Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: В момента България има най-големия дефицит след управлението на Орешарски

Снимка: Радио Видин


България отчита най- големия дефицит след правителството на Орешарски, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се среща със симпатизанти във Видин. Актуални политически теми коментираха и депутати от групата на коалиция ГЕРБ-СДС.

Борисов обяви също, че дефицитът и дългът намаляват средно в ЕС през 2021 година  спрямо кризисната 2019-а година, само в България растат, а причината е финансовият министър.  Според него няма да може да се излезе от кризата без вдигане на данъците:

"Правих едно заседание с финансистите на ГЕРБ. Ние вече не можем да вържем бюджета без да се вдигат данъците. Ако някой е отговорен политик, вече в следващо правителство трябва да се вдигат данъците. Това ни доведе промяната. Ние 12 години държахме 10 %, сега без данък няма как тия милиарди да се върнат."

Борисов обяви, че управляващите загробват страната с огромни кредити, които теглят всяка седмица, а бъдещите поколения ще трябва да връщат:

"С темповете, с  които изнасилват държавните финанси, планират официална тригодишна прогноза на правителството да удвоят държавния дълг спрямо предкризисните нива…Какъв растеж, как ще си развиеш бизнес като имаш дълг- 24 милиарда 2019-та година, 50 милиарда 2025 година."

Бойко Борисов коментира темата за войната в Украйна и спирането на газовите доставки:

"Обръщам се към г-жа Нинова, защото тя освен, че иска да ми натресе оръжието на мене, нали нахалството е чудовищно, с нейни подписи, тя вика Борисов иска оръжие. Вижте, аз съм длъжен пред партията да го кажа. Българинът не одобрява в голямата си част войната. Българинът е миролюбив. И ние, когато заставаме на подобна позиция, носим негативи. Носим пасиви, носим отговорност, ако щете дори и като опозиция, но това е време разделно. Темата с газа не е време разделно, защото, ето братята гърци, взимат си, търгуват си, плащат си, алъш вериша си върви. Братята украинци, няма нито един взривен газопровод, братята руснаци и те нямат взривен газопровод. Там където са мангизите, казано на видински, няма нищо. А ние точно там сме ястребите, да плащаме по-скъпо."

Заяви, че няма политическа стабилност, което е пагубно за страната:

"Държава, в която на третия месец се вика "оставка", във всяко студио се говори дали ще падне в сряда или по-следващата сряда или колко ще изкара, това за инвеститорите, за държавата, за хората е катастрофа."

На срещата с граждани на Видин актуални теми коментираха също заместник- председателят на Народното събрание Росица Кирова, както и депутатите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Тома Биков, Делян Добрев, Томислав Дончев и Теменужка Петкова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 15 август 2024 година

Православната църква отбелязва днес Успението на света Богородица.  Храмовия си празник отбелязаха във видинското  село Ясен , където е отслужена света литургия. Работни срещи във връзка с водоснабдяването на Видин и Омуртаг се проведоха в Министерството на регионалното развитие и благоустройството днес.  Разговорите бяха инициирани от министър..

публикувано на 15.08.24 в 18:10

Хеликоптер транспортира 4-годишно дете от Видин до София

За нова мисия съобщават от Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха . Дежурен медицински екип се е отзовал на сигнал, подаден към координационната централа. Пациентът е дете на 4 години , което първоначално е било настанено в Многопрофилната болница за активно лечение “Света Петка“ във Видин , но след преценка на медицинските специалисти е..

публикувано на 15.08.24 в 16:59

Стотици почетоха храмовия празник на Черепишкия манастир „Успение Богородично“

Стотици православни християни от цялата страна се стекоха на 15 август в най-големия действащ манастир във Врачанска епархия - Черепишкия манастир „Успение Богородично “, за да почетат един от 12-те Велики християнски празници - Успение на Пресвета Богородица , който е и храмов празник на манастира. По този повод в съборния манастирски храм..

публикувано на 15.08.24 в 16:49

Възстановяват пътя до язовира в село Гюргич

В община Ружинци възстановяват пътя към язовира в село Гюргич . Кметът Александър Александров обясни: "Продължаваме с изграждането на един водосток, подмяната на тръбите му и с изграждането на каменната основа, перилата, които ще спират силата на водата от дерето, за да отива тя по лесния път към реката. Почистихме от двете страни на водостока..

публикувано на 15.08.24 в 16:29

Деца в село Моравица научиха за пътя на хляба до трапезата

Деца в мездренското село Моравица гледаха презентация на тема "Пътят на хляба до нашата трапеза" . Проявата е част от летните занимания, организирани от Народно читалище "Светлина 1926" и се проведе в салона на културното средище.  Лектор беше кариерен консултант Ерика Йончовска, която „преведе” децата от нивата до готовия хляб, след което те..

публикувано на 15.08.24 в 14:29

Село Ясен отбеляза храмов празник

Православната църква отбелязва днес Успението на света Богородица . Приема се, че то е било блажено заспиване и врата към небесата, откъдето Божията Майка неуморно се застъпва за хората пред Божествения си Син. Празникът е наречен още Голяма Богородица и е сред най-почитаните.  Храмовия си празник отбелязаха във видинското село Ясен , където е..

публикувано на 15.08.24 в 14:05

Започва панаирът в Кула

Тази вечер в Кула ще бъде открито 107-ото издание на традиционния панаир. Той ще продължи до 20 август, а за гостите са предвидени концерти на популярни български  изпълнители , лятно кино, изложби и спортни турнири. Панаирът започва  с концерт на група "Хоризонт", а п рограмата включва още: 15.08.2024 г. (Четвъртък)  21.00 часа..

публикувано на 15.08.24 в 14:00