Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Кирилов е новият наставник на Ботев /Враца/

Останалият в Първа лига отбор официално представи новия си старши треньор на своята "Фейсбук" страница снощи. По този начин клубната управа потвърди неофициалната новина, че дните на италианските инвеститори, начело с Анжело Тинто, са преброени. Промените започнаха във вторник, когато чужденецът не беше избран за шеф на управителния съвет, а ден по-късно доведеният от него наставник Дженаро Йецо беше уволнен.


Роденият във Видин Росен Кирилов е познат и обичан в Северозапада, син е на славния футболист на Бдин от миналото Йордан Кирилов-Ганди. След края на активната си футболна кариера Кирилов започва като скаут в ЦСКА през 2011 година. Бил е помощник-треньор на съгражданина си Милен Радуканов при "армейците".


През 2018 г. за първи път е назначен за старши-треньор, когато поема Витоша /Бистрица/. След това е бил наставник на Етър и на ЦСКА 1948.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Бивши футболисти на "Монтана" с грижа за децата

Бившите футболисти на "Монтана" Сергей Георгиев и Иван Михов вече работят са най-малките деца от града. Школата им се казва „Active Kids". Целта е да дадат нужната двигателна култура на малчуганите деца на възраст от 4 до 8 години. "Идеята се роди спонтанно. Решихме да направим нещо малко по-различно за града. Вече доста година живеем тук и като..

публикувано на 12.05.24 в 15:48

"Локомотив" Мездра и "Севлиево" не успяха да си отбележат

0:0 приключи в Мездра дербито между  „Локомотив” и едноименния тим на Севлиево в 27-ия кръг на Северозападната Трета лига. Получи равностоен и изпълнен с напрежение мач, в който герои бяха вратарите на двата отбора.По един по- сериозен момент имаше пред двете врати през първото полувреме. Кристиян Димитров пропиля шанс за домакините в 28-ата минута,..

публикувано на 12.05.24 в 15:41

Младежки национал от Враца посреща рождения си ден в клиника в Барселона

Врачанинът Георги Николов посреща днес 22-рия си рожден ден в Барселона. Той се възстановява в местна клиника след операция заради скъсани кръстни връзки и менискус на коляното. Младежкият национал, който до преди месец беше водещ реализатор на родната Първа футболна лига, ще догледа мачовете до края на сезона по телевизията. Престоят му в Барселона е..

публикувано на 12.05.24 в 15:37

"Монтана" гостува на "Дунав" с мисъл за победа

Монтана гостува на Дунав /Русе/. Мачът е днес от 18 часа. Наставникът Петър Колев няма да може да разчита единствено на наказания Франк Ландри. Халфът изтърпява втори мач наказание за натрупани 9 жълти картона. Победа в Русе ще остави шансовете на Монтана за третата позиция даваща право на бараж за елита. Срещата е поверена на Тодор Киров,  Богомил..

публикувано на 12.05.24 в 15:33

Свободен вход за последните мачове на "Ботев" Враца

Ръководството на Ботев взе решение да не продава билети за последните две домакинства от кампанията в Първа футболна лига. Това означава, че в понеделник, на 13 май, и на 25 май /събота/ привържениците на врачани ще влизат, без да плащат за вход. Цената на билетите в редовния сезон беше 10 лева. В понеделник врачани посрещат Хебър на стадион „Христо..

публикувано на 12.05.24 в 15:29

"Спартак" взе трите точки във Видин (СНИМКИ)

"Бдин" Видин загуби с 0:1 от "Спартак" Плевен в среща от 32 кръг на Втора лига. Победата днес гарантира на плевенчани оставането в професионалния футбол и през следващия сезон. Единственото попадение в мача отбеляза Атанасиос Пицолис. Бдинци доиграха срещата с човек по-малко. Мачът на стадион "Георги Бенковски" започна с домакински натиск. Още в 4-ата..

публикувано на 11.05.24 в 20:49

"Локомотив" Мездра посреща труден съперник

"Локомотив" Мездра се изправя пред поредното сериозно предизвикателство. В среща от 27 кръг на Северозападната трета лига от 18.00 часа днес "железничарите" посрещат третия в класирането "Севлиево". Домакините са пети в класирането с актив от 46 точки и 52:30 голова разлика, а гостите са с 51 точки и голова разлика 56:20. Една победа днес може да..

публикувано на 11.05.24 в 13:30