Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Криводол с мерки срещу бездомните кучета

Снимка: Радио ВИДИН

С прилагане на комплекс от мерки в община Криводол ще се работи за намаляване и овладяване на популацията на безстопанствените кучета, съобщиха от местната управа. Усилията на общинската власт, природозащитните организации, ветеринарните специалисти и гражданите са насочени в една обща посока – намиране на хуманно и съвременно решение на проблема.


Формирането на конкретни цели и мерки на акцията е извършено на базата на съществуващото състояние и специфичните местни условия и нужди. От друга страна те са синхронизирани с изискванията, поставени в нормативната уредба на Република България и са съобразени с комплексните мерки, определени от Световната здравна организация: строг контрол върху размножаването на домашни кучета, кастрация и връщане по места на обработени кучета, както и поемане на грижи за тях от страна на граждани, организации и общини.


От общината в Криводол увериха, че имат сключен договор с лицензирана фирма за осъществяване на ветеринарномедицинска практика във ветеринарна лаборатория, която е провела специализирана акция за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на града и околните села.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожар гори в село Коста Перчево

Голям пожар гори в село Коста Перчево , община Кула. Към момента няма данни за пострадали хора.  Има засегнати къщи, каза   Карамфила Симеонова , жител на селото: "Аз не бях тук, когато огънят се е разгорял и когато са се обадили на Пожарна безопасност. Не съм била на място. След това дойдох, отидох, направих няколко снимки, но в другата част на..

публикувано на 22.08.24 в 19:05

Снимката на 22 август 2024 година

В изпълнение на разпоредените от министър-председателя Димитър Главчев спешни мерки за справяне с безводието в страната, в МРРБ се проведе среща между министрите на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова, на околната среда и водите Петър Димитров, на енергетиката Владимир Малинов и на икономиката и индустрията д-р Петко..

публикувано на 22.08.24 в 18:05
Снимката е илюстративна

Отново опашка от тирове на Дунав мост 2

Препълнен е буферният паркинг преди Дунав мост 2 при Видин-Калафат. Тежкотоварните камиони на изход от страната отново се редят по околовръстния път на Видин. Това сигнализира Николай Иванов , водач на камион от Габрово. "Наредих се на опашката. Паркингът препълнен на влизане и на излизане. Едни моторетки наредени отпред да не може да се..

публикувано на 22.08.24 в 16:47

Неприсъствени фишове ще поставят на неправилно паркирани автомобили във Видин

От 1 септември тази година Общинско предприятие „Зони за платено паркиране“ започва поставянето на фишове на автомобилите, които са паркирани в нарушение на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), съобщават от Община Видин. Това са т.нар. „неприсъствени фишове“, за които не е необходимо водачът да бъде в автомобила, за да се счита, че той е връчен...

публикувано на 22.08.24 в 15:53

Предстои почистване на врачански квартал

На 23 август (в петък) ще се проведе инициатива за почистване на квартал "Медковец" - в района на ж.к. "Вежен" във Враца, съобщиха от общинската управа. Основната цел е разделното събиране на отпадъците, като от специализираната фирма за тази дейност ще бъдат осигурени сини, жълти и зелени чували. Инициативата е на Министерство на околната..

публикувано на 22.08.24 в 15:40

Търсят се 18 кандидати за съдебни заседатели в Монтана

Общинският съвет в Монтана обяви прием на документи за подбор на кандидати за съдебни заседатели към Окръжен съд - Монтана. Кандидатите трябва да бъдат дееспособни български граждани, които имат настоящ адрес в община Монтана, завършено най-малко средно образование, да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията и..

публикувано на 22.08.24 в 15:08

Пуснаха движението край село Ивановци

Възстановено е движението по път I-1 Видин – Монтана в района на с. Ивановци. То беше ограничено и в двете посоки заради аварирал тежкотоварен автомобил по-рано днес. Движението се извършваше по обходни маршрути.

публикувано на 22.08.24 в 15:01