Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вихър спечели Ел Класико на Николово

Снимка: Ръдио ВИДИН

Вихър /Николово/ победи с 2:1 Пъстрина 2012 също от Николово в Ел Класико. Мачът от 14-ия кръг се игра на стадиона в Бойчиновци, заради ремонта на терена в Николово.

До почивката Пъстрина имаха две сериозни положения. Първото бе реализирано от Веселин Троянов, който изненада съперника след контраатака. В 70-та минута Кристиян Методиев - Пато засече центриране на Денислав Езекиев от дясно за 1:1. Шест по-късно съдията отсъди дузпа за Вихър за нарушение в наказателното поле срещу Георги Цеков. Домакините бяха недоволни, а Езекиев бе точен от бялата точка за 1:2. В края голмайсторът на Вихър Методиев бе изгонен за втори жълт картон.

В другите мачове Вършец победи с 3:2 Пъстренец /Долно Белотинци/, а Син стрел /Крапчене/ загуби у дома с 0:3 от Миньор Кипровец /Чипровци/.

Във временното класиране с по 31 точки са Вихър /Николово/ и Ком /Берковица/. Пъстрина са трети с 26.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Враца се готви за футболен празник днес

Ботев играе решителен бараж за оставане във футболния елит. Ако възпитаниците на Христо Янев успеят срещу "Марек" Дупница, те ще си гарантират седмият пореден сезон в Първа футболна лига. Срещата е от 19 часа на стадион "Христо Ботев" и ще бъде ръководена от елитния български рефер Георги Кабаков. От БФС гарантират честността на отсъжданията с..

публикувано на 30.05.24 в 09:54
Георги Кабаков

Топрефер ще свири баража за Първа лига

Най-добрият български съдия ще ръководи баража за последното свободно място в Първа футболна лига от новото първенство. На 30 май  "Ботев" посреща във Враца "Марек" от Дупница, а срещата е от 19 часа. Топреферът ни Георги Кабаков получи наряд да ръководи срещата, негови помощници са Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а четвърти съдия е Кристиян Колев...

публикувано на 29.05.24 в 12:36

Завърши Общинският турнир на футбол по малки врати в Мездра

Отборът на "Кохонес гранде" спечели XXIII Общински турнир по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра. На финала "големите топки" победиха с 3:1 тима на "Лъвчетата" и за трети път (след 2021-а и 2022 г.) триумфираха в спортната надпревара. На трето място се нареди "Сакатлък Юнайтед", който в двубоя за бронзовите медали се наложи над "Ботевъ"..

публикувано на 28.05.24 в 16:50

Полицайка от Враца с приз от международен турнир по стрелба

Врачанката Катя Василева спечели второ място в третото издание на Спортни игри на международната полицейска асоциация. Надпреварата, в която се включиха и стрелците от СК Спартак, се проведоха между 19 и 24 май в румънския град Брашов. Катя Василева спечели второто място в турнира по стрелба с голямокалибрен пистолет, в индивидуалната надпревара. Тя..

публикувано на 28.05.24 в 08:00

Бивш играч на "Ботев" води "Марек" в баража за елита

Наставникът на "Марек" Дупница Танчо Калпаков, който бе част от селекцията на врачани преди години в тогавашната "Б" група, се надява на успех над "Ботев" в баража за попълване на последното място в Първа лига от новата кампания. Мачът е от 19.00 часа в четвъртък на стадион "Христо Ботев".  От домакините призоваха за пълна мобилизация, а се очаква..

публикувано на 27.05.24 в 09:42

Ще се завърне ли „Бдин“ при професионалистите?

Само един сезон продължи чаканото десетилетие от привържениците на футбола във Видин завръщане сред професионалистите. „Бдин“ така и не успя да намери верния ритъм и завърши на последно място в класирането на Втора лига. Точно преди година видинчани заслужено вдигнаха купата за първото място в Северозападната Трета лига. Завръщането във..

публикувано на 26.05.24 в 20:01

Самбистите на Пламен Петров завоюваха 5 медала от Републиканското

Състезателите на видинския клуб "Борба, самбо, джудо" с главен треньор Пламен Петров заслужиха общо 5 медала от Държавното първенство по самбо за момчета и момичета, което се проведе в Панагюрище. 10-годишната Никол Николова стана републиканска шампионка за трета поредна година. В същата възрастова група Десислава Богомилова се пребори за сребърен медал...

публикувано на 26.05.24 в 17:54