Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

5000 кутии цигари задържаха митнически служители на Дунав мост 2

Снимка: Агенция "Митници"

На 22 юни около 2.15 часа митнически инспектори спират за проверка в района на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат товарен автомобил, който по документи превозва козметика, празни палета и строителни материали за Великобритания.

Пред митническите власти водачът на превозното средство заявява, че не пренася акцизни стоки над позволеното количество за лично потребление. При извършена физическа проверка обаче митническите служители установяват, че в две от палетата със сгъваеми пластмасови касетки има 5000 кутии цигари от различни марки с валиден български акцизен бандерол.

За акцизните стоки водачът на микробуса не е представил опростен придружителен документ по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). Митническите служители са задържали всичките 5000 кутии цигари и на водача е съставен акт за административно нарушение.

По публикацията работи: Йорданка Петрова
Вижте още

Снимката на 4 юли 2022 година

В навечерието на професионалния празник на служителите в МВР- 5 юли, на тържествена церемония бяха отличени 99 служители на ОДМВР- Видин и 28 служители на РДПБЗН-Видин. Министърът на вътрешните работи е наградил с "Почетен знак на МВР - II степен" старши комисар Петър Коцин - директор на ОДМВР-Видин. В ОДМВР Монтана бе проведено тържествено..

публикувано на 04.07.22 в 18:10

Белоградчик посрещна Пробега на мира

Пробегът на мира пристигна в Белоградчик. На Централния градски площад, участниците в инициативата бяха посрещнати от Антон Трифонов, заместник- кмет на Общината. Капитанът на Пробега Садананд Магий отправи благодарност за сърдечното гостоприемство, като разказа на присъстващите граждани за идеята на инициативата:  "Мирът не означава..

публикувано на 04.07.22 в 17:33

Масов поход "По стъпките на Вазов" организират в Берковица

С масов поход до връх Ком, Берковица ще отбележи 172-та годишнина от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов, живял в Берковица в периода от март 1879 до септември 1880 г.  Община Берковица организира събитието за шеста година. Тази година инициативата  съвпада с рождената дата на поета (9 юли).  В негова чест, на върха, ще се..

публикувано на 04.07.22 в 17:02

Задържаха извършителите на побой в село Галиче

Под ръководството на Районна прокуратура- Враца, Териториално отделение- Бяла Слатина, се води разследване за нападение над възрастен мъж в с. Галиче. През вчерашния ден  73-годишен мъж бил нападнат в дома си в с. Галиче. Две лица влезли в жилището му, като употребили сила- нанесли удари по входната врата и я извадили от пантите. Вследствие на..

публикувано на 04.07.22 в 16:52

Видински математици със златен медал на международно състезание

Златен медал спечели отборът на видинската математическа гимназия на финала на Деветото международно състезание "Математика без граници", което се проведе от 1-ви до 5 юли в Несебър.  Никола Емилов (11 клас), Николай Евгениев (9 клас) и Слав Славов (9 клас) от ППМГ "Екзарх Антим I" Видин триумфираха със златните медали в отборното класиране на..

публикувано на 04.07.22 в 15:39

Община Мездра ще финансира проекти по Програма "Малки местни инициативи“

Общинският съвет в Мездра одобри за финансиране и изпълнение до края на тази година шест проектни предложения по Програма "Малки местни инициативи- Мездра 2022". Това решение бе взето единодушно на юнската сесия на местния парламент. Проектите са подадени от пет Инициативни комитета и едно Сдружение на собствениците. Със средства от общинския..

публикувано на 04.07.22 в 15:13

Готвят протест заради спрените пари за Рациария

Във видинското село Арчар са готови на протест заради спряното финансиране за археологическия обект Рациария. Над сто души от селото, което е най-голямо в областта, работят на обекта каза кметът Веселина Данаилова: "На хората това им е препитание през летните месеци и чакаха с нетърпение тези разкопки. Питат какво може да се направи, ако нищо не..

публикувано на 04.07.22 в 14:50