Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Окръжна прокуратура- Монтана предаде на съд обвиняем за убийство

Снимка: Любо Андреев

Окръжна прокуратура- Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж на 74 години за извършени от него престъпления- умишлено убийство и незаконно държане на оръжие. Към месец май 2021 г. обвиняемият живеел със съпругата си и сина си в село Смоляновци, област Монтана. Около 21.00 ч. на 25.05.2021 г между мъжете възникнал скандал. Бащата извадил от шкаф ловна пушка с поставен патрон и я насочил към сина си, който хванал цевта, за да се предпази. В следващия момент бащата произвел изстрел, прострелвайки синът в коляното. Обвиняемият взел от кухненска маса нож, с който нанесъл силен удар на пострадалия в областта на сърцето. Станала свидетел на случилото се, съпругата починала от изживения шок и заболявания. Виждайки сина си на пода без признаци на живот, обвиняемият отишъл до дома на съседката си и й казал за смъртта му.


В хода на разследването е установено, че намерената на местопроизшествието пушка не е регистрирана в служба "Контрол на общоопасните средства" към МВР.  На извършителя на престъпленията не е издавано разрешение за придобиване и държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Предстои делото да продължи в съда. Понастоящем обвиняемият е с мярка за неотклонение "домашен арест“.


По публикацията работи: Пламен Коцев
Вижте още

Проучването на Рациария да продължи, настоява кметът на Димово

Финансиране за продължаване на археологическите разкопки в античния град Рациария засега няма . Това каза кметът на Община Димово Светослав Славчев и апелира Министерството на културата да отпусне средства за завършване проучването на обекта:  "За момента проучването на Рациария е замразено. Миналата година се откриха доста неща, доста интересни..

публикувано на 03.07.22 в 16:52

Вписаха в кулинарна карта ястия от кулското село Старопатица

Кулското село Старопатица е включено в първата " Интерактивна кулинарна карта на българската езикова територия". Това каза  секретарят на местното читалище "Пробуда" Корнелия Велкова и добави, че съвместно с д-р Маргарита Котева от Института за български език е заснет филм за традиционната кухня на селото: "На самия филм бе заснета направата на..

публикувано на 03.07.22 в 15:54

Неделно хоро ще се извие във Видин

Неделно хоро организират отново от фолклорен клуб "Веселяци" във Видин. Инициативата няма състезателен характер, добре дошъл е всеки, която желае да чуе любимо хоро и да го изиграе, обясни Илиян Захариев от организаторите: "Винаги ще окажем съдействие да започне някое хоро, за де се включат всички желаещи. Все повече хора идват на площада -..

публикувано на 03.07.22 в 15:35

Балетна академия отваря врати във Видин

Лятна балетна академия ще се проведе за пета поредна година във Видин. Организаторите - Народно читалище "Цвят" и балетният педагог Катя Ангелова, канят всички деца, които имат интерес към танцовото изкуство, да се включат в заниманията. Целта на академията е да разкрие на младите таланти красотата на класическото балетно изкуство и да запали у тях..

публикувано на 03.07.22 в 14:30

Стартира приемът на седмокласници в гимназиите

От 5 до 7 юли ще се проведе първият от трите етапа от приема на ученици след завършен 7 клас. В него могат да участват 960 седмокласници, които са се явили на национално външно оценяване по български език и литература и по математика в област Монтана, каза Даниела Маринова, председател на комисията по приема в Регионално управление на..

публикувано на 03.07.22 в 13:10

Двама са кандидатите за главен секретар на Областна администрация Враца

Севдалина Джамбазка и Марио Милов са кандидатите за главен секретар на Областна администрация Враца.  Комисия, назначена със заповед на областния управител Стефан Красимиров, ще реши кой от двамата да поеме поста.  Вторият етап от надпреварата е около 20 юли. 7 експерти са в комисията по провеждане на конкурса. В нея има представители на..

публикувано на 03.07.22 в 12:05

Над 300 участници събра фестивал в Ново село

Първото издание на фолклорния фестивал „Равнината на лозите и Дунава пее и танцува“ събра в Ново село самодейни състави от 17 културни институции – читалища и танцови клубове от Видинска област.  Близо 330 участници – танцьори и певци преминаха на сцената. Около 60 доброволци помагаха при подготовката и организацията. Рибен курбан приготвиха..

публикувано на 03.07.22 в 09:45