Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отдават общинско жилище в Монтана на украински бежанци

Снимка: Радио Видин, Архив

Община Монтана отдава едно от общинските жилища на бежанци от Украйна. Марина Атанасова е подала молба до кмета на общината с искане да им бъде отпуснато жилище, в което да живеят три жени и две деца. Едно от децата ще посещава училище в Монтана. На редовната си сесия, днес, общинският съвет се очаква да одобри докладната записка, внесена от кмета Златко Живков:


"Това е част от проявената солидарност на България и на българската държава. Имаме десетки общини, които според възможността, която имат като леглова база, предоставят помощ под една или друга форма. Притичахме се на помощ няколко пъти."- уточни Златко Живков.


Апартаментът е от 71 квадратни метра с мазе и се намира на улица "Бузлуджа" №1, ет. 4, ап. 9. Едно от децата ще бъде записано в съседното 1-во училище.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Възстановяват пътя до язовира в село Гюргич

В община Ружинци възстановяват пътя към язовира в село Гюргич . Кметът Александър Александров обясни: "Продължаваме с изграждането на един водосток, подмяната на тръбите му и с изграждането на каменната основа, перилата, които ще спират силата на водата от дерето, за да отива тя по лесния път към реката. Почистихме от двете страни на водостока..

публикувано на 15.08.24 в 16:29

Деца в село Моравица научиха за пътя на хляба до трапезата

Деца в мездренското село Моравица гледаха презентация на тема "Пътят на хляба до нашата трапеза" . Проявата е част от летните занимания, организирани от Народно читалище "Светлина 1926" и се проведе в салона на културното средище.  Лектор беше кариерен консултант Ерика Йончовска, която „преведе” децата от нивата до готовия хляб, след което те..

публикувано на 15.08.24 в 14:29

Село Ясен отбеляза храмов празник

Православната църква отбелязва днес Успението на света Богородица . Приема се, че то е било блажено заспиване и врата към небесата, откъдето Божията Майка неуморно се застъпва за хората пред Божествения си Син. Празникът е наречен още Голяма Богородица и е сред най-почитаните.  Храмовия си празник отбелязаха във видинското село Ясен , където е..

публикувано на 15.08.24 в 14:05

Започва панаирът в Кула

Тази вечер в Кула ще бъде открито 107-ото издание на традиционния панаир. Той ще продължи до 20 август, а за гостите са предвидени концерти на популярни български  изпълнители , лятно кино, изложби и спортни турнири. Панаирът започва  с концерт на група "Хоризонт", а п рограмата включва още: 15.08.2024 г. (Четвъртък)  21.00 часа..

публикувано на 15.08.24 в 14:00

Балонена фиеста ще се състои за четвърти път в Белоградчик

Белоградчик ще бъде домакин на четвъртото издание на  балонената фиеста . Инициативата ще започне на 20 септември и ще привлече рекорден брой хора, желаещи да видят спиращите дъха гледки и да изпитат емоцията на полета с балон, каза в аванс за Радио ВИДИН кметът на община Белоградчик  Боян Минков :  „През месец септември предстои..

публикувано на 15.08.24 в 12:30
РЗИ-Враца

Здравната инспекция във Враца регистрира 10-и случай на сифилис

Десети случай на болен от сифилис от началото на годината са констатирали от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Враца . Поредният заразен е установен през изминалите 7 дни, личи от бюлетина на здравната инспекция. Сифилисът е заболяване, срещащо се сравнително често и днес. Заразяването става основно по полов път, но съществуват и..

публикувано на 15.08.24 в 12:00

Туристически преход събира участници във Враца

Поканиха на ободряващ преход до пещера Голямата дупка във Враца . Събитието е на 16 август, съобщиха организаторите от Младежки център - Враца. Те очакват желаещите в петъчния ден в 09:00 часа на площад „Христо Ботев“ в града. Туристическият преход е подходящ за начинаещи.  Деца от 9 до 14 години могат да вземат участие, само ако са с..

публикувано на 15.08.24 в 11:23