Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

На добър час, Випуск 2022!

8
Снимка: Радио Видин

Петък 13-ти бе последният учебен ден за зрелостниците във Видин. Смятан от мнозина за фатален, за завършващите 423-ма ученици 13 май обещава да е една незабравима дата, бележеща финала на гимназиалното им образование и поставяща началото на нов етап в живота им. 

99 зрелостници чуха последния училищен звънец в Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков". Випуск 2022 бе изпратен с вълнуващо тържество, част от което станаха зам. кметът Цветомира Илиева и Видинският митрополит Даниил. Това е един изключителен випуск, каза директорът Любомир Георгиев: 

"Випуск 2022, вие ще бъдете запомнени с изключителните успехи, които имате от различните конкурси, олимпиади и състезания, за което благодаря от сърце. Поклон за тези резултати. Уважаеми 12-класници, бъдете здрави, защото оттук нататък вие можете да постигнете всичко във вашия живот. Вие сте тези, които сами коват своето бъдеще, вие сте тези, които изграждате вашия живот. Нека бъде успешен. На добър час, Випуск 2022!"

За постиженията си бяха отличени 12 от завършващите ученици. Първенец на випуска и носител на наградата "Криле" на родителското настоятелство стана Радина Кирилова. Тя завършва с пълен отличен. Има десетки награди от конкурси, състезания и олимпиади и е единственият възпитаник на гимназията, който четири пъти е стипендиант на  Американската фондация за България. Радина получи и граждански почетен медал на Американския университет в България. 

"Много е вълнуващо. Не го очаквах, защото всичките ми съученици са страшно талантливи, както е традиция за "Йордан Радичков", тук всички участваме в много състезания и сме много дейни. Със сигурност има и малко носталгия, тъй като все пак е последният учебен ден," сподели 12-класничката. 

Радина Кирилова мечтае да бъде журналист и ще продължи образованието си в Холандия. 

Вълнението си в последния учебен ден и своите планове за бъдещето споделиха и други зрелостници. 

"Много е вълнуващо, много дълго чакано, но едновременно е много емоционално. Днешната дата не ни притеснява по никакъв начин, даже мисля, че ще ни носи повече късмет. Аз продължавам в Националната музикална академия...
Много съм развълнувана, много дълго време го очаквах и съм много щастлива, защото завършваме. Аз ще уча в Холандия, защото исках да уча на английски и там предлагат по-добри програми... 
Ще уча бизнес и администрация в САЩ, защото това ми е мечтата, от пети клас мечтая за това, вече съм приета."

68 зрелостници изпрати ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Видин. Директорът Насенка Димитрова пожела на всички на добър път:
"Изминаха неусетно пет години и вие приключвате етап от вашия живот, завършвате средно образование. Ученическите години са незабравими, вярвайте ми, казвам ви го от опит. Предстоят ви много емоции  и много нови неща. Искам да ви пожелая да бъдете здрави, бъдете упорити,  бъдете готови да посрещнете предизвикателствата, които ви предстоят. Бъдете здрави, на добър път!"

Мария Николова от 12 А клас с трепет поднесе своята признателност към всички учители.

На тържественото изпращане всички класове изнесоха кратки емоционални представления, с които докоснаха своите учители. На тръгваме учениците по традиция отброиха от 1 до 12.

93-ма зрелостници изпрати Природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I". Това е юбилеен випуск на учебното заведение, което тази година чества своята 50-годишнина. Към абитуриентите се обърна директорът Румяна Петрова:"2022 е число, което редуцирано до цифра, дава 6. Това е цифрата- символ на любовта. Аз от сърце ви желая в целия си живот да имате много любов и всичко онова, което правите да го правите с любов, да берете здрави, полезни плодове. На добър час, скъпи момичета и момчета!"

Всеки клас благодари на своите учители по оригинален и трогателен начин. 

На церемонията с плакети и грамоти бяха наградени 21  зрелостници, допринесли с успехите си за издигането на имиджа на училището.

Галерия

Вижте още

Милена Дековска: Имаме нужда от усмивки

Милена Дековска е онези от артистични личности, които  използват ръцете и ума си, за да създават нови неща . Тя определено цени красотата и разнообразието. Хората като нея предпочитат да работят в различни ситуации и да използват своята креативност и въображение.   Милена работи на няколко места и е винаги заета. След основната си..

публикувано на 20.05.22 в 16:50

Видин става отново град на изкуствата

Куклени спектакли, фокуси, театрална постановка, комедийно шоу, прожекции под звездите на актуални кино филми, арт работилници,  пленер  и арт базар ще представи второто издание на  Vida Art Festival  на 21 и 22 май.  Идеята за фестивалът се ражда спонтанно и е насочен изцяло към изкуството, каза за Радио Видин  Михаил Михайлов,..

публикувано на 20.05.22 в 16:00

Спортният комплекс, който (винаги) отваря "през следващия месец"

На 14 декември 2017 година Иво Марков , председател на Областния съвет на БФС във Видин, съобщи пред Радио ВИДИН, че в града ще бъде изграден модерен комплекс за мини футбол . По думите му спортното съоръжение трябваше да бъде готово до пролетта на следващата година . През 2018 година, на 30 април , Общинският съвет разреши на..

публикувано на 20.05.22 в 12:11

Мездра посреща рок фест "Заедно срещу войната на пътя 2022"

В събота, 21 май, Мездра ще бъде домакин на седмото издание на фестивала "Заедно Срещу войната на пътя". Идеята на организаторите е на централния площад в железничарския град да се съберат почитателите на високите скорости и тежката музика, и да се обединят в името на една кауза- войната на пътя. Това е война, в която за съжаление всеки е..

публикувано на 19.05.22 в 17:00

Николай Иванов-Пуйо- Глашатаят от Василовци

72-годишният Николай Иванов от село Василовци гостува в "Думата имат старейшините". Той е последният автентичен глашатай в селото , всички го познават, защото е известявал с барабан и на висок глас местните жители за различни събития.  Дядо Пуйо, както го наричат, е роден в София, детските си години прекарва в Сталийска махала и след това се..

публикувано на 19.05.22 в 16:55

Черните лешояди се чувстват добре във Врачанския Балкан

Нови 10 черни лешояда са настанени в адаптационната волиера над село Долно Озирово в община Вършец. Птиците са пристигнали от Испания по проект "Светло бъдеще за черния лешояд". Тези птици са третата група лешояди през последните три години, която пристига в Природен парк "Врачански Балкан". "Птиците са спокойни, добре се адаптират, хранят се,..

публикувано на 19.05.22 в 16:15

Отново търсят "Образцов дом" в община Георги Дамяново

Община Георги Дамяново за втора поредна година ще проведе кампанията "Образцов дом". Така от местната администрация искат да стимулират населението да се грижи за дворовете в домовете си и общите площи около тях, да се подържат в добро състояние - чисти и озеленени.  "Желаещите да участват в кампанията, това са и изискванията, да изпратят..

публикувано на 19.05.22 в 16:11