Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Незаконен трафик на лекарства спряха митнически служители в района на Дунав мост 2

| обновено на 05.07.22 в 09:57
Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители задържаха в района на ГКПП Дунав мост – Видин над 164 000 лекарствени таблетки, съдържащи вещества от Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

На 21.06.2022г. около 14:00 часа митническите инспектори от сектор $Борба с наркотрафика – Лом“ в ТД Митница Русе спират за проверка излизащ от страната товарен автомобил чужда регистрация. Шофьорът заявил, че превозва лекарства за Западна Европа и представил транспортни документи и опис, без подробно описание на медикаментите. При щателна проверка митническите служители установили, че товарът е от пет различни вида лекарства, съдържащи  активни вещества, включени в Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични. Лекарствата са с опаковки за сръбския и европейския пазар и представляват 7959 кутии с общо 164 710 таблетки. Към момента на проверката и в хода на последващите действия не е представено разрешение за търговия с лекарства, включени в Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични в рамките на ЕС.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Русе под надзора на Окръжна прокуратура – Видин.

По публикацията работи: Катя Борисова
Вижте още

Ръководството на БСП: Димитър Велков и сие работеха за лична изгода и против интересите на партията

Димитър Велков, който вчера обяви, че напуска БСП и ръководните постове на партията във Видин, както и останалите 8 членове на левицата, които сториха същото, търсиха лична изгода и работиха срещу социалистическата партия. Това обяви на пресконференция днес проф. Радослав Гайдарски , член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и отговорник за..

публикувано на 13.08.22 в 13:47

Завърна се "Празник на гората и Стакевския балкан" в белоградчишкото село Стакевци

"Празник на гората и Стакевския балкан" се завърна в белоградчишкото село Стакевци, след двугодишна пауза. Началото на събора бе в 10 часа, а официалното откриване от 11:30 ч. с празничен водосвет, отслужен от отец Рафаил, каза за Радио Видин Никол Такова , един от организаторите: "Празник на гората и Стакевския балкан" се провежда от много,..

публикувано на 13.08.22 в 12:00

Областният управител на Враца върна решение на Общинския съвет - Борован

Областният управител на Враца  Георги Митов върна със своя заповед за ново обсъждане приетото от Общинския съвет – Борован решение, като незаконосъобразно, съобщиха от администрацията на губернатора. Без да изложи мотиви, местният парламент на община Борован e постановил решение, с което е отхвърлил предложението да бъде предоставен имот –..

публикувано на 13.08.22 в 10:00

Откриват новият ловен сезон

Днес се открива новия ловен сезон у нас. По данни на Съюза на ловците и риболовците в България, 160 хиляди души в България имат право на лов, като 130 хиляди от тях заверяват ловните си билети всяка година. По традиция ловът в България стартира втората събота на месец август,  каза за Радио Видин, Боян Минков председател на ловно-рибарско сдружение..

публикувано на 13.08.22 в 10:15

Младо семейство от Козлодуй дарява пари от сватбата си за семейство с репродуктивни проблеми

Семейство от Козлодуй дарява 900 лева, които на събра на сватбата си за двойка с репродуктивни проблеми от Северозапада. Магдалена и Петър Трендафилови помолили гостите на тържеството си вместо да носят букети да предоставят за благотворителната кауза дарят  парите, които биха изхарчили за тях. Средствата  са са предоставени на фондация "Искам..

публикувано на 13.08.22 в 09:00
състав към НЧ

Започна празникът "С добро за Лиляче" във врачанското село Лиляче

Празникът  "С добро за Лиляче“   започва   от днес във врачанското село Лиляче.  Програмата на празника е  богата и  разнообразна, каза за Радио Видин Вероника Ценова , кмет на село Лиляче: "Ще има курбан за здраве на селото и за всички селяни. Основно в съботния ден предстои турнир по мини футбол за "Купата на кмета", а в неделя ще е..

публикувано на 13.08.22 в 08:37

54 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

1024 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие. Положителни са 20 процента от направените 5030 теста, показват данните в единния информационен попртал.  Новите случаи в северозапада са 54, като най-много новозаразени има отчетени в област Монтана - 23 души, следвана от Враца с 21 и Видин с 10.  В болници се лекуват 1053..

публикувано на 13.08.22 в 07:30