Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Община Монтана отвори 40 строителни обекта


Амбициозната строителна програма на община Монтана този сезон е в разгара си. Работи се по 40 обекта, заяви кметът Златко Живков. Това провокира хората и към местната власт са отправени много искания за допълнителна работа. До  средата на годината програмата за 23-те села трябва да бъде изпълнена на 90%. В нея са включени читалищата в Долно Белотинци, Николово  и Липен, планирането на парка в центъра на Долна Рикса, довършването на църквата в Крапчене, ремонт на четвъртокласни пътища до Безденица и между селата Клисурица, Долна Рикса и Славотин. Успоредно с това се работи по профилактиката и обновяването на уличното осветление навсякъде.


В града активно се обновяват  междублоковите пространства. По искане на живеещите предстои към предварителните обекти да бъдат включени и прилежащите площи около пет жилищни кооперации на бул. "Трети март”. Стартира работата в пространството около бл.18 в ж.к. "Младост". Основният ремонт на отсечката на бул. "Христо Ботев” /в района на гарата/, на централния площад  и строежът на младежкия център продължават. На 13 и 14 юли на площад "Жеравица" ще бъде спряна работата, заради празника на града. Тогава в Монтана се очакват 5000 гости от 12 държави. Поканени са посланици, делегации от партньорски градове и танцови групи за международния фолклорен фестивал.По публикацията работи: Пламен Коцев

Галерия

Вижте още

Ограничава се движението на места в областите Видин и Монтана

От днес се ограничава движението на тежкотоварни камиони над 12 тона по третокласния път Добри дол- Дъбова махала- Монтана в областите Видин и Монтана. Целта е повишаване на пътната безопасност в населените места, през които преминава трасето, както и по пътя Дунавци- Цар Симеоново- Ботево- Арчар. Забраната няма да важи за преминаването на автобуси...

публикувано на 07.07.22 в 07:52

32 са новите случаи на заразени с COVID-19 в Северозапада

19 са новите случаи на заразени с COVID-19 пациенти в област Враца през последните 24 часа, сочат данните от Националния информационен портал. В област Видин новорегистрираните са 7, а 6 са в област Монтана. 643 са общо новите случаи за страната, при направени 3997 теста. 2-ма пациенти са починали от COVID-19 през изминалото денонощие. Поставени са 2269..

публикувано на 07.07.22 в 07:33
Мястото, на което се е намирала минералната баня в Сланотрън

Снимката на 6 юли 2022 година

Проектите за разработване на минералните извори във Видин и Сланотрън се разглеждат и чакат одобрение от Министерството на околната среда и водите. Проектирането на водовземни съоръжения за минерални води от находищата във Видин, Сланотрън и Градец е изготвено от специализирана фирма, която спечели обществената поръчка обявено от Община Видин...

публикувано на 06.07.22 в 18:05

Математическата гимназия във Видин с нов директор

Ивайло Милушев е назначен временно на длъжността директор на видинската Профилирана природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" .  Титулярният директор на учебното заведение Румяна Петрова се пенсионира . Тя ръководеше математическата гимназия от 2011 година досега.  Ивайло Милушев е педагогически съветник в училището и ще го управлява до..

публикувано на 06.07.22 в 16:48

Такса битови отпадъци във Видин е незаконосъобразна, реши съдът

Административният съд във Видин отмени като незаконосъобразно Решението на Общински съвет Видин, с което бе одобрена План-сметката за 2022 г. и определен размера на такса битови отпадъци /ТБО/. Според мотивите на съдийския състав Решение №1 , взето с протокол № 1/07.01.2022г., е прието в нарушение на административно-производствените правила,..

публикувано на 06.07.22 в 15:18

Кола блъсна на заден ход мъж във Видин

Видинчанин е с фрактура на ръката, след като е бил блъснат от автомобил, съобщават от местната полиция. Инцидентът е станал малко преди 17:30 часа на 5 юли. 44- годишен водач от Видин излизайки на заден ход от паркинг, пред жилищен блок  в ж.к. "Гео Милев", удря  електрическо превозно средство, управлявано от  39-годишен мъж. Пробите за алкохол и..

публикувано на 06.07.22 в 13:06

Момчета откраднаха лек автомобил в Якимово

Три непълнолетни момчета откраднаха лек автомобил във врачанското село Якимово, съобщават от полицията във Враца. Сигналът за изчезналото превозно средство е подаден вчера сутринта от собственика му, 62-годишен местен жител, който малко по-късно е открил автомобила си на друга улица в селото. Младежите, на 15 и 12 години, са установени от служители..

публикувано на 06.07.22 в 12:20