Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фенове на футбола протестираха срещу ръководството на БФС във Видин

3
Снимка: Радио Видин

Фенове на футбола от Северозапада се събраха във Видин, за да протестират срещу ръководството на БФС. Поводът е отстраняването на аматьорските клубове, които избраха за нов президент Димитър Бербатов на алтернативния конгрес, който организира бившият национал на България на 18 март. Исканията им са за оставка на сегашното ръководство на футболната централа, което според тях не е направило нищо полезно за родния футбол през последните 16 години, обясни Янко Веков, един от протестиращите:

"Милеем за любимите отбори. За съжаление, за последните 16 години българският футбол не само пропада и дълбае все по-надолу, но няма вече никакви условия за аматьорски футбол, за детски футбол. Няма школи, няма бази, оттам никакви успехи в клубния футбол и никакъв национален отбор. За съжаление, Боби Михайлов, който беше един от героите от 1994 година, не направи нищо през тези 16 години за футбола в България и затова ние като фенове от Видин подкрепяме безрезервно Митко Бербатов с неговия екип, Стилиян Петров и Мартин Петров и всички останали, като се надяваме най-скоро съдът да го утвърди като президент на футболния съюз и да започне промяната и в българския футбол. Това е първото условие - Боби Михайлов да си отиде и неговият изпълком, които не направиха нищо през тези 16 години."

Част от протестиращите разсеяха футболистите на "Бдин" по време на тренировката им в 17 часа, за да опънат своя транспарант на стадиона против сегашното ръководство на централата, а след това се събраха до крепостта "Баба Вида". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Монтана" взе либеро

Волейболният тим на Монтана взе либерото Калоян Ботев. Той идва при монтанци от столичния "Левски" и ще бъде преотстъпен.  "Ботев" е второто лятно попълнение в тима от Монтана. Японският разпределител Ито Хироки вече подписа с българския тим.  Ито ще трябва да замени напусналия Любомир Агонцев. 

публикувано на 22.06.24 в 12:00

"Монтана" стартира днес контролните си срещи

Футболистите на "Монтана" ще изиграят днес първата си проверка от лятната подготовка. От 11 часа момчетата на треньора Петър Колев излизат срещу дубъла на "ЦСКА-1948". Мачът е в Етрополе. Заради адските жеги в страната спаринга е в такъв необичаен час.  След срещата Колев ще определи групата за лагера в Банско след три дни.

публикувано на 22.06.24 в 09:00

Силно представяне на атлети от Враца

Състезателите на Спортен клуб по лека атлетика „Ивайло Младенов" от Враца се представиха силно на националния шампионат за юноши и девойки под 18 години, който се проведе в Стара Загора.   Деян Цветанов е шампион на 4 х 400, втори на 200 м и записа три трети места – на 400 и в щафетата на 4 по 100 м. Георги Пенков спечели златото на 4 х 400 метра и..

публикувано на 21.06.24 в 10:53

"Монтана" взе французин

Футболният "Монтана" подписа договор с френския полузащитник Уилфред Коуакоу. 24-годишният халф идва от третодивизионния "Севлиево". Контрактът му с монтанци е за една година.  Уилфред направи няколко тренировки и участва в двустранната игра на тима. Това бе достатъчно на наставника Петър Колев да вземе решение за него.  Към момента лятната..

публикувано на 20.06.24 в 15:38

"Локомотив" (Мездра) започва подготовка в началото на юли, уреди 6 контроли

Предсезонната подготовка на ОФК "Локомотив" (Мездра) за предстоящото първенство в Северозападната Трета лига ще започне на 3 юли (сряда). Първата тренировка е насрочена за 18:00 часа. Подготовката на отбора ще протече на градския стадион под ръководството на старши треньора Николай Христозов. Вече е уточнена програмата на контролните срещи. До..

публикувано на 20.06.24 в 11:48

"Монтана" с двустранна игра, тества нови играчи

Футболистите на "Монтана" днес ще имат двустранна игра. В нея наставникът Петър Колев ще изпробва дошлите на проби играчи.  От вчера с отбора тренират още трима нови. Левият бек Кристиян Албертов е роден през 2005 година в Монтана. Тренирал е в ДФК "Прециз", а след това в школата на "Лудогорец" /Разград/. Украинецът Микола Ярош също е ляв бек. Той..

публикувано на 19.06.24 в 11:49

Видинчанин стана европейски шампион по вдигане на тежести

Видинчанинът Любен Перчински спечели златен медал от Европейското първенство по вдигане на тежести за ветерани. На състезанието в Норвегия Перчински стана шампион в категория +109 килограма при мъжете над 50 години. Той завърши с двубой от 243 килограма и остави далеч зад себе си Томас Карлсон от Швеция, който остана със среброто с двубой от 227..

публикувано на 18.06.24 в 18:02