Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Започна записване за "Алеята на занаятите" в Монтана

Снимка: Радио ВИДИН

"Алеята на изкуствата и занаятите" е неразделна част от празника на Монтана "Свети дух" и красиво допълнение към Международния фолклорен фестивал. Заявление за участие се подава в общината и на имейл, каза Калина Асенова, главен експерт "Търговия и защита на потребителите" в община Монтана:

"Задължително условие за участие е да представите произведения на българските занаяти и изкуства, да притежавате валидно майсторско свидетелство или диплома удостоверяваща квалификация в областта на изкуствата, занаятите и снимка на демонстрационното оборудване, ако е приложимо. В срок до 27.05 единствено на имейл targovia@montana.bg или на място в община Монтана". 

За участие се заплаща такса. Шатрите ще бъдат разположени на пешеходната зона на площад "Жеравица".от 11 до 13 юни.  


Вижте още

Читалище в Кула се отчете

Отчет за дейността на  НЧ "Просвета-1882"- град Кула за 2021 година представи председателят Маргарита Йончева. Това стана на редовното годишно отчетно- изборно събрание.  "Читалищните традиции опазихме живи и действени, без да рискуваме здравето на работещите в читалището и членовете на колективите. Акцент на нашата работа бе поставен..

публикувано на 21.05.22 в 15:03

Vida Art за втора година във Видин

Във Видин беше открит двудневният фестивал Vida Art. Отново Крайдунавският парк се превръща в една вълнуваща фестивална сцена, каза при откриването заместник кметът Борислава Борисова : "Вие ще можете да се срещнете с магическо комедийно шоу, театрални постановки, кино под звездите. За най- малките ни зрители сме подготвили арт- работилници и..

публикувано на 21.05.22 в 12:15

Отбелязваме Европейския ден на мрежата НАТУРА 2000

На 21 май отбелязваме Европейския ден ва мрежата НАТУРА 2000. Отбелязва се според декларация, подписана през 2017 година от Европейската комисия, Европейския парламент, Председателството на Съвета и Комитета на регионите. Навършва се годишнина от приемането през 1992 година на Директива 92/43/ЕЕС за опазване на природните местообитания и на дивата..

публикувано на 21.05.22 в 10:42

Продължава изграждането на ново улично осветление в Лом

На ул. "Ковачишка", между кв. "Младеново" и републиканския път за Монтана и София, са монтирани 20 стълба с общо 40 осветителни тела. В района пред бившата консервна фабрика са поставени още шест стълба с по две лампи. На ул. "Белоградчишко шосе", която е част от републиканския път за Брусарци и Монтана, в участъка от прелеза до кв. "Моминброд",..

публикувано на 21.05.22 в 09:52

Шествие за 24 май във Враца

Враца ще отбележи 24 май с празнично шествие и 25-метров трибагреник, анонсираха от общинската управа. Над 70 ученици ще носят 25-метровия трибагреник в деня на българската просвета и култура. Празничното шествие ще тръгне в 10 часа от площад "Македония", ще премине през централната пешеходна зона и ще завърши пред паметника на светите братя Кирил и..

публикувано на 21.05.22 в 09:21

Двама кандидати за директор на лабораторията по зъбопротезиране във Враца

Досегашният управител на лабораторията по зъбопротезиране във Враца Димитър Тончев отново е кандидат за директорското място. Дългогодишният началник беше допуснат до втория етап от конкурса, обявен от Общинския съвет, но този път срещу него излиза Марияна Тодорова. До 9 юни, когато е следващият етап от конкурса, двамата трябва да представят пред..

публикувано на 21.05.22 в 09:14

В Берковица се готвят за 24 май

Община Берковица ще отбележи 24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност с празнично шествие и програма с участието на деца и ученици. "Под звуците на младежкия духов оркестър към народно читалище "Иван Вазов- 1872" шествието ще тръгне в 10 часа от блок "Ком"..

публикувано на 21.05.22 в 08:20