Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Почетни значки и отличия за педагози от Монтана

Снимка: Любо Андреев

По повод 24 май кметът Златко Живков връчи почетни значки на община Монтана на петима педагози.
 
Почетна значка на община Монтана получиха Енеза Ангелова, председател на СБУ Монтана, доц.д-р Ваня Иванов, директор на Регионалния исторически музей, актрисата и режисьор на театралната трупа за деца Ирина Димитрова, директорът на 10-та детска градина „Детелина” Паулина Гоцова, Дияна Иванова, учител по биология в езиковата гимназия
 
Началникът на РУО Монтана Трайка Трайкова връчи почетно отличие грамота „Неофит Рилски” на МОН на заслужили педагози
 
Потечно отличие „Неофит Рилски” получиха Бистра Луканова, преподавател по информатика и информационни технологии в математическата гимназия, Виолета Георгиева от Ресурсен Център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности в Лом и директорът на ОДК „Ние, врабчетата” Монтана, Миглена Георгиева.
 
С грамоти от националния конкурс „Учител на годината” на СБУ бяха удостоени Нели Първанова, учител по английски език в математическата гимназия, Мая Иванова, от ОУ "Св. св. Кирил и Методий"  в с. Лехчево, Росица Александрова и Теодора Цветанова от ОУ "Св. св. Кирил и Методий"  с. Габровница, Таня Замфирова от СУ „Иван Вазов” Вършец и Светла Неделчева от СУ „Отец Паисий” с. Медковец.

Вижте още

Снимката на 5 юли 2022 година

В Държавен вестник е обнародвано решението на Народното събрание ставката на ДДС на хляба и брашното вече да е 0%. Видинчани са скептични, че тази стъпка ще намали цената му, показва анкета на радио Видин. От днес започна приемът на заявления за участие в Първи етап на класиране в училищата с прием и ще продължи до 7 юли 2022 г.  31 са..

публикувано на 05.07.22 в 18:10

С празнична програма отбелязаха Атанасовден в Остров

Днес във врачанското село Остров за 40-ти път се проведе традиционният празник Атанасовден. Началото на традицията е поставена през 1981 година, когато е открито и читалището в селото. Идеята на празника е да се предават традициите през поколенията, каза за радио Видин кметът на Остров, Ирена Станкулова: "Това е една от традициите в село Остров, която..

публикувано на 05.07.22 в 16:56

Спират камионите над 12 т по пътя Добри дол - Монтана

Ограничава се движението на тежкотоварните камиони над 12 тона по третокласния път Добри дол – Дъбова махала – Монтана в областите Видин и Монтана от обяд на 7 юли /четвъртък/ . Това съобщават от АПИ. Целта е повишаване на пътната безопасност в населените места, през които преминава трасето, както и по път II-11 Дунавци – Цар Симеоново –..

публикувано на 05.07.22 в 16:34

Два танцови състава представиха община Видин на фестивала "Хоро край Поморийския бряг"

Танцовите състави на две видински села откриха 13-тия Фестивал "Хоро край Поморийския бряг". В него участваха 42 клуба за танци от цялата страна, начело с ТС "Искра" от Майор Узуново и ТС "Здравец"  от Капитановци. Те представиха автентични хора от региона. Участието във фестивала стана съвсем спонтанно, разказа за Радио Видин уредникът към читалището в..

публикувано на 05.07.22 в 15:44

Кулското читалище отбелязва юбилея си с концерт

С юбилеен концерт народно читалище "Просвета-1882" град Кула ще отбележи 140-тата си годишнина. В него ще участват 9 читалищни състава, каза председателят на читалището  Маргарита Йончева : "По повод юбилея, тази вечер организираме тържествен концерт, в който ще участват всички 9 състава на читалището. Надяваме се да се представим добре, тъй..

публикувано на 05.07.22 в 14:03

Басейнът в Ново село отново приема посетители

Басейнът във видинското Ново село е отворен отново, след като няколко години бе затворен заради трудното му поддържане от Общинската администрация. С Решение на Общинския съвет басейнът и пространството около него са отдадени под наем за летния сезон и така съоръжението ще може да бъде използвано. С откриването му са осигурени три нови работни места,..

публикувано на 05.07.22 в 11:57

Бой между шофьори в Козлодуй завърши в болница

Шофьор на автобус е нападнат и бит в Козлодуй, съобщават от полицията във Враца. Сигналът за инцидента е подаден на 4 юли, от съпругата на бития шофьор, която заявила, че около13:30 ч. непознат мъж е проследил с личния си автомобил управлявания от съпруга ѝ автобус от градския транспорт.  Между водача на  автомобила (на 55 г.) и автобусния шофьор (на 48..

публикувано на 05.07.22 в 11:34