Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Спират временно водата на улица в Мездра

Снимка: Петко Котларски

Без вода остава района на ул. "Георги Кирков" в Мездра, съобщават от местното ВиК дружество. Причината е подвързване на новоизграден водопровод.

Строително-монтажните работи са част от дейностите за изграждането на ВиК инфраструктура на обособената територия, по проект, който се изпълнява в момента от дружеството.

От водоснабдителното дружество предварително се извиняват на своите абонати за причиненото неудобство и им благодарят за разбирането.

По публикацията работи: Катя Борисова
Вижте още

400 килограма капачки събраха в Кула за 6 месеца

Няколко месеца след като монтираха метално сърце в град Кула, което бе закупено със средства от еднократната помощ на новородения син Цветан на семейство Цанкови се събраха стотици килограми капачки за кампанията  "Капачки за бъдеще" .  "Синът ми стана вече почти на 11 месеца и вече се опитва сам да ходи, а що се отнася до..

публикувано на 13.08.22 в 14:59

Ръководството на БСП: Димитър Велков и сие работеха за лична изгода и против интересите на партията

Димитър Велков, който вчера обяви, че напуска БСП и ръководните постове на партията във Видин, както и останалите 8 членове на левицата, които сториха същото, търсиха лична изгода и работиха срещу социалистическата партия. Това обяви на пресконференция днес проф. Радослав Гайдарски , член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и отговорник за..

публикувано на 13.08.22 в 13:47

Завърна се "Празник на гората и Стакевския балкан" в белоградчишкото село Стакевци

"Празник на гората и Стакевския балкан" се завърна в белоградчишкото село Стакевци, след двугодишна пауза. Началото на събора бе в 10 часа, а официалното откриване от 11:30 ч. с празничен водосвет, отслужен от отец Рафаил, каза за Радио Видин Никол Такова , един от организаторите: "Празник на гората и Стакевския балкан" се провежда от много,..

публикувано на 13.08.22 в 12:00

Областният управител на Враца върна решение на Общинския съвет - Борован

Областният управител на Враца  Георги Митов върна със своя заповед за ново обсъждане приетото от Общинския съвет – Борован решение, като незаконосъобразно, съобщиха от администрацията на губернатора. Без да изложи мотиви, местният парламент на община Борован e постановил решение, с което е отхвърлил предложението да бъде предоставен имот –..

публикувано на 13.08.22 в 10:00

Откриват новият ловен сезон

Днес се открива новия ловен сезон у нас. По данни на Съюза на ловците и риболовците в България, 160 хиляди души в България имат право на лов, като 130 хиляди от тях заверяват ловните си билети всяка година. По традиция ловът в България стартира втората събота на месец август,  каза за Радио Видин, Боян Минков председател на ловно-рибарско сдружение..

публикувано на 13.08.22 в 10:15

Младо семейство от Козлодуй дарява пари от сватбата си за семейство с репродуктивни проблеми

Семейство от Козлодуй дарява 900 лева, които на събра на сватбата си за двойка с репродуктивни проблеми от Северозапада. Магдалена и Петър Трендафилови помолили гостите на тържеството си вместо да носят букети да предоставят за благотворителната кауза дарят  парите, които биха изхарчили за тях. Средствата  са са предоставени на фондация "Искам..

публикувано на 13.08.22 в 09:00
състав към НЧ

Започна празникът "С добро за Лиляче" във врачанското село Лиляче

Празникът  "С добро за Лиляче“   започва   от днес във врачанското село Лиляче.  Програмата на празника е  богата и  разнообразна, каза за Радио Видин Вероника Ценова , кмет на село Лиляче: "Ще има курбан за здраве на селото и за всички селяни. Основно в съботния ден предстои турнир по мини футбол за "Купата на кмета", а в неделя ще е..

публикувано на 13.08.22 в 08:37