Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С концерт завършва лятната академия по балет във Видин

Снимка: Радио ВИДИН, Архив


Заключителен концерт на Лятната балетна академия към читалище "Цвят" във Видин ще се състои тази вечер. Ръководител на академията е балетният педагог Катя Ангелова:

"Четири дечица се изявяват вън вариационна форма индивидуално и четири танца имаме масови- осем танца за осем дни. Малък е интересът тази година, не мога да знам защо, за мен няма значение колко са, важно е докато мога, да покажа нещо, да оставя на тези деца, да съхраня нещо в това изкуство, което е много трудоемко за тях, но в същото време е и красиво. В същото време, нека да видят хората, да чуят, че се прави нещо подобно презм лятото във Видин и който има интерес- да заповяда". 

Заключителният концерт на Лятната балетна академия е тази вечер в 18 часа в салона на читалището във Видин. В концерта ще участва и поетесата Катя Попова. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Семинар по аюрведа във Видин

Семинар по аюрведа ще се проведе във Видин в Центъра за творческо и личностно развитие "Свободата да съм" .  Водещ на семинара е Изабел Мандаче, която е аюрведа и йога терапевт, работила в аюрведична клиника в Нова Зеландия, каза Светлана Димитрова, организатор на семинара:  "Във Видин ще се проведе аюрведа семинар. Уникален за нашия..

обновено на 28.04.24 в 07:41

С обичая кумичене отбелязват Цветница в Търнава

Жителите на село Търнава, община Бяла Слатина, ще отбележат Цветница.  Днес от 9.30 часа ще бъде изпълнен обичаят кумичене, а след него започва празничният концерт, каза кметът Габриела Раловска. "Ще изпълним този ритуал на реката, след това от 10 часа започва и концерт". Организатори са местното читалище "Напредък 1898" и кметство Търнава...

публикувано на 28.04.24 в 07:28

Събират капачки във Враца

Клуб за Бъдеще – Враца организира поредно издание на националната кампания „Капачки за Бъдеще".  Каузата е за купуване на шеста неонатологична линейка.  Събитието ще се проведе днес от 10:00 до 14:00 ч пред стадион „Христо Ботев" в едноименния спортен комплекс. Организаторите приканиха всички, които са съпричастни с благородното начинание, да се..

публикувано на 28.04.24 в 07:22

Читалище "Цвят" отбелязва патронния си празник

На Цветница видинското читалище "Цвят- 1870" отбелязва своят празник.  Днес се навършват 154 години от основаването на културната институция. "Посещаваме светата литургия в катедралния храм "Св. Димитър", след което с литийно шествие се отправяме към откритата сцена в Крайдунавския парк. В 11.30 часа ще започне празничният концерт за..

обновено на 28.04.24 в 07:17

Цветница е

Православният свят отбелязва един от големите християнски празници - Вход Господен в Йерусалим.  Дни преди своята Кръстна смърт, Иисус Христос бил посрещнат тържествено в свещения град. Многолюдното множество го приветствало с палмови клони. Така е установена традицията в храмовете да се раздават осветени върбови клонки. Празникът се нарича още..

публикувано на 28.04.24 в 07:10

Стотици отбелязаха Лазаровден във Враца

Близо 300 деца се включиха в общоградското лазаруване във Враца по повод красивия пролетен празник, съобщиха от местната управа.  Кметът Калин Каменов приветства присъстващите и заяви, че подобни събития съхраняват българските традиции и възпитават най-малките жители на града. Програмата продължи с концерт на танцовите състави “Хемус”,..

публикувано на 27.04.24 в 18:43

Наградиха работодатели във Враца

В навечерието на Световния ден за безопасност и здраве в работна среда в Областна администрация Враца на официална церемония се връчиха наградите „Работодател на годината – 2023 г., инвестирал в безопасни и здравословни условия на труд". По традиция и тази година работодателските организации номинираха най-успешните в област Враца работодатели,..

публикувано на 27.04.24 в 18:39