Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Задържаха извършителите на побой в село Галиче

Снимка: Радио Видин

Под ръководството на Районна прокуратура- Враца, Териториално отделение- Бяла Слатина, се води разследване за нападение над възрастен мъж в с. Галиче. През вчерашния ден 73-годишен мъж бил нападнат в дома си в с. Галиче. Две лица влезли в жилището му, като употребили сила- нанесли удари по входната врата и я извадили от пантите. Вследствие на нанесения побой му била причинена средна телесна повреда. В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествието. Иззети са дървените пръти, с които е бил бит пострадалият. Извършителите на престъпното деяние са установени- мъж на 22-години и младеж на 15 години. С постановление на прокурор двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди и противозаконно влизане в чуждо жилище. Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа.


По публикацията работи: Пламен Коцев
Вижте още

Приключи ремонтът на Домашен социален патронаж във Вършец

Дейностите по ремонтът са на обща стойност от 61 093, 69 лева, като е осигурено съвместно финансиране от Общината и от фонд „Социална закрила“ към МТСП.  Размерът на финансовите средства от фонд „Социална закрила“ е 49 483, 67 лева, а собственото финансиране от общината - 11 610, 02 лева. Основната цел е подкрепа на устойчивото развитие на..

публикувано на 08.08.22 в 10:11

800 участници ще се изявят на международен фестивал в Дунавци

Започнаха летните спортни празници, хоротеки и фестивали под патронажа на кмета на град Дунавци Димо Скорчев. В малките населени места на община Видин стартират редица инициативи от Читалище "Феникс-2020" град Дунавци.  „При нас и лятото и зимата, и пролет т а и есента, винаги   е из пълнено с инициативи, сега направихме спортен..

публикувано на 08.08.22 в 08:10

Осем нови случаи на коронавирус в Серевозапада

411 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 24% от направените 1708 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. 8 са новозаразените в Северозапада, всички те са регистрирани в област Враца. През денонощието са починали 4 души. 27 са новопостъпилите в болнични..

обновено на 08.08.22 в 07:54

ЦИК ще определи служебно състава на РИК - Видин

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на Районна избирателна комисия  във Видин, стана ясно на проведените днес консултации. Те бяха проведени от новия областен управител Огнян Асенов. Поради липсата на разбирателство, съставът и позициите на РИК - Видин ще бъдат определени служебно от Централнатата избирателна..

публикувано на 07.08.22 в 13:00

Всяка събота и недяла - стрелба с лък в Оряхово

Продължава лятното забавление "Стрелба с лък"  в град Оряхово. Древната  атракция  се провежда всеки уикенд в крепостта "Камъка", организатор е  Исторически музей Оряхово, осъществяващ проекта "Ехо от вековете",  казва директорът Евгения Найденова: "До крепостта се стига по асфалтов път. В местността има освен останки от крепостта и прекрасна..

публикувано на 07.08.22 в 12:00

Вече са ясни победителите в конкурса „Награда Лъчезар Станчев за сонет – песен 2022“

Поети от цялата страна и чужбина взеха участие в Всебългарски V-ти конкурс „Награда Лъчезар Станчев за сонет – песен 2022“ от Община Вършец. Конкурсът се организира от община Вършец и е подкрепен от „Фондация Лъчезар Станчев за поезия“ – съорганизатор, Национален литературен музей, Алманах „Огоста“, БНР „Радио Видин“, Регионална библиотека „Гео..

публикувано на 07.08.22 в 11:05

Над 1 млн лв за пътища в община Лом

Седем улици в четири села от община Лом бяха асфалтирани по проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони. В Сталийска махала, Ковачица, Замфир и Трайково бяха ремонтирани пътни участъци и тротоари с обща дължина 2 240,37 метра. Общата стойност на проекта бе малко над 1 100 000 лева. За основен ремонт на общинския..

публикувано на 07.08.22 в 09:15