Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бербатов: Това е пътят, по който сме поели, няма отказване

Снимка: Радио ВИДИН

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов бе на офицалното награжаване на турнира по футбол за купата на община Бойчиновци. Легендарният нападател на Манчестър Юнайтед награди победителите от Пъстрина, след изпълнението на дузпи. Ето какво още добави Бербо, който раздаде множество автографи:

"Това, което се случи тук, е достойно и е показателно, че клубовете показват увереност, че могат да се справят сами и с подкрепата на своите колеги. Аз съм горд, че получих покана да дойда да наградя момчетата. Смело напред, промяната е тук. Вътре в себе си всеки трябва да намери куража, диспицплината, ината и амбицията да покаже, че когато нещо не е направено както трябва, а се използват различни машинации и неправдата е на първо място, когато си обединиш силите с хората, които вярват в доброто, се получават ето такива неща. Тези хора имат подкрепата на своите колеги, сигурен съм в това. Скоро правдата ще възтържествува и промяната ще дойде. Ние очаквахме решението на съда, показвахме, доказвахме, че конгресът беше манипулиран, че имаше пороци в него, но съдът взе правилното решение. Президентът не е валиден, мандатът им е изтекъл и трябва да се направи конгрес. От една надпревара това нещо се превърна в битка, вместо да има спортен хъс, размяна на идеи, на планове, на програми. В момента се занимаваме с машинации, със съдилища, с нещо, от които никой не печели, но това е пътят, по който сме поели и няма отказване."

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Локомотив" (Мездра) започва подготовка в началото на юли, уреди 6 контроли

Предсезонната подготовка на ОФК "Локомотив" (Мездра) за предстоящото първенство в Северозападната Трета лига ще започне на 3 юли (сряда). Първата тренировка е насрочена за 18:00 часа. Подготовката на отбора ще протече на градския стадион под ръководството на старши треньора Николай Христозов. Вече е уточнена програмата на контролните срещи. До..

публикувано на 20.06.24 в 11:48

"Монтана" с двустранна игра, тества нови играчи

Футболистите на "Монтана" днес ще имат двустранна игра. В нея наставникът Петър Колев ще изпробва дошлите на проби играчи.  От вчера с отбора тренират още трима нови. Левият бек Кристиян Албертов е роден през 2005 година в Монтана. Тренирал е в ДФК "Прециз", а след това в школата на "Лудогорец" /Разград/. Украинецът Микола Ярош също е ляв бек. Той..

публикувано на 19.06.24 в 11:49

Видинчанин стана европейски шампион по вдигане на тежести

Видинчанинът Любен Перчински спечели златен медал от Европейското първенство по вдигане на тежести за ветерани. На състезанието в Норвегия Перчински стана шампион в категория +109 килограма при мъжете над 50 години. Той завърши с двубой от 243 килограма и остави далеч зад себе си Томас Карлсон от Швеция, който остана със среброто с двубой от 227..

публикувано на 18.06.24 в 18:02

17-годишен талант на "Монтана" претърпя операция

Нападателят Ивелин Георгиев – Ивко претърпя операция на глезена на левия крак. Успешната интервенция бе извършена в столична клиника. 17-годишният талант от школата на Монтана се контузи на мача със Спартак /Плевен/. Възстановяването на Ивелин Георгиев ще продължи няколко месеца. В момента нападателят е със специален ботуш. Първият му контролен преглед е..

публикувано на 18.06.24 в 15:55

Светослав Иванов спечели Градското по класически шах в Мездра

Светослав Иванов спечели Градското индивидуално първенство по класически шах в Мездра. Иванов е състезател от националния отбор по шахмат за глухи. На второ място се нареди Валтер Христов, а на трето - приятната изненада в турнира, 9-годишният Самуил Генов от Клуб „Млад шахматист“ в училище „Иван Вазов“, който записа победи срещу трима от фаворитите в..

публикувано на 18.06.24 в 15:52

"Монтана" си върна масажист, нападател си тръгна

Георги Георгиев – Годжи отново започна като масажист в отбора на Монтана. Преди години той се грижеше за възстановяването на играчите, след което замина за Америка. Сега отново Годжи започна работа на стадион „Огоста". Същевременно стана ясно, че Монтана се раздели по взаимно съгласие с нападателя Александър Аспарухов. Атакуващият футболист премина в..

публикувано на 18.06.24 в 15:47

Стипендии за видински лекоатлети

Целогодишна стипендия от Министерството на образованието и науката получиха Васил Антонов и Георги Петков , ученици от видинската Природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I". Стипендията се връчва младите лекоатлети за положения труд и резултатите, които представиха на "Националния шампионат по лека атлетика за юноши под 18 години" в Стара Загора,..

публикувано на 18.06.24 в 11:12