Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданов донесе трите точки на "Монтана" срещу "Созопол"

Снимка: Любо Андреев

"Монтана" взе трите точки срещу "Созопол" с гол в 95-та минута на Йордан Йорданов. Момчетата на треньора Тони Здравков победиха с 3:2 тимът от морския курорт в среща от 31-ия кръг на Втора лига. Йордан Йорданов изведе напред домакините, като в 7-та минута по пряк свободен удар не остави шанс на вратаря Росен Андонов. Влади Цеков можеше да внесе спокойствие в редиците на Монтана, но от дузпата стреля в аут. Последваха два пропуска на Йорданов. В 39-та минута Тома Ушагелов пое топката на гърди, обърна се и вкара за 1:1. В 58-та минута Монтана можеше да си върне водачеството, но Башлиев останал сам срещу Андонов би в краката му. В ответната атака Гюзелев изведе напред Созопол – 1:2. В 62-та минута с глава Айтов засече центриране от корнер, но над гредата. Монтана изравни в 73-та минута, когато Фудил Идрисс стреля, Андонов пипна топката, но тя влезе в мрежата му за 2:2. Филипов можеше да вкара за гостите в 79-та, но ударът му мина до лявата странична греда. В 95-та минута Йордан Йорданов донесе трите точки за Монтана за крайното 3:2. Монтана събра 51 точки и заема петото място във временното класиране. В неделя "Монтана" е гост на дубъла на "Ботев" /Пловдив/.

"Монтана" – "Созопол 3:2 /1:1/

1:0 Йорданов /7/

1:1 Ушагелов /39/

1:2 Гюзелев /59/

2:2 Ѝдрисс /73/

3:2 Йорданов /90+5/

"Монтана": Петър Л. Петров, Башлиев, Михов /к/, Буров, Цонков, Йорданов, Мартис /86-Каисими/, Каменов /46-Айтов/, Цеков /67-Дамянов/, Фудил Идрисс, Мехди Уамри

"Созопол": Андонов, Кюморджиев /к/, Димитров, Радев, Жеков, Ласков, Орачев /67-Баев/, Гюзелев /80-Парашкевов/, Филипов, Николов, Ушагелов /87-Славов/

Жълти картони: Цеков /Монтана/; Орачев, Филипов, Ласков /Созопол/

Главен съдия: Геро Писков

Помощници: Георги Великов, Марио Данаилов

Стадион "Огоста”: 150 зрители




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Село Зверино е домакин на офроуд състезание

Популярното състезание „Зверино 4Х4 Екстрийм” стартира от днес и ще продължи до 25 август (неделя).  Турнирът е на затворено трасе с няколко екстремни зони с врати в него. Състезанието се провежда в 5 класа - "Прототип", "Модифициран", "Стандарт", "Отворен без екстреми" и "Отворен с екстреми". Участниците в "Прототип", "Модифициран",..

публикувано на 23.08.24 в 15:58

Деца от школата на "Локомотив" (Мездра) с отлично представяне на турнир

Отлично се представят три формации от Детско-юношеската школа на "Локомотив" (Мездра) на турнира "Mistral Cup Saint Vlas" в Несебър. Футбол 7 – Родените през 2014 година постигнаха три победи в груповата фаза срещу отборите на "Атлетик" (Козлодуй) с 8-2, "Асеновец" (Асеновград) с 9-3 и "Марсашльок" (Малта) с 5-4. Футбол 9 – Родените през..

публикувано на 23.08.24 в 14:44

Футболен турнир зарадва село Згориград

Врачанското село Згориград беше домакин на футболен турнир , организиран под егидата на Българска асоциация по минифутбол. През изминалите 2 дни десетки отбори от Враца и региона участваха в надпреварата “За купата на кмета - Згориград”. На финала на съревнованието кметът на община Враца Калин Каменов поздрави участниците за спортсменската..

публикувано на 23.08.24 в 12:10

Млад рефер свири "Локомотив" (София) - "Ботев" (Враца)

Денислав Сталев получи наряд да ръководи мача между  "Локомотив" (София)  и  "Ботев" (Враца) . Срещата от програмата на 6-ия кръг на Първа футболна лига е в петък, 23 август  и ще започне от 19:00 часа на стадиона в столичния квартал " Надежда". На главния съдия ще помагат Светослав Енчев и Иван Копчев, а наряд за четвърти рефер..

публикувано на 22.08.24 в 11:31

Враца е домакин на Международен турнир по делтапланеризъм

Враца отново е домакин на Международен турнир по делтапланеризъм. Градът под Околчица е ветеран в провеждането на такива турнири, като началото им стартира преди 20 години. С течение на времето обаче интересът към тях намалява и за известно време те не се организират, но от 6 години насам традицията се възобновява и от 2019 година отново..

публикувано на 21.08.24 в 17:03

Азербайджанец победи врачанин на световното по борба в Аман

Врачанинът Калоян Иванов не успя да стигне до бронзовия медал на световното първенство по класическа борба за кадети в йорданската столица Аман.  Петият от европейското първенство отстъпи с 0:9 точки от Амрах Амрахов /Азербайджан/, което сложи край на мечтите му за отличие от шампионата на планетата. Сънародникът му Динко Нейков обаче стигна до..

публикувано на 21.08.24 в 09:43

Млади футболни таланти от Враца са трети на турнир в Перник

Футболистите на "Ботев" Враца, родени през 2015 и 2016 година, се включиха успешно в турнира Перник къп. Надпреварата се проведе преди дни в миньорския град. Отборът беше воден от старши-треньора Радослав Георгиев и директора на детско-юношеската школа Ивайло Георгиев. В спортно-техническия щаб попадна и Митко Панов – възпитаникът на врачанската..

публикувано на 21.08.24 в 08:00