Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поставят видеонаблюдение в населените места на община Ружинци

Снимка: Община Ружинци

Видеонаблюднение ще поставят на обществени места във всички села от община Ружинци, каза кметът Алексанър Александров. Целта е да се предотвратят кражби и вандалски прояви  и да се опазят зелените площи и детските площадки.

"Запланувал съм закупуването на 250-300 камери, които ще бъдат поставени на всички общински терени и сгради. Ще разположим по 8 камери, така че да обхванем района около тези обекти, за да може хората да са спокойни, че и да стане нещо, ще се знае кой го е направил", обясни Александров

Едно от последните посегателства е в село Дреновец, където са изкоренени 18 новозасадени борчета.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Монтана празнува 24 май

Стотици ученици, учители, представители на държавната и местната власт дефилираха на 24 май в Монтана.  Празничното шествие тръгна от най-стария храм „Свети Свети Кирил и Методий" и завърши на площад "Жеравица" под звуците на духовия оркестър към народно читалище „Разум 1883". Кметът на Монтана Златко Живков и началникът на регионалното управление на..

публикувано на 24.05.24 в 13:05

Над 1500 нови чатитали регистрира за седмица библиотеката във Враца

1572-ма са новите читатели на Регионална библиотека „Христо Ботев“ Враца, получили регистрация и достъп до личен виртуален читателски профил в рамките на Националната библиотечна седмица. Врачанската библиотека се включи с програма и подарък абонамент в дните от 13 до 18 май, припомниха от културната институция. За първи път чрез библиотеката, Враца..

публикувано на 24.05.24 в 10:09

Изграждат нови места за спорт и отдих в община Ружинци

Нови четири места за отдих, спорт и игри ще бъдат изградени до края на годината в община Ружинци. Две от тях ще бъдат построени в детските градини в Ружинци и Дреновец, обясни кметът Александър Александров. "Целта е да се подобри образователната инфраструктура в двете учебни заведения, да се подобрят съществуващите съоръжения за игри, както и да..

публикувано на 24.05.24 в 09:30

Честваме Деня на светите братя Кирил и Методий

Днес, 24 май, честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Празникът ще бъде отбелязан тържествено в целия български Северозапад.  Във Видин ще се проведе празнично шествие и награждаване на изявени деятели на културата, обясни Гергана Георгиева от Община Видин.  "Шествието..

публикувано на 24.05.24 в 08:00

Частно училище откриха официално във Видин

Частно начално училище „Митрополит Неофит Видински“ бе открито официално в навечерието на 24 май във Видин, съобщиха от общината. Създаването на учебното заведение е съвместна инициатива на Видинската света митрополия и Фондация „Частно начално училище митрополит Неофит Видински". На церемонията присъстваха секретарят на Община Видин Емилиян Енчев,..

публикувано на 24.05.24 в 07:51

Снимката на 23 май 2024 година

С тържество и спортни игри в салона на читалище "Образование"  в село Арчар  учениците от СУ "Христо Ботев" отбелязаха 130 години от идването на швейцарските учители в България.   Децата бяха разделени на отбори в две възрастови групи и се включиха в различни надпревари, посветени на 17 май-  Деня на българския спорт. Министерският съвет одобри..

публикувано на 23.05.24 в 18:10

Пешеходната зона на Враца с приз за най-добър проект, променящ регионите

Пешеходната зона на Враца получи приз за най-добър проект, променящ регионите, съобщиха от общинската управа.  Това е поредното признание за обновия булевард "Никола Войводов", наричан от местните с ласкаво "Пробива".  Преди месеци пешеходната зона беше отличена за модерния облик и в страната. Враца и още 4 града ще представляват България..

публикувано на 23.05.24 в 16:34