Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Видин: При финансова възможност ще бъде изграден втори вход към ж.к "Панония"

Снимка: Радио ВИДИН

При финансова възможност ще бъде изграден втори вход към ж.к "Панония". Това стана ясно от отговор на Община Видин на въпроси на Радио Видин. 

Преди дни жители на квартала започнаха подписка за отваряне на още един вход към комплекса. Причината е, че към жилищния комплекс се влиза и излиза по една-единствена улица. Налага се всички жители и посетители на комплекса, които са с автомобили да влизат и излизат само от там. Хората в комплекса смятат, че това не е нормално и създава предпоставки за пътни инциденти, а при катастрофа или авария на улицата, те остават блокирани с часове. Затова хората смятат, че е необходим поне още един вход към жилищния комплекс.

Ето и отговорът от Община Видин:

"Има получени запитвания и молби във връзка с въпроса, който поставяте и Община Видин е запозната с проблема. Наистина е съществувал преди години още един вход/изход към ж.к. "Панония“, който впоследствие е бил затворен при извършването на ремонтни дейности на бул. "Панония". Казусът е обсъждан в Общината и се предвижда, след съгласуване със съответните компетентни институции и при наличие на финансов ресурс, да бъде изграден втори вход/изход."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започнаха Празниците на културата "Мездра май"

След официалното откриване на 50-ите Празници на културата „Мездра май” с „Дихание“ - концерт на Орлин Горанов и на Симфоничния оркестър на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ - Велико Търново , тази седмица предстоят множество събития: На 7 май 2024 г. (вторник) от 19:30 ч. - Концерт на Аристос Константину & Live band...

публикувано на 07.05.24 в 08:37

Лидерът на СДС Румен Христов е водач на листата за народни представители в Монтана

Лидерът на СДС Румен Христов е водач на листата ГЕРБ-СДС за народни представители в Монтана, където политическата сила ще се бори да вземе 2 мандата.  Коалиция ГЕРБ-СДС подаде документи за регистрация на листата за народни представители от Монтана. След 9 мандата депутат от ГЕРБ Ирена Димова не е в листата и остава областен координатор: "Аз..

публикувано на 07.05.24 в 07:50

Храмов празник чества църквата „Св. вмчк Георги Победоносец” в Белоградчик

На 6 май своя храмов празник отбелязва църквата „Св. вмчк Георги Победоносец” в град Белоградчик. По този повод Видинският митрополит Даниил и архиерейският наместник на Белоградчишка духовна околия отец Рафаил отслужиха тържествена света литургия и водосвет. В проповедта си митрополитът напомни, че Бог е светлина и е милосърден, дълготърпелив и когато..

публикувано на 06.05.24 в 16:45

Стартира инициатива за поставяне на нов паметник на загиналите артилеристи край Кула

Инициатива за поставянето на нов паметник за загиналите български войници в боевете край Кула по време на Втората световна война стартира по предложение на председателя на 42-то Народно събрание Михаил Миков. В Деня на храбростта и празника на Българската армия - 6 май, доброволци почистиха района около стария паметник, който бе обрасъл с храсталаци и..

публикувано на 06.05.24 в 16:15

Постигнаха съгласие за съставите на СИК в Бойница и Грамада

Партиите и коалициите в Грамада постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии /СИК/ в изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни. В консултациите с кмета Милчо Башев участваха представители на всички парламентарно представени партии в 49-ото Народно събрание.  63-ма ще са членовете на..

публикувано на 06.05.24 в 15:11

Приеха наредба за транспорта във Враца

Общинските съветници от Враца приеха на първо четене Наредба за превоз на пътници и условия за пътуване с превозни средства тролейбусен транспорт. Някои от основните моменти в текста касаят възможността за издаване и зареждане на превозни документ на електронен носител. Пътниците ще могат да закупуват дигитални карти и да ги зареждат, така както е в..

публикувано на 06.05.24 в 12:28

Литургия и курбан за празника на Антимово

На Гергьовден своя празник отбелязва видинското село Антимово. По този повод е подготвена специална празнична програма, обясни секретарят на местното читалище Цеца Христова.  "Предвиждаме празнична литургия в църквата с участието на владиката и църковен хор. Курбан, голям курбан ще има в двора на църквата, под липите. Ще подредим масите, хората..

публикувано на 06.05.24 в 10:53