Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновяват Младежкия дом във Враца с европейски средства

Снимка: Радио Видин

Две от залите на Младежкия дом във Враца ще бъдат обновени. Проектът е на Община Враца, а осигурените средства ще бъдат инвестирани за ремонтирането на Бяла и Синя зала в институцията. Дейностите включват подмяна на електрическа, осветителна и отоплителна система, нова дограма и подова настилка. Успоредно с това ще бъде извършен и цялостен ремонт на покрива на сградата, ще се изгради и  пожароизвестителна система.


По време на строително-ремонтните дейности ще бъде осигурена достъпна среда за хора в неравностойно положение, като за целта ще се изгради специализирана рампа към входа на Младежкия дом. В рамките на проекта ще бъдат организирани изложби на движимо и недвижимо културно наследство, съвместно с Регионалния исторически музей в града. 


Дейностите се реализират по Програма PA14 "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.


Решението за сключване на Партньорското споразумение по проекта "Младежки дом – атрактивно културно средище“ бе подкрепено на извънредно заседание на Общинския съвет, проведено в късния следобед във вторник.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В село Зли дол се готвят за празник

Макар и да е едно от най-малките села в община Мездра, в село Зли дол кипи живот. На 22 септември  Кметството и НЧ”Искър 2004” са подготвили тържество по повод празника на селото.  То ще започне от 18.00 часа в салона на читалището. Предвидена е богата програма с участието на СФГ ”Искър” с ръководител Кръстьо Стефанов към читалището и..

публикувано на 21.09.24 в 15:00

Постигнаха съгласие за съставите на СИК в община Бойница

Коалициите и партиите в Бойница постигнаха съгласие за съставите на Секционните избирателни комисии в изборите за народни представители на 27 октомври. В консултациите с кмета Анета Генчева участваха представители на всички парламентарно представени партии в 50-ото Народно събрание. 32-ма ще са членовете на всички 5 СИК в общината в..

публикувано на 21.09.24 в 14:39

Коалиция ГЕРБ-СДС Видин регистрира листата си в РИК

Коалиция ГЕРБ - СДС във Видин регистрира днес в Районната избирателна комисия /РИК/ своята листа с кандидати за народни представители. В нея половината от кандидатите са от гражданската квота. Нашите кандидати са само хора от Видин, каза водачът на листата Росица Кирова, зам.председател на Народното събрание и обясни: "Защото всеки един от нас има..

публикувано на 21.09.24 в 13:53

Читалището във видинското село Ясен с призив за дарение

Читалище "Изгрев 1925“ във видинското село Ясен търси родолюбиви българи, които да подарят портрети на известни възрожденци и борци за свобода за попълване на фонда си. Това обясни за Радио Видин Десислава Славомирова, секретар на читалището: "Тъй като нямаме такива картини, искам да набавя и за нашето читалище. Проблемът е, че като дойде празник е..

публикувано на 21.09.24 в 12:55

Световен ден за борба с болестта на Алцхаймер

21 септември се отбелязва като Световен ден на болните от Алцхаймер. Този ден се чества ежегодно от 1994 г. по инициатива на Международната организация за борба с болестта на Алцхаймер.  Болестта на Алцхаймер е най-честата причина за деменция. Тя обхваща около 70% от случаите. Според доклад на Световната здравна организация (СЗО) всяка година се..

публикувано на 21.09.24 в 10:30

Враца ще отбележи Деня на независимостта на България

Враца ще почете годишнина от обявяването на независимостта на България, съобщиха от областната администрация, която организира събитието. На тържествена церемония, на 22 септември /неделя/ от 11.00 ч. на площад „Христо Ботев", ще бъде отбелязана 116-годишнината от бележитото за историята ни събитие. Проявата се провежда под патронажа на..

публикувано на 21.09.24 в 09:00

Копие на чудотворна икона от Атон идва в Белоградчик

Копие на чудотворна икона на Свети Георги Зограф от Зографския манастир ще бъде донесена днес в Белоградчик. това каза за Радио Видин отец Рафаил, архиерейския наместник на Белоградчик: "Тя ще бъде донесена лично от някои от монасите на Света гора. Инициативата е на дарител, който желае да не се обявява неговото име. Идеята е от 2-3 години, но тъй като..

публикувано на 21.09.24 в 08:00