Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Курс за водни спасители организират във Видин

Снимка: Радио ВИДИН


Областният съвет на БЧК - Видин организира курс за водни спасители на плувни басейни и водни паркове. 

Записването е до 20 април, каза Галина Йорданова- специалист "Водно спасителна дейност" към БЧК- Видин.

"Включително 20 април. Курсът е с продължителност около месец. Кандидатите трябва да имат навършени 18 години".
Курсът ще се проведе във Видин. 

Лекциите ще бъдат в сградата на Български червен кръст, а практическите занятия в басейн в града и ще се водят от доктор по първа долекарска помощ и инструктор по водно спасяване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Бюро по труда" организира информационна шатра във Видин

Информационно събитие, насрочено за утрешния 15 май, организира местната дирекция "Бюро по труда" във Видин. Поводът е 34-тата годишнина от създаването на "Агенцията по заетостта". На площад "Бдинци" от 10 часа ще бъде обособена шатра пред входа на дирекцията.  Всички граждани и търсещи работа лица ще бъдат информирани за стартиране на..

публикувано на 14.05.24 в 11:47

Заловиха пиян шофьор в Дреновец

За срок до 24 часа е задържан 39-годишен от Дреновец, а причината - шофиране след употреба на алкохол, съобщават органите на реда във Видин. При проверка на лекия автобомил, който е с видинска регистрация, малко преди полунощ на 14 май, е установено, че водачът е с 1.84 промила. Мъжът дал и кръвна проба за изследване във ФСМП-Белоградчик.  По..

публикувано на 14.05.24 в 10:18

Започва втората седмица на Празниците на културата "Мездра - май"

След двудневен отдих, на 15 май 2024 г. (сряда) започват събитията от втората седмица на 50-ите Празници на културата „Мездра май”. В 11:00 часа ще започне Концерт по случай 75-годишнината на Професионална гимназия „Алеко Константинов“ - град Мездра в Дом на железничаря.  На 16 май 2024 г. (четвъртък ) от 16:30 часа предстои Откриване на съвместна..

публикувано на 14.05.24 в 08:27

Инициативата "Изпрати ни картичка" започва във врачанската библиотека

Регионална библиотека "Христо Ботев" Враца организира инициативата "Изпрати ни картичка" . Тя започва днес и е част от програмата по честване на 70 годишнината от създаването на врачанската библиотека. Проявата се провежда за първи път и е по идея на библиотечните работници. Целта е да се отбележи по различен начин празника на институцията и да се..

публикувано на 14.05.24 в 08:00

Снимката на 13 май 2024 година

Училища от Северозапада изпратиха випуск 2024.  Общо 80 ученици завършиха  Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин. За десети път беше връчена статуетката „Криле“, която е наградата на училищното настоятелство.  Три паралелки в Средно училище "Цар Симеон Велики" във Видин днес чуха за последно училищния звънец...

публикувано на 13.05.24 в 18:00

Математическата гимназия във Видин изпрати тържествено абитуриентите си

Профилираната природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин тържествено изпрати днес 78-те си абитуриенти в присъствието на по-малките ученици, учителите, родители и много гости.  "Скъпи абитуриенти, този ден е краят на един цикъл от вашия живот - период на обучение, от който излизате с натрупани знания и придобити умения, които ще..

публикувано на 13.05.24 в 16:40

СУ "Цар Симеон Велики" във Видин изпрати зрелостниците си

Три паралелки в  Средно училище "Цар Симеон Велики"   във   Видин  днес чуха за последно училищния звънец. Учебното заведение изпрати випуск 2024. Благодарствено слово и апел към бъдещето на завършилите отправи директорът на гимназията Ирена Гъркова : "Честит празник! Сега казвате "сбогом" на училището. След години ще се върнете отново при..

публикувано на 13.05.24 в 15:46