Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Взрив след спукана тръба с газ разтърси Враца

4
Снимка: Жоро Александров

Инцидент с тръба за газ стана днес на светофарите на бул. "Васил Кънчов“, където често стават пътни инциденти. Очевидци твърдят, че е спукана тръба за газ, която се е възпламенила, а движението по маршрута бе напълно блокирано, каза за радио Видин сътрудникът ни Жоро Александров:


"Инцидентът е станал между 12.30 и 13.00 часа, когато след изкопни дейности е избухнал газопроводът, на местната фирма, която е доставчик. По чудо няма убити и ранени."


Очевидци коментират, че малко преди взрива на мястото е копаел багер, след което пътната настилка се е надигнала и е последвал взрив. След изливането на огромно количество вода, огнената стихия бе потушена успешно. Газта е спряна, но трафикът е напълно блокиран, а опашката от автомобили е километрична. При пламъците е изгоряла и едната светофарна уредба.  


Галерия

Вижте още

Млада жена от Брегово се нуждае от средства за трансплантация

Жена от Брегово се нуждае от средства за трансплантация на черен дроб. Елена Ангелова е диагностицирана като дете с рядко генетично заболяване, при което черният дроб спира да работи. Младата жена контролира заболяването си, но след прекарана ковид инфекция, в началото на тази година, състоянието й се влошава и по препоръка на лекарите, трябва да се..

обновено на 01.07.22 в 22:57

Снимката на 01 юли 2022 година

Стотици посрещнаха първото юлско утро на брега на Дунав във Видин. В отбелязването на неформалния празник, символизиращ новото начало и очакването за по-добро бъдеще, се включиха видинчани на различна възраст.  Кандидатът за нов премиер ще бъде Асен Василев. Той  получи от президента мандат за съставяне на правителство. От 1 юли цената на..

публикувано на 01.07.22 в 18:00

Няма да има ефект от промените в Тол таксите, твърдят превозвачи

Второкласните пътища вече са платени за тежкотоварния трафик, а размерът на Тол таксите за автомагистрали и първи клас пътища ще се увеличи на две стъпки. Досега ставката за втори клас пътища беше нула стотинки. Решението за промените е взето еднолично от министър Караджов и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), без да..

публикувано на 01.07.22 в 17:39

Среща за развитието на Дунавските градове се проведе в Калафат

Възможностите за развитие на българските и румънските градове и туризма по поречието на Дунав обсъдиха в Калафат. Регионалната конфенренция се проведе в Музея на изкуствата "Щефан Маринку". В срещата участваха представители на местната власт, институции в сферата на културата от Видин, туристически организации, университети, читалища и др...

публикувано на 01.07.22 в 17:33

Фестивал във врачанския парк "Дъбника"

Фестивал "За хората и парка" ще се проведе във Враца на 2 и 3 юли от 10:30 часа, в   парк "Дъбника" , съобщиха от община Враца. Инициативата  ще предостави на най-малките жители на града и техните родители разнообразни игри и забавления.  Програмата на фестивала е специално създадена за парк "Дъбника" и ще включи концерти, изложби,..

публикувано на 01.07.22 в 16:30

Монтираха детска въртележка в Зверино

Детска въртележка монтираха зад кметството в парка до новоизградения площад "4 юни" в село Зверино. Кметството и БЧК се постараха да зарадват децата на Зверино и малчуганите от Искърското дефиле.  Въртележката е от типа електромеханична люлка "Цветна бомба" и отговаря на всички нормативни изисквания за безопасност - оборудвана е с..

публикувано на 01.07.22 в 15:46

Ремонтират светофар във Видин?!

Неработещата секция за пешеходци на светофарната уредба до видинския пазар се нуждае от ремонт, сигнализираха слушатели на Радио Видин.  Една от секциите за пешеходци бе силно повредена, а част от нея е паднала на тротоара. Друга секция е завъртяна и пешеходците нямат видимост към светлинните сигнали, подавани от нея.  На наш въпрос какви..

публикувано на 01.07.22 в 15:39