерския пазар, съобщиха от местната управа. Над 30 търговци от града и страната ще вземат участие в традиционното изложение. Посетителите на базара могат да открият млечни и месни продукти, деликатеси, мед, специални селекции сиропи, бутикови вина и ракии. Билковите продукти, десертите от пречистено масло и ръчно изработените сувенири отново ще са част от изложението. 

Желаещите да се включат могат да подават заявки на: 0876 939 181 или на мейл: prvratsa@gmail.com.

Фермерският пазар ще се проведе пред сградата на Община Враца от 9.30 до 18.00 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожар горя в село Покрайна

Голям пожар горя в  село Покрайна , община Видин. Огнената стихия е засегнала стар склад на фирма „Олимекс“ в селото, информира Валентин Маринов , кмет на населеното място: "Имаше опасност за други постройки покрай него. Пожарникарите пристигнаха много бързо. Благодарение на тях се овладя пожарът. И страхотна организация от страна на органите на..

обновено на 23.08.24 в 10:05

Преплетени жици и силен вятър са причина за пожара в Коста Перчево

Преплетени жици вследствие на силен вятър и дървета около коритото на реката са причината за пожара , който горя вчера в Коста Перчево, информира главен инспектор Йосиф Йосифов , началник на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- Кула: "Сигналът беше получен в 14:30 часа. Пострадали няма, има четири изгорели стопански..

публикувано на 23.08.24 в 08:59

Мести се Регионалната картотека за медицински експертизи във Враца

Мести се Регионалната картотека за медицински експертизи във Враца. Това бе решено на работна среща, инициирана от областния управител на Враца- Николай Николов, на която присъстваха кметът на града Калин Каменов, народният представител Красен Кръстев, директорът на болницата Кети Ценова и временният шеф на Регионалната здравна инспекция д-р Чавдар..

публикувано на 23.08.24 в 08:20

Пожар гори в село Коста Перчево

Голям пожар гори в село Коста Перчево , община Кула. Към момента няма данни за пострадали хора.  Има засегнати къщи, каза   Карамфила Симеонова , жител на селото: "Аз не бях тук, когато огънят се е разгорял и когато са се обадили на Пожарна безопасност. Не съм била на място. След това дойдох, отидох, направих няколко снимки, но в другата част на..

публикувано на 22.08.24 в 19:05

Снимката на 22 август 2024 година

В изпълнение на разпоредените от министър-председателя Димитър Главчев спешни мерки за справяне с безводието в страната, в МРРБ се проведе среща между министрите на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова, на околната среда и водите Петър Димитров, на енергетиката Владимир Малинов и на икономиката и индустрията д-р Петко..

публикувано на 22.08.24 в 18:05
Снимката е илюстративна

Отново опашка от тирове на Дунав мост 2

Препълнен е буферният паркинг преди Дунав мост 2 при Видин-Калафат. Тежкотоварните камиони на изход от страната отново се редят по околовръстния път на Видин. Това сигнализира Николай Иванов , водач на камион от Габрово. "Наредих се на опашката. Паркингът препълнен на влизане и на излизане. Едни моторетки наредени отпред да не може да се..

публикувано на 22.08.24 в 16:47

Неприсъствени фишове ще поставят на неправилно паркирани автомобили във Видин

От 1 септември тази година Общинско предприятие „Зони за платено паркиране“ започва поставянето на фишове на автомобилите, които са паркирани в нарушение на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), съобщават от Община Видин. Това са т.нар. „неприсъствени фишове“, за които не е необходимо водачът да бъде в автомобила, за да се счита, че той е връчен...

публикувано на 22.08.24 в 15:53