Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районната прокуратура във Враца предаде на съд обвиняем за нападение над лекар

Снимка: Радио ВИДИН

Районна прокуратура- Враца внесе за разглеждане в съда постановление за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на гражданин на Сърбия с постоянно пребиваване в България, обвинен за извършено от него престъпление нападение над лекар. На 02.03.2021 г. лекарят бил на дежурство в "Нов медицински център“ в гр. Враца, където извършвал медицински консултативно-диагностични дейности като ортопед-травматолог. Около 14,30 ч. лечебното заведение било посетено от семейството на обвиняемия, чието малолетно дете имало силни болки в ръката. Лекарят разчел направените рентгенови снимки и установил извадена лакътна става, след което извършил медицинска манипулация - наместил ставата. Детето се успокоило и започнало да движи ръката си. Не след дълго лекарят бил пресрещнат пред входа на медицинския център от обвиняемия, който му заявил, че е баща на детето и поискал информация за състоянието му. Обвиняемият нанесъл удар с юмрук в областта на лицето и въпреки оказаната съпротива на лекаря продължил да го удря. Свидетели на случващото се, включително и полицейски служител, успели да ги разтърват. След подаден сигнал на телефон 112 на местопроизшествието пристигнал екип на органа на реда, който задържал обвиняемия. От заключението на извършената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че вследствие на нанесения му удар лекарят е получил оток в областта на лицето, който му причинил болка и страдание. Предстои съдът да определи административно- наказателна санкция на обвиняемия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда сутринта от жена, която периодично я посещавала, за да я обгрижва. На място е изпратен екипи на Главна..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

Фестивал на водните забавления се проведе във Враца

Стотици деца участваха в първия по рода си Фестивал на водните забавления, който се проведе във Враца.  Съревнование с водни пистолети, пожарникарски душ, щафетни игри с балони, лов на гумени патета, водна пързалка и плажен волейбол са само малка част от активностите.  Кметът Калин Каменов коментира, че това е началото на разнообразната лятна..

публикувано на 13.07.24 в 13:48

Ново улично осветление изграждат във Видин, Белоградчик и Ружинци

Енергийно ефективно осветление ще бъде изградено по проекти на общините Видин, Белоградчик и Ружинци. Финансирането е по Плана за възстановяване и устойчивост. В община Белоградчик проектът е на стойност 380 000 лева. Ще бъдат обхванати най-големите населени места, обясни кметът Боян Минков.  "При условията на много сериозна конкуренция,..

публикувано на 13.07.24 в 12:58

Ремонтират улици във Враца

Лятото във Враца ще премине в ремонти, съобщиха от общинската управа и поясниха, че са осигурени са средства за рехабилитацията на още улици в града и селата.  Предстои обновяването на още ключови пътни участъци и междублокови пространства в града, както и на компрометирани улици в населените места на Враца. С подписано преди дни споразумение между..

публикувано на 13.07.24 в 12:20

Комисия се събра за събора "Кадъ боаз"

Традиционният международен граничен събор на прохода „Кадъ боаз" при селата Салаш  и Ново Корито тази година ще се проведе от 19 до 21 юли. По традиция съборът се отбелязва всяка година в предпоследната събота и неделя на месец юли. Организатори на най-големия международен събор на Балканите са Община Белоградчик от Република България и Община..

публикувано на 13.07.24 в 10:43

Фолклорен фестивал събира в Нефела над 400 самодейци от Северозапада

Фолклорният фестивал “Северняшки ритми” ще се проведе във врачанското село Нефела. Над 400 самодейци от десетки читалища в Северозападна България ще покажат таланта си, обясни секретарят на местното читалище "Св. св. Кирил и  Методий" Елка Петрова. "Първи на сцената ще излезе нашият танцов състава "Северняши ритми", на който е кръстен..

публикувано на 13.07.24 в 10:00

Местните структури на ДПС във Враца не са единни за кризата в партията

Кризата в ДПС раздели местните структури на партията в област Враца, където повече от десет години партията печели един от шестте мандата от избирателния район. В декларация, публикувана в социалната мрежа, от Областния съвет във Враца изразяват подкрепа за почетния председател Ахмед Доган, но призовават за единство на парламентарната група и..

публикувано на 13.07.24 в 08:55