Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С камери ще следят за вандалски прояви по велоалеята във Враца

Снимка: Община Враца

Велоалеята ще бъде с денонощно видеонаблюдение и охрана от специализирана фирма, съобщиха от общинската управа на Враца.
Заради честите вандалски прояви по трасето на велоалеята ще бъдат поставени видеокамери. Целият участък ще бъде наблюдаван от екипи на специализирана фирма денонощно, като при установяване на нарушение – лицата ще бъдат своевременно санкционирани.           
Камерите са мобилни и тяхното местоположение по велоалеята ще бъде променяно периодично, предупреждават от местната управа.
За изминалата седмица от звено „Инспекторат“ са съставили над 15 акта на недобросъвестни граждани за увреждане на общинско имущество и нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ограничено е движението по Е-79 край село Ивановци

Временно e ограничено движението и в двете посоки по път I-1 / Е-79 / Видин – Монтана в района на с. Ивановци поради аварирал тежкотоварен автомобил, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се пренасочва по обходен маршрут за всички МПС по път Дунавци – с. Арчар – с. Добри дол, по път с. Добри дол – с. Дреновец и по път с. Дреновец –..

публикувано на 22.08.24 в 14:12

Зелените площи в Монтана ще бъдат обработени допълнително срещу комари

Днес, 22 август, от 21:00 часа ще бъде извършена имагоцидна дезинсекция срещу комари в град Монтана , съобщават от Общината. Това е четвърта допълнителна обработка, посочва Сашко Попов – главен експерт „Опазване на околната среда“ в местната администрация.  За дезинсекцията се използва препарат „Цитрол 10/4 УЛВ“. Разпръсква се с подвижен..

публикувано на 22.08.24 в 13:00

Пиян мотоциклетист без книжка блъсна колоездач в село Попица

Мотоциклет е блъснал 60-годишен велосипедист във врачанското село Попица . Инцидентът е станал вчера, 21 август, малко след 18:30 часа. М отоциклетът е управляван от 35-годишен жител на селото, неправоспособен водач. Пробата му за алкохол е положителна - 2,03 промила. Образувано е бързо полицейско производство.

публикувано на 22.08.24 в 10:58

Огнеборци потушиха пожар в Белоградчик

Незагасена цигара вероятно е предизвикала пожар снощи под наблюдателната площадка след Мислен камък в Белоградчик , съобщи заместник-кметът на общината Ангел Боянов. Само бързата реакция на пожарникарите от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" е предотвратила разрастването на огъня и нанасянето на по-сериозни щети...

публикувано на 22.08.24 в 10:41

Задържан е заподозрян за убийство на възрастна жена в село Мокреш

На 21 август с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Монтана за срок до 72 часа е задържан извършителят на грабеж, придружен с убийство на възрастна жена, съобщават от прокуратурата.  На 09.07.2024 г. 82-годишната жена била нападната в дома си в с. Мокреш , област Монтана. На пострадалата бил нанесен удар с..

публикувано на 22.08.24 в 10:32

Части от Видин ще останат без вода заради ремонт

До 17:00 часа днес ще бъде спряно водоподаването в жилищните комплекси "Химик" и "Съединение", както и в Южна промишлена зона, съобщиха от "ВиК"-Видин. Причината е извършване на строително-монтажни работи за частична реконструкция на канализационен колектор, допълниха от водоснабдителното дружество.

публикувано на 22.08.24 в 10:02

Археолози проучват римските терми в Рациария

Екип от над 70 души проучват римските императорски терми на антична Рациария край село Арчар, които са най-големите на територията на България. Това е пети сезон на тази част от Рациария, римския военен център, римска колония и провинциална столица, каза ръководителят на екипа доц. д-р Здравко Димитров :  „Единственият..

публикувано на 22.08.24 в 09:57