Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на месеца декларираме и плащаме данъци за второто тримесечие на годината

Снимка: Радио ВИДИН

На 31 юли изтича крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили доходи на физически лица, извън трудов договор и са задължени да им удържат данък, трябва да подадат по електронен път декларации за второто тримесечие на 2022 г. Това е и последният ден за внасяне на удържания данък към бюджета. 


До момента в офис Видин са подадени 672 декларации, което представлява около две трети от очаквания брой декларации за второто тримесечие на 2022 година.

Физическите лица, които са получили доходи от наем или от друга стопанска дейност, изплатени през второто тримесечие, също обявяват до 31 юли пред НАП дължимите от тях авансови данъци. 

В същия срок се декларират и окончателните данъци върху доходите от дивиденти и ликвидационни дялове, както и удържаните окончателни данъци върху доходите на чуждестранни физически лица у нас (например върху възнаграждения за услуги, неустойки, обезщетения, стипендии за обучение в България, доходи от лихви и други).


Най-бързо и лесно плащането се извършва чрез виртуален ПОС в портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП).


Информация за декларирането и плащането на данъците можете да получите в сайта на приходната агенция  или от Информационния център на НАП: 0700 18 700, според тарифата на съответния оператор.


По публикацията работи: Соня Валериева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 13 август 2024 година

Участници в международната регата ТИД пристигнаха от Ново село във Видин.  Лагерът е разположен до крепостта "Баба Вида". Видин е втората спирка от българския участък. Започна цялостното  асфалтиране  на "Бистрец" и скоро кварталът край Враца ще бъде напълно преобразен, съобщиха от общинската управа.   От вчера стартираха..

публикувано на 13.08.24 в 18:05

Прокуратурата обвини жителка на село Лехчево за телефонна измама

30-годишна жителка на село Лехчево е привлечена в качеството на обвиняема по досъдебно производство на Районна прокуратура – Монтана за въвеждане в заблуждение с цел имотна облага. На 11.08.2024 г. на ул. „Д-р Стамен Илиев“ в гр. Монтана, след предварителен сговор с неизвестни съучастници, тя участвала като помагач в измама на жена...

публикувано на 13.08.24 в 17:02

Риболовен турнир за хора с увреждания ще се проведе на язовир "Огоста"

Турнир по спортен риболов за хора със зрителни увреждания ще се проведе този четвъртък на язовир "Огоста" в Монтана. Спортното мероприятие е финансирано от Агенцията за хора с увреждания и се изпълнява от Спортен клуб "Феникс" към Съюза на слепите в Монтана, съобщи регионалният председател на Съюза на слепите  Ива Петкова .  "В..

публикувано на 13.08.24 в 16:55

Земляци от село Гаганица се събират на среща

Традиционна земляческа среща ще се проведе в събота, 17 август, в берковското село Гаганица . Тя се организира за 11-а поредна година, информира Емил Миладинов , кмет на населеното място: "Миналата година присъстваха 200 човека, бяхме в един салон, но тогава беше със записване, понеже бяхме подсигурили на всеки куверт. Тази година ще го правим..

публикувано на 13.08.24 в 15:36

Тече ремонт на улици и тротоари в квартал на Белоградчик

С изцяло ремонтирана улична мрежа ще бъде квартал "Чачин камък" в Белоградчик. Това съобщи кметът Боян Минков : "В момента извършваме цялостно преасфалтиране на улици и подмяна на нови тротоари в най-стария и един от големите квартали в града - "Чачин камък" и още една улица в друг квартал. Като цяло голяма част от улиците в Белоградчик ще..

публикувано на 13.08.24 в 15:34

Още четири инфраструктурни проекта в община Мездра ще получат финансиране

Още четири приоритетни инфраструктурни проекта, разработени от Община Мездра и внесени за одобрение в Министерството на финансите, ще получат финансиране от държавния бюджет за тази година, съобщават от местната администрация. Това стана ясно след като в „Държавен вестник“ беше обнародван Законът за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет..

публикувано на 13.08.24 в 15:06

Възстановено е движението по пътя Видин-Брегово

Възстановено е движението по второкласния път  Видин – Брегово в района на Брегово, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". То се осъществяваше в една лента заради пътно-транспортно произшествие  по-рано през деня   . 

публикувано на 13.08.24 в 14:57