Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана с първи три точки

3
Снимка: Любо Андреев

Монтана записа първа победа в новия шампионат на Втора лига. На стадион "Огоста" момчетата на треньора Тони Здравков се наложиха с 3:1 над Витоша /Бистрица/ в среща от 2-ия кръг. Йордан Йорданов - Даната се отчете с хеттрик.

По-добро бе началото за гостите от столичния квартал Бистрица. Във 2-та минута Томи Костадинов стреля по диагонала, наложи се вратарят Петър Любомиров Петров с плонж да избие. В 20-та Цветомир Вачев сам от ляво навлезе в наказателното поле и само добрата реакция на Петров остави Монтана в играта. След центриране от корнер на Тони Иванов, в 29-та минута, с крак Йордан Йорданов прати топката в мрежата на Борис Груев за 1:0. Малко по-късно Георги Амзин игра с ръка в наказателното поле на Витоша, но главният съдия Кристиян Тодоров не маркира дузпа. Мехди Уамри пропиля шанса за втори гол, като от дузпата с глава би в Борис Груев. В 42-та минута с левия крак Йордан Йорданов преодоля Груев за 2:0. В последната минута от редовното време на първата част монтанци хванаха на контраатака съперника, но Румен Георгиев би в тялото на вратаря Груев. С глава Йорданов направи преднината на Монтана класическа в 55-та минута. В 66-та Деян Христов се възползва от грешка в защитата на Монтана  и вкара за крайното 3:1.


Ето какво сподели след мача треньорът на Витоша Николай Христозов:


"25 минути стояхме много добре на терена, имахме три положения, в които проявихме слабост и не можахме да реализираме. Не мога да виня и футболистите, защото ги отиграха по правилния начин. Просто така трябваше малко повече майсторство, за да реализираме и за съжаление едно статично положение...и последните 15 мин. Това което трябва да поправим е, че след първия гол на статично положение, не можахме да реагираме..."


Тони Здравков остана доволен от спечелените три точки:


"Опитахме се да бъдем максимално концентрирани, въпреки топлото време... Момчетата смея да твърдя се раздадоха чисто мисловно, не говоря за физическото, там са длъжни да се раздават. Взимаха правилните решения. Да, имаха грешки, но това е нормално- да се допускат грешки във футбола."


Здравков поздрави Йордан Йорданов са отбелязаните три гола във вратата на Витоша:


"Да, Данчо има една специфична роля в отбора, когато трябва да изпълняваме статични положения всичко, което се прави заучено, се прави с него. Той като е човек с опит и има така доста обработен удар с крак. Другото, което му се дава повече свобода в атака...  Данчо си е опитен футболист, лидер на отбора, не ни учудва добрата му игра".


Монтана: Петър Л. Петров, Мартин Сандов, Иван Михов /к/, Димитър Буров, Михаил Минков, Иван – Йоанис , Йордан Йорданов /82-Айтов/, Емануил Личев, Румен Георгиев /46 – Фудил Идрисс/, Тони Иванов /73-С-Георгиев/, Мехди Уамри /73-Цеков/

Витоша: Борис Груев, Здравко Пандев, Джулио Чарлов, Теодор Димитров /77-Ст.Петров/, Кристиян Кочилов /к/, Томи Костадинов / 61- Кристиян Димитров, Георги Амзин, Слави Паскалев / 46 Д. Христов/, Цветомир Вачев, Мартин Станкев / 61 Емил Гъргоров, Християн Димитров /77-Р.Илиев/


В събота Монтана гостува на Спортист /Своге/.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Мездренските грации спечелиха поредните отличия

Състезателките от Железничарски клуб по художествена гимнастика "Анелия" - гр. Мездра взеха участие в първия Международен турнир "Gymnastics for all - Festival and Challenge" , провел се в София в частта за турнирна програма. В състезанието имаше много силно участие на 23 клуба от Гърция, където масовият спорт е изключително разпространен. Грациите..

публикувано на 09.07.24 в 13:13

Футболен клуб "Ботев" търси таланти на кастинг

Футболен клуб "Ботев" (Враца) обяви кастинг за деца , родени през 2010, 2011 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 и 2017 г., които да се присъединят към детско-юношеската школа на клуба.  Подборът ще се проведе през почивните дни, на 13-и и 14-и юли, на стадион „Христо Ботев". Началото на пресяванията на талантите е от 9:00 часа. В клуба обещават..

публикувано на 09.07.24 в 13:05

"Монтана" привлече баскетболистка с богат опит в американските колежи

Юлияна Вълчева е новото попълнение на женския баскетболен тим на Монтана.  25-годишната състезателка е висока 184 см и играе на позиции гард-крило.  През последните четири години Вълчева е била част от отбори в различни университети в САЩ като Тексаския Университет в Сан Антонио и Уестърн Небраска Колидж.  За последно в България е била част от състава..

публикувано на 08.07.24 в 15:54

"Монтана" е сред допуснатите участници в новото елитно първенство по волейбол

11 клуба от имащите право на участие в Ефбет Супер Волей бяха допуснати до новия сезон.  Това стана ясно, след като комисия от лигата разгледа документите на всички, които подадоха документи за лицензиране.  Новият член на елита е Дунав /Русе/.  Отборът на Добруджа /Добрич/ за сега е под въпрос, заради неизпълнени финансови задължения. На клуба е..

публикувано на 07.07.24 в 15:50

"Монтана" продължава лятната си подготовка

Футболистите на Монтана подновяват от утре тренировки в спортен комплекс „Огоста".  В четвъртък тимът се прибра от лагер в Банско.  По време на подготовката там стана ясно, че Тенчо Калпаков ще бъде старши треньор.  Президентът на Монтана Румен Панайотов разкри как се е стигнало до привличането на Калпаков начело на отбора: "Така се случи нещата..

публикувано на 07.07.24 в 15:25

Ботев (Враца) и Локомотив (София) не се победиха

Ботев /Враца/ записа нулево равенство във втората контрола от лятната си подготовка.  Елитният тим и Локомотив София завършиха 0:0 в приятелска среща, играна на стадион „Христо Стоичков" в Етрополе. Проверката, която беше втора за врачани под ръководството на Тодор Янчев, не впечатли с положения. Преди няколко дни врачани отнесоха Марек /Дупница/ с..

публикувано на 07.07.24 в 15:05

Наградиха победителите в благотворителния футболен турнир във Видин

Отборът на Кула спечели първото място в благотворителния футболен турнир на малки врати под надслов "Старши полицай Пламен Вълков". Те победиха с резултат 5:2 отборът на Грамада във финалната среща. Общо 20 отбора взеха участие в инициативата, провела се спортен комплекс "Колодрума", а кметът на Община Видин Цветан Ценков връчи наградата на..

публикувано на 07.07.24 в 14:18