Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3 рок легенди с концерт в Монтана

Снимка: Festival Art is - Montana

Деветото издание на фестивала с благородна кауза "Изкуството е..." ще се проведе в Монтана. На централния площад в областния град ще се изявят световноизвестните рок гласове Robin McAuley, Doogie White и Johnny Gioeli заедно с група Еридан. Феновете в България са много възприемчиви, каза в специално интервю за радио Видин бившият вокал на Рейнбоу Doogie White.

"Първия път, когато ходих в България, бях с Джон Лорд и свирихме в големия амфитеатър със Софийския оркестър. Това беше преди много време и се връщам обратно по 2-3 пъти всяка година от тогава, с изключение по време на пандемията и всички винаги са били много възприемчиви. Наслаждавах се на времето си с Джон Лорд, Джон Стийл, Ник Коцев. С всеки от тях да направим тези шоута беше фантастично."

Фестивалът "Изкуството е..." ще се проведе на 11 юни на централния площад в Монтана от 17 часа,  входът е свободен. Ясни са и подгряващите групи, които ще вдигнат градуса на настроението преди излизането на рок легендите. Те са три на брой и всички са от Северозапада.

На сцената ще се изяви младата местна банда "Sweet Poison", сформирана на 03.03.2022 в Монтана. Стиловете, които имат превес в авторските им песни, са рок, фънк и поп.

"Наш'те Хора" е създадена през 2020 година от Кирил Крумов - китара, Георги Ковачев- соло китара, Богомил Сланчев- барабани, Иван Желев - бас и Милко Костурков- вокал, като стилът на групата е Punk-Rock. В момента работят върху записите на първия ни албум с изцяло авторска музика, като всички текстове са на български език и се очаква да бъде готов до края на лятото.

Confusion пък е алтърнатив банда, създадена в Монтана през късната есен на 2015 година. 

Цялото интервю с Doogie White чуйте в звуковия файл.






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Целенасочени мерки за Северна България планира Програма "Развитие на човешките ресурси"

До 1 милион 245 хиляди лица в България или до всеки пети българин са достигнали мерките по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" в програмен период 2014 – 2020 година. 100 000 заети и безработни са преминали обучения, а повече от 115 000 младежи са включени в обучения, заетост и подкрепа от ментор в първата си работа. Осигурен е достъп до..

публикувано на 14.06.24 в 17:45

Внимание! Обявен е пожароопасния сезон

Летните горещини са повод да обърнем внимание на една актуална тема, а именно- пожароопасния сезон. Той се определя официално със заповед на областния управител, и е съобразен с началото на жътвената кампания, каза инспектор Георги Георгиев от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” Видин: "Пожарите започват към края на..

публикувано на 14.06.24 в 16:02

"Убийство в първа класа" разплита трупата на видинския драматичен театър

Криминалната комедия "Убийство в първа класа" е новото премиерно заглавие на Драматичен театър "Владимир Трандафилов" във Видин . Поставя я актьорът и режисьор Евгени Будинов, а директорът на театъра Кирил Кирилов влиза в главната роля. И двамата обещават да бъде заплетено и много забавно.  "Наистина има криминале, близо е до роман на Агата..

публикувано на 14.06.24 в 15:55

Във Видин наградиха кръводарители

14 юни е денят, на който светът за 20-и път официално ще отбележи Световния ден на доброволния кръводарител, с цел да насочи вниманието към огромната му значимост, да повиши осведомеността за необходимостта от безопасна кръв и кръвни продукти и разбира се - да благодари на доброволните кръводарители по целия свят за техния незаменим и безценен принос за..

публикувано на 14.06.24 в 13:39

"Не ме напускай" на Дейвид Левитан и Дженифър Нивън

На 25 март 2021 г. Езра Ахърн разбира, че е останал сам. Сестра му – осемнайсетгодишната Беа – е избягала от вкъщи. Отново! Този път обаче е различно. Беа се е постарала да заличи всяка следа от присъствието си в опит да скъса всяка нишка, способна да я препъне в намерението ѝ този път да се отърве завинаги от домашния ад, който майка им и..

публикувано на 14.06.24 в 13:00

Определят такса смет по нов начин

Видин е домакин на 61-ата Асамблея на еколозите от общините в България. В първия ден на форума бяха дискутирани управлението на отпадъците и въвеждането на новата наредба, по която ще се определя такса "битови отпадъци". "Има колебания в начина, по който ще определя и ще се формира бъдещата такса смет, като масово общините споделят, че това..

публикувано на 13.06.24 в 17:19
Така ще изглежда фасадата на учебното заведение след изрисуването ѝ.

6-метрово изображение на Левски ще краси мездренско училище

Апостолът на свободата ще бъде изобразен в цял ръст на фасадата на Професионална гимназия "Васил Левски" в Мездра. Инициативата се очаква да бъде реализирана през лятото. Самото изображение ще бъде с внушителни размери, с височино от около 6 метра, обясни за Радио ВИДИН директорът на учебното заведение Мирослав Павлов .  "Ще се навършат 2..

публикувано на 13.06.24 в 14:00