Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Във Видин се проведе Панаир на образованието

3
Снимка: Красимир Каменов

Девет учебни заведения от община Видин представиха възможностите за обучение по време на инициативата Панаир на образованието, където кандидат-гимназистите и техните родители могат да се запознаят с паралелките и профилираното обучение, които предлагат видинските учебни заведения за прием след 7 и 8 клас. 


Десетки млади хора, заедно с учителите си, по атрактивен начин представиха своите училища.


Предоставяме информация за училището чрез брошури и афиши, каза за Радио Видин Бисерка Каменова директор на училище "Св. Св. Кирил и Методий":

"Учениците и техните родители могат да видят как работят нашите художници- това са ученици от профил "Изобразително изкуство". На тържеството могат да видят и нашите ученици, които са "Хореография", мажоретния състав и духовия ни състав, както и ученици от профил "Музика".

Изкуството- това е животът, категорична бе и учителката Бисерка Вълканова.

"Това е да учим, рисуваме, пеем и танцуваме".

На Панаира на образованието бяха представени 9 училища от община Видин- 4 професионални гимназии и 5 средни училища.

Галерия

Вижте още

Документален филм за Ваклуш Толев ще бъде представен в Монтана

Документалният филми  “Ваклуш” ще бъде прожектиран в Монтана днес, 21 септември, от 18:00 часа в Общинския младежки дом. Лентата е посветена на 100-годишнината от рождението на известния духовен водач и учител Ваклуш Толев . Филмът е сниман в периода 1998-2022 г. и разказва за житейския път и идеите от живота му с много непоказвани архивни кадри,..

публикувано на 21.09.23 в 11:51

Празнична програма, велосъстезание, ретро влак и историческа възстановка за Деня на независимостта в Мездра

С тържество на градския площад на 22 септември 2023 г. (петък) Община Мездра ще отбележи 115-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Тържеството е от 10:00 ч., посочват от общинската администрация. По традиция честването на празника ще започне с ритуал по издигане на националния флаг и на знамената на Европейския съюз и на..

публикувано на 21.09.23 в 11:30

Жител на Арчар е задържан заради незаконно притежание на артефакти

Предмети с белези на археологически артефакти са установени при претърсване в частен имот в село Арчар , съобщиха от видинската полиция. Под навес, обособен като търговски обект и в двора, полицейските служители открили и иззели част от варовикова колона с надписи и орнаменти (с височина 48 см) и тегула - керамична плоча за покривно покритие (с..

публикувано на 21.09.23 в 10:53
Панаирът в Грамада

Грамада празнува

В Грамада отбелязват празника на града . Днес започва и традиционният панаир. Празничните прояви ще продължат до 23 септември, каза за Радио ВИДИН Валя Йотова , секретар на читалище "Пробуда" в Грамада, която представи и програмата на честването: "Откриването е от 19:00 часа, с участието на Ансамбъл "Дунав", град Видин и от 20:00 часа - Оркестър..

публикувано на 21.09.23 в 10:04

Долна Кремена се стяга за двоен празник

Денят на независимостта, 22 септември , е двоен празник за жителите на Долна Кремена , тъй като е и Ден на селото. Кметът Румен Серафимов се е погрижил за богата и разнообразна програма. Тържеството ще започне в 10:00 часа на площада с концерт с участието на деца от Студия за художествено слово и Детски мажоретен състав при местното читалище,..

публикувано на 21.09.23 в 09:46

Започва ремонт на две детски градини във Враца

Започва ремонтът на Детска градина „Радост“ във Враца , съобщиха от общинската управа.  Внедряване на мерки за енергийна ефективност, подмяна на старата дограма и монтиране на нова отоплителна инсталация са част от дейностите, които ще бъдат реализирани в заведението. На среща със строителите кметът Калин Каменов обсъди предстоящия..

публикувано на 21.09.23 в 09:27

В Монтана честваха 100 години от Септемврийското въстание

В  Монтана  отбелязаха  100 години от Септемврийското въстание . Председателят на БСП Корнелия Нинова уважи честването. Септемврийското въстание започва в Северозападна България на сутринта на 23 септември 1923 година. Десетки симпатизанти на БСП се събраха пред влака на поп Андрей, поставен в стъклен павилион, на жп гарата в Монтана. Именно с..

публикувано на 21.09.23 в 08:45