Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Квартал се превърна в сметище

11
Снимка: Радио ВИДИН


Общинското предприятие по чистотата не си изпълнява задълженията според жители на "Заводско селище".

Максимум два пъти в годината боклуците се извозват от територията на квартала, обясни Георги Маринов, който живее над 15 години в района.

"Не идват да ги чистят редовно. Багерите дали даже ще дойдат 2 пъти през годината да изхвърлят боклука. Не е редовно. Няма кой да дойде да чисти, да измете. Ние си плащаме данъци като онези хора в града, ама тук няма кой да дойде да изчисти, нито да окосят, нито боклукът да се изхвърли".

Въпреки че жителите на видинския квартал са събрали подписката, ситуацията не се е подобрила.
 
"Настояваме да се чисти редовно, защото боклуците хвърчат, цялото Селище сме като коледна елха от пликове. Събирахме подписка, но не знам къде е листът, дали са го занесли изобщо. Обръщаме се към вас, да снимате, да видят какво се чисти при нас. Тук също живеят хора, но не се чисти, за разлика от града. В града метат и тротоарите. Ние дори нямаме тротоари. Когато вали дъжд, локвите са до колене".

Ще бъде ли почистван кварталът редовно и ще бъде ли удоволетворена молбата за асфалтиране, това попитахме Община Видин. 

Очакваме отговорите на администрацията.


Вижте още

Белоградчик отбеляза своя празник

Празника на град Белоградчик - Петровден, започна със Света литургия в храма "Свети Великомъченик Георги Победоносец" от 09:00 часа.  От 11:00 часа в художествената галерия "Вълчо Вълчев" беше открита изложба под наслов "Белоградчик - скалната столица на България". Тя е финалът на обявения месец преди това конкурс за детска рисунка. Организатори на..

публикувано на 30.06.22 в 08:34

"Калето" в Мездра празнува годишнина

Археологически комплекс "Калето" в Мездра става на девет години. Отбелязването на годишнината ще бъде в събота, 2 юли. От 10:30 часа ще стартира празник на изкуствата с представители на Център за подкрепа на личностното развитие и Живописно-поетичен спектакъл „Благодатните творчески енергии на думите и цветовете” на „Клуб по публична реч”, с..

публикувано на 30.06.22 в 07:45

Модернизират жп линията Медковец-Срацимир

Модернизацията на жп линията Видин-София в участъка Медковец-Срацимир е сред трите проекта, които са одобрени за финансиране от Механизма за свързване на Европа 2021-2027 в сектор "Транспорт". Проектът за жп линията Видин-София предвижда изграждане и модернизация на 45 км единична, електрифицирана линия и контактна мрежа. По новия участък..

публикувано на 30.06.22 в 07:36

Унищожени са още три контейнера за смет във Видин

Три контейнера за смет, умишлено подпалени, са унищожени напълно, съобщиха от Община Видин. Съдовете се намират в самия център на Видин, в началото на ул. „Княз Дондуков“. Те са част от новите 1000 контейнера от 1100 л, които Общината постави на територията на града в началото на месец април тази година. Ще се предприемат..

публикувано на 30.06.22 в 07:30

50% ръст на заболеваемостта от COVID-19 в страната

532 са новите случаи на коронавирус в България за изминалото денонощие. Това са над 12% от направените тестове. В болница са 341 пациенти, от които 30 са в интензивно отделение. 2-ма души са починали заради усложнения, свързани с инфекцията. Новите случаи в Северозападна България са 27. 17 в област Враца, 7 във Видин и 3 в Монтана. В България вече..

публикувано на 30.06.22 в 07:27

Светлинно шоу озари крепостта „Баба Вида“

Светлинно шоу, концерт и нестинарски танци се състояха снощи край крепостта "Баба Вида" във Видин. Проявите са част от програмата за Международния ден на река Дунав, който се отбелязва на 29 юни.  Вечерта започна с концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“ и Градския духов оркестър.  След това нестинари изпълниха своите танци в рова..

публикувано на 30.06.22 в 01:05
Река Дунав

Снимката на 29 юни 2022 година

На 29 юни отбелязваме Деня на река Дунав. От 1994 година 14-те държави от Дунавския басейн заедно честват една от най-големите речни системи на Европа, както и хората и дивата природа. Във Видин Денят на Дунав ще бъде отбелязан с различни събития.  Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 170,00 лв. на 247,00 лв. от 1 юли, реши правителството..

публикувано на 29.06.22 в 18:00