Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Белоградчик организират "От Тимок до Искър"

Снимка: Община Белоградчик

Тази година традиционният фолклорен фестивал "От Тимок до Искър" ще се проведе в рамките на два дни- 18 и 19 юни. Целта на фолклорната изява е да популяризира българския фолклор. Във фестивала могат да участват любителски колективи и индивидуални изпълнители, представящи автентичен и обработен танцов, песенен и/или словесен и обреден фолклор. Фестивалът няма конкурсен характер и ограничения във възрастта на участниците. По регламент изпълненията трябва да са с времетраене до 10 минути. 

Фестивалът ще се проведе в летния кино-театър "Гъбите" в град Белоградчик. При пристигането си участниците трябва да се регистрират в НЧ "Развитие - 1893 г." и да потвърдят заявения репертоар. По време на фестивала посещението на туристическите обекти на територията на общината е безплатно за участниците. Заявки за участие се приемат до 10 юни на e-mail: chitalishte_bel@abv.bg и на телефона на секретаря на читалището- 0879 54 31 98. Всички участващи колективи и индивидуални изпълнители ще получат грамота за участие. Фестивалът ще започне от 9.30 часа. Организатори на културната проява са  Община Белоградчик и Народно читалище "Развитие- 1893" .

Вижте още

Такса битови отпадъци във Видин е незаконосъобразна, реши съдът

Административният съд във Видин отмени като незаконосъобразно Решението на Общински съвет Видин, с което бе одобрена План-сметката за 2022 г. и определен размера на такса битови отпадъци /ТБО/. Според мотивите на съдийския състав Решение №1 , взето с протокол № 1/07.01.2022г., е прието в нарушение на административно-производствените правила,..

публикувано на 06.07.22 в 15:18

Кола блъсна на заден ход мъж във Видин

Видинчанин е с фрактура на ръката, след като е бил блъснат от автомобил, съобщават от местната полиция. Инцидентът е станал малко преди 17:30 часа на 5 юли. 44- годишен водач от Видин излизайки на заден ход от паркинг, пред жилищен блок  в ж.к. "Гео Милев", удря  електрическо превозно средство, управлявано от  39-годишен мъж. Пробите за алкохол и..

публикувано на 06.07.22 в 13:06

Момчета откраднаха лек автомобил в Якимово

Три непълнолетни момчета откраднаха лек автомобил във врачанското село Якимово, съобщават от полицията във Враца. Сигналът за изчезналото превозно средство е подаден вчера сутринта от собственика му, 62-годишен местен жител, който малко по-късно е открил автомобила си на друга улица в селото. Младежите, на 15 и 12 години, са установени от служители..

публикувано на 06.07.22 в 12:20

4 години затвор за причинена смърт на 8- годишно дете от Мездра

На 4 години затвор  е осъден  Димитър Йотов за причиняването на смърт по непредпазливост на внука на бившия депутат и прокурор на Оряхово Тома Томов .  Тричленен съдебен състав на  Врачанския окръжен съд,  с председател Петя Вълчева и докладчик Ана Симеонова гледа повторно казуса, след като той беше върнат от Апелативния съд в София с..

публикувано на 06.07.22 в 10:55

Чадърите край хижа "Леденика" са незаконни

Областният управител на Враца Стефан Красимиров прекрати договора с наемателя на хижа "Леденика" във Врачанския балкан Николай Коцев , съобщиха от общинската администрация. Действието е следствие на извършени проверки, по  заповед на областния управител,  на място  през април и юни на сграда за търговия и бетонова площадка, отдадени под наем на..

публикувано на 06.07.22 в 10:50

Допълнително споразумение за услугата "Топъл обяд" подписа Община Бойница

Община Бойница започна изпълнението на Проект "3-1-Топъл обяд в условията на COVID-19 в община Бойница“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане.  Общината  подписа Допълнително споразумение за изменение на договор за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по операция BG05FMOP001-5.001 "3.1 - Топъл обяд..

публикувано на 06.07.22 в 08:40

Екоминистерството разглежда проектите за минералната вода във Видинско

Проектите за разработване на минералните извори във Видин, Градец и Сланотрън се разглеждат и чакат одобрение от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). "В момента те са в МОСВ и чакат разрешения за сондиране. Тежката работа предстои. След получаване на това разрешение за сондаж, благодарение на количествено-стойностните сметки трябва да..

публикувано на 06.07.22 в 08:28