Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнеборци от Видинско премериха сили в състезание по пожароприложен спорт

4
Снимка: Радио Видин

В надпреварата се включиха отборите на служители от видинската пожарна и сборен отбор на служители от Регионалните служби в Белоградчик и Кула. Състезанието започна с дисциплината "Щурмуване на 4-ти етаж на учебната кула", след което на стадион "Георги Бенковски" се проведоха дисциплините "100-метрова пътека с препятствия" и "Щафета 4Х100 метра с препятствия". Състезанието е ориентирано към повишаване на физическата подготовка на служителите и подобряване на професионалната им подготовка, обясни главен инспектор Генади Янчовски, началник сектор "Пожарогасителна и спасителна дейност" към РДПБЗН Видин.

"В годишното състезание по пожароприложен спорт за 2022 година са включени представители на трите районни служби, най- натренираните и най- можещите. Първо с изкачване на щурмова стълба, която беше в районната служба на учебната кула. 100-метрова пътека - два коридора. След това щафета и след това бойно разгръщане. Това е част от физическата подготовка на служителите. Освен ежедневните упражнения по физически спорт се провежда и тази пожаростроева подготовка. Пожароприложния спорт, което също дава на служителите възможност да покажат своите физически умения... Има си отбори, които вече от години традиция и те се сформират всяка година по този начин... представителния отбор на Кула, от Белоградчик, от Видин. Тренирани са и това го използват ежедневно в работата си, така че физическата подготовка е нужна при нас. Трябва да е на високо ниво. Всеки отбор е от 10 състезатели, така че 30 състезатели и отделно съдии, служители, които помагат за логистиката на самото състезание. Всички са включени. Наградите са грамоти и след това вече по преценка от спортния клуб има възможност и парична награда да бъде."

В дисциплината "Изкачване с щурмова стълба" победител стана Димитър Димитров с време 17,81 сек, второ място зае Богомил Витанов с време 20,50 сек. а на трето място остана  Цанко Цанков с време 22,80 сек.

В дисциплината "100-метрова пътека с препятствия" победител стана Ивайло Иванов с време 19,50 сек., второ място зае Димитър Димитров с време 19,53 сек., а на трето място остана  Богомил Витанов с време 20,97 сек.

Победител в двубоя стана Димитър Димитров, с общо време 37,34 сек., второ място зае Богомил Витанов с общо време 41,47 сек., а на трето място остана  Ивайло Иванов с общо време 42,48 сек.

В дисциплината "Пожарна щафета 4х100 метра" победител стана сборен отбор от служители на РСПБЗН – Видин и група оперативен център с време  85,15 сек., второ място зае сборен отбор от служители на РСПБЗН – Кула и РСПБЗН - Белоградчик с време 96,26 сек., втората щафета на служители от РДПБЗН – Видин не успя да финишира.

Победителите бяха наградени с грамоти и плакети. От 31.05 до 03.06.2022 година представителния отбор на РДПБЗН – Видин по пожароприложен спорт ще вземе участие в ежегодния Републикански преглед по пожароприложен спорт, които ще се проведе в град Пловдив.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Отмениха контрола между "Ботев" и "Монтана"

Отмениха контролата между врачанския "Ботев" и "Монтана". Спарингът трябваше да се изиграе в събота, на 13 юли и да е последната проверка за селекцията на Тодор Янчев преди новото първенство на Първа футболна лига. От лаконичното съобщение не става ясно дали ще има друг спаринг за "Ботев" и дали отборът ще бъде представен пред врачанската публика...

публикувано на 12.07.24 в 10:00

"Ботев" (Враца) привлече 22-годишен играч

Новият полузащитник на "Ботев" (Враца) е 22-годишният полузащитник Дилян Георгиев . Халфът е поредното попълнение от лятната селекция на треньора Тодор Янчев. Георгиев бе част от тима на вицешампиона на Косово "Дрита", а след това игра и за "Спортист" (Своге). Футболистът беше на разположение на треньора за контролната среща с "Макаби Нетаня",..

публикувано на 11.07.24 в 16:15

"Ботев" Враца играе трета контрола в Правец

Контролната среща между ФК "Ботев Враца" и ФК "Макаби" Нетаня ще се проведе в Спортен комплекс "Правец".  Припомням, че „Макаби" завърши на девето място в класирането на израелската Първа лига и стигна до ½ финалите в турнира за Купата на Израел.  Това е третия спаринг за тима на Тодор Янчев . През лятната подготовка врачани биха с 3:0 Марек..

публикувано на 10.07.24 в 15:20

Вратар на ЦСКА избира между "Ботев" (Враца) и клуб от Кипър

"Ботев" (Враца) е опция пред Димитър Евтимов да продължи кариерата си в България. Стражът на ЦСКА , който не влиза в плановете на новия треньор Томислав Стипич, може да акостира на стадион "Христо Ботев". Така ще се потвърдят слуховете, че "армейците" стягат сателит, който да мачка под Околчица противниците им за върха в  П ърва лиг а . До..

публикувано на 10.07.24 в 15:13

"Монтана" вече тренира у дома

Новият наставник на  ФК "Монтана" Танчо Калпаков вече втора седмица е начело на тима. След успешна работа с "Марек" (Дупница) и бараж за елита, през миналия сезон във Втора футболна лига Калпаков премина в "Спартак" (Пловдив). "Наистина много бързо се случиха нещата. Имах разговори със "Спартак" (Пловдив) и с "ЦСКА-1948", но последно се бях..

публикувано на 10.07.24 в 13:57

Мездренските грации спечелиха поредните отличия

Състезателките от Железничарски клуб по художествена гимнастика "Анелия" - гр. Мездра взеха участие в първия Международен турнир "Gymnastics for all - Festival and Challenge" , провел се в София в частта за турнирна програма. В състезанието имаше много силно участие на 23 клуба от Гърция, където масовият спорт е изключително разпространен. Грациите..

публикувано на 09.07.24 в 13:13

Футболен клуб "Ботев" търси таланти на кастинг

Футболен клуб "Ботев" (Враца) обяви кастинг за деца , родени през 2010, 2011 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 и 2017 г., които да се присъединят към детско-юношеската школа на клуба.  Подборът ще се проведе през почивните дни, на 13-и и 14-и юли, на стадион „Христо Ботев". Началото на пресяванията на талантите е от 9:00 часа. В клуба обещават..

публикувано на 09.07.24 в 13:05