Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частна фирма в Кула осигурява безплатно висше образование

Снимка: радио Видин


Заводът за каучукови изделия в Кула ще осигурява безплатно висше образование за работниците си.

 Безплатното обучение  е възможно за всички университетски специалности, казва инж.Теодора Стоянова, началник производствен цех:

"Работим с тенденция да подобрим нивото на образованост на персонала си, с което ще подобрим конкурентоспособността на пазара с повече кадри с висше образование, особено в сферата на инженерство на технологиите. След откриването на Русенския университет в град Видин и желанието на част от служителите да запишат висше образование фабриката поема семестриалните такси за обучение и осигурява допълнителен платен годишен отпуск в размер на 25 дни.



Всички които желаят да учат висше  образование могат да го направят няма ограничение в специалностите, дори и в предпочитанията на университети. Филиалът на Русенския университет е най- близък и най-удобен за нашите служители. В няколко специалности се обучават нашите колеги „Електротехника и електроника“, „Индустриален мениджмънт“, но би било добре да се стумулират и специалности, свързани с публичната администрация.  В момента имаме шестима студенти, аз съм една от завършилите вече по тази програма, които се обучават в специалност „Индустриален мениджмънт“ . Нямаме ограничение в бройката дори и новопостъпил на работа може да се възползва.

Повечето хора са от град Кула, но имаме служители и от Видин.  Голяма и всеобхватна е нашата програма за стимулиране на нашият персонал , имаме бонусна система , бонуси даваме в края на всеки месец , за най-различни заслуги, за допълнителна работа по време на смените, за добро отношение , за помагане на новопостъпили колеги.

Друг вид стимул е поемане на транспортните разходи на пътуващите , което включва транспортни разходи с личен автомобил, заплащане на горивото, подсигуряваме и служебен автомобил, както в момента са две от нашите служителки пътуват от Видин до Кула. На всеки две години изпращаме и служителите си на обучение в Холандия за 3 месеца."

В завода се произвеждат над 2000 гумени и гумено метални изделия за износ, а хората, които работят са около 150 от област Видин.



По публикацията работи: Недка Лилкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Синодът трябва да назначи наместник на Видинската епархия

Предстои да бъде назначен наместник на епархийския престол, след като Видинският митрополит Даниил беше избран за български патриарх. За целта Епархийският съвет трябва да извести писмено Светия синод, каза отец Владимир Велков от Видинската митрополия. "Процедурата по устава на Българската православна църква е такава, че като се..

публикувано на 01.07.24 в 13:31

Горски аптечки помагат с безплатни материали във Вършец

Аптечки за безплатно ползване поставиха във Вършец . Идеята е на местния аптекар Невяна Георгиева и се осъществява със съдействието на Община Вършец, която закупува и монтира кутиите. Аптечките са поставени на шест ключови места, използвани за разходка от местните хора и гостите на града и не са в централната част на града.  Това са места..

публикувано на 01.07.24 в 13:00

Безработни в община Ружинци започват работа

Общо 21 души в община Ружинци започват работа от днес, 1 юли. Назначенията са по регионалната програма за заетост , каза кметът на общината  Александър Александров . "Един е събирач местни данъци и такси, останалите са предимно общи работници, за да могат да бъдат използвани по селата и където са необходими..." Кметът е подписал договор с..

публикувано на 01.07.24 в 12:00

Ваучерите за храна стават електронни

Хартиените ваучери за храна отиват в историята.  От днешния, 1 юли, преминават изцяло в електронен формат.  Дигитализацията ще улесни потребителите и ще подобри многократно клиентското изживяване с използването на съвременен модерен инструмент, който може да е във вид на карта, но и изцяло виртуален като приложение,  обясни Таня Обущарова ,..

обновено на 01.07.24 в 11:01

Вдигат параклис в болницата във Враца

Седем години след първата копка на параклис в двора на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца отново ще бъде направен опит за изграждането на молитвен дом. Намерението е на ръководството на областната болница. То е съгласувано с митрополията и Общината. Парите за изграждането на параклиса „Св. великомъченик и лечител Панталеймон“ ще дойдат от..

публикувано на 01.07.24 в 10:30

Влиза в сила таванът на надценката за три вида хляб

От днес, 1 юли, влиза в сила налагането на таван на търговската надценка от 15% на трите вида хляб - бял, "Добруджа" и типов. Това се случи в резултат на промени, които бяха одобрени през преходните и заключителни разпоредби на Закона за хазарта. Таванът на търговската надценка от 15% бе гласуван в последния пленарен ден на 49-ото Народно събрание...

публикувано на 01.07.24 в 09:53

По-висока цена на тока от 1 юли

Токът за бита поскъпва средно за страната с 1,77%, а парното и топлата вода поевтиняват с близо 8,5 на сто. Това решение на Комисията за енергийно и водно регулиране е окончателно, цените влизат в сила от днес - 1 юли, и ще са валидни през следващия едногодишен период. Най-голямото поскъпване на тока за бита е за клиентите на "Електрохолд" от Западна..

обновено на 01.07.24 в 09:47