Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тунис - най-предпочитаната дестинация за почивка в чужбина

12
Снимка: личен архив



С отпадането на ковид ограниченията мечтите за повече пътувания започват да се сбъдват за повече хора. Много са хората, които избират да отидат на почивка в чужбина пред тази в България. 

Като най-предпочитана дестинация за този сезон е Тунис. Други любими места са близките страни като Турция, Гърция и Хърватия. След това следват есенните дестинации - Дубай, Египет, Йордания и Мароко. 




През зимния сезон екзотичните - Кабо Верде, Кения, Малдиви и Занзибар. 

Благодарение на добрата информация, която получават, на добрите хотели и дестинации, които им осигуряват, видинчани са едни от най-пътуващите в северозапада, каза Николай Антов, представител на туристическа агенция "Fiesta Tours" във Видин:


"Смея да кажа и винаги съм казвал - видинчанинът има все по-висока култура на пътуване, т.е. жаждата да пътуваш, да опознаваш, да бъдеш богат, както аз казвам , че най-богатите хора са тези, които имат богати спомени, които пътуват. Видинчани са сред тях. И аз се гордея, че това са наши клиенти и ние имаме стимул да работим за по-доброто качество на обслужване на всички жители на нашия регион."


Съществува проблем, който спира българските туристи да избират нашите курорти, каза още Антов:


"Правителството с всички умни решения взе решение да настанява украинци в хотелите на морето. Не само на морето, но и цяла България. Имаме случаи на отказана екскурзия миналата седмица, тя трябваше да бъдем на Рилски езера и поради това, че правителството е решило в този регион да настани украинци, беше анулирана нашата резервация. Без право на резервация, без право на подмяна на дата, изобщо решения, които са винаги в минус на българският турист, държа да го отбележа. Имаме прекрасни хотели по Черноморието, имаме прекрасни курорт, имаме прекрасни условия, но все още политиката, с която работят нашите хотелиери е да се спечелят някакви пари ден до пладне. Нямат стратегия, която да оформя екипи на определените хотели, да оформя имиджа, да се стараем да повишаваме качеството и затова нашите туристи получавайки по-добро качество на по-добра цена се насочват към чужбина. Нещата са много прости."

Не само от целия северозапад, но хора от цялата страна пътуват с видинската туристическа агенция на Николай.


"Имаме клиенти и от София и от Пловдив. И от другите по-големи градове, които пътуват с наши програми и избират да пътуват програмите на наши партньор, защото при нас вниманието към клиента е много важно. Клиентът получава всякаква информация, от която се нуждае и ние се стараем да бъдем компетентни и да опознаваме всички дестинации, които предлагаме, за което много пътуваме по страните, които включваме в нашия каталог на предлагани дестинации и претендираме, че познаваме детайлите за определени курорти, определени хотели, определени екскурзии, затова и се радваме на вниманието на много български туристи."


Възрастовата група на пътуващите в чужбина е най-разнообразна.


"Ние имаме постоянни клиенти, които прибирайки се, в средата на октомври от поредната традиционна почивка в Анталия, през декември вече са се записали за следващата година. Техните впечатления от начина, по който работим, хотелите които подбираме и тяхната прекрасна почивка привлича нови туристи. По традиция в края на септември и началото на октомври ние правим едно голямо пътуване в Анталия, където температурите са прекрасни за този период- 33- 35 градуса, изключително добри условия за почивка, ние правим няколко автобуса - 50, 60, 70 седалки за самолетна програма. Тази година можем да кажем, че имаме 3 автобуса и за всяка една седмица непрекъснато имаме пътуващи туристи, които са обслужени на ниво от нас, вече се прибират и първите туристи доволни своите почивки, за които всеки ден общуваме. Като не става въпрос само за Турция, а става въпрос за Египет, за Тунис. Тунис в момента е хит. И всякакви дестинации, говорим и за екзотични дестинации, но те не са в този период. Имаме туристи, които зависи от своя кръгозор, от своя бюджет намираме най-добрия начин за тяхната ваканция, било в екзотична дестинация, било на круиз и т.н.





Дестинации като Дубай, Малдивите, както и най-различни държави в Азия, Северна и Южна Америка вече не са мираж и далечна мечта. Българинът отдавна излезе от руслото, че на море се ходи само през лятото. Все по-често виждаме българи, които пътуват до екзотични дестинации и то не кога да е, а през зимния сезон. 


Видинчани споделят, че обичат да ходят на почивка в чужбина:


"Да, разбира се. Има една или две туристически агенции, които до колкото разбрах от познати, организират много добри турове до близките ни съседки с пълни автобуси. Връщат се туристите доволни, така че е добра алтернатива не само за България, но и тези близки курсове...Планувам да го направя, стига времето да позволи и съответно дечицата да са добри. Няма значение, всяко едно място ново е интересно за опознаване...да кажем Турция бих разгледала - Истанбул...Не съм ходил...никога. На този етап, може би там е по-добре... Най-близко в Гърция...предпочитам по-наблизо...Естествено, че обичам, но на тоя етап нещо не се получават нещата...естествено от финансова гледна точка...Обичам да ходя, да и ходя често в чужбина на почивка. В Гърция, ходя и в Турция и това са горе-долу дестинациите, които обичам да посещавам. Мечтая си да отида на Малдивите."






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Бог е любов", с която трябва да живеем

"Който обича баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене" (Мат. 10:37) "В първата Неделя след Петдесетница, когато празнуваме снизхождането на Светия Дух и рождения ден на Църквата Христова, е определено да се празнуват заедно всички светии. Всички онези човеци, които със земния си живот са доказали, че са достойни за..

публикувано на 30.06.24 в 08:00
Антонина Лозанова печели приза

Видинчанката Антонина Лозанова с поредни успехи

Днес се  срещаме с една видинчанка, която не спира да ни изненадва със своите нови и нови постижения. Срещали сме вече с нея по различни поводи. Тя се казва Антонина Лозанова , фотограф, до скоро и наш колега журналист. Поводът да си говорим с Тони е това, че неотдавна тя беше селектирана от платформата " Forbes" България , която събира на..

публикувано на 28.06.24 в 16:00
Врачански митрополит Григорий

Митрополит Григорий - духовният водач на Врачанска епархия

След седем години начело на Врачанска епархия , в митрополит Григорий врачани разпознаха своя духовен водач. Разпознаха го и по-ревностните във вярата и тези, които имат търсения само по големите празници. С всеотдайно служение на Бога и в полза на ближните, с неуморни дела в изпълнение на мисията на Църквата в света, с пастирска любов и личен..

публикувано на 28.06.24 в 13:50
Видински митрополит Даниил

Видинският митрополит Даниил - духовникът и човекът

Митрополит Даниил , един от тримата, сред които ще е изборът на български патриарх, оглавява Видинската епархия вече повече от шест години. Преди това е викарий на митрополита на САЩ, Австралия и Канада Йосиф. Роден е в Смолян със светското име Атанас Николов. Канонически е утвърден за Видински митрополит на 4 февруари 2018 г...

публикувано на 28.06.24 в 13:30

Четиридневният фестивал „The River“ превръща Видин в град на изкуствата

Тази година Видин става сцена на нещо изключително - за първи път се обединяват в едно два от най-обичаните фестивали в региона - "Vidin Art Festival" и "The River ".  От днес, 28 юни, до 1 юли, жителите на Видин и гостите на града ще имат възможността да се потопят в атмосферата на едно четиридневно емоционално събитие, което ще..

обновено на 28.06.24 в 09:55

Съюзът на хлебарите: Най-търсените видове хляб може да изчезнат от пазара след 1 юли

От незапомнени времена хлябът е основна храна за българина. Народът вярвал, че хлябът може и да лекува. Месенето на хляб се съпровожда с различни обреди - било за добро или лошо, за раждане или смърт. Има ли хляб, сложен на трапезата, това означава, че има още живот в къщата. От тук и старата българска поговорка "Никой не е по-голям от хляба" е..

публикувано на 27.06.24 в 17:30

31-вата Антарктическа експедиция през погледа на д-р Снежана Русинова

Фотоизложба "От Антарктида до биотехнологията в България" е подредена в Народно читалище "Постоянство-1856" в град Лом. На нея са показани 27 фотографии от участието на гл. асистент д-р Снежана Русинова в 31-вата Национална антарктическа експедиция и част от експерименталната ѝ работа след експедицията.  "Изложбата отразява няколко..

публикувано на 27.06.24 в 16:24