Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият управител на "Калето" в Мездра с амбиции за разширяване на услугите

Снимка: Радио ВИДИН

Археологическият комплекс "Калето" в Мездра има нов управител. От скоро длъжността се заема от Павел Петров. Новият ръководител на уникалната туристическа дестинация ще се стреми да разшири услугите, които се предлагат в комплекса. За него е важно да има и приемственост, като това означава надграждане на постигнатото от предишните управители:

"Под мое ръководство, ако мога да го нарека ще се стремим към обогатяване на това, което комплекса може да предложи. Поради простата причина, че има все още неоткрити земи и те именно са в сферата на събитийния туризъм, на co-working-а, на гурме туризма, на винения туризъм. За да може да затворим кръга от сфери, с които един човек може да изпита тотално удоволствие. Много малко места в България, да не кажа почти няма такива места, могат да предложат пълен комплекс от услуги на едно и също място. Всяко постъпление към това да надграждаме и да запазваме това, което е направено всъщност е много важно. Всеки един от хората, които са били управител или ръководител на комплекса е допринесъл с това ние да имаме една перла в Северозапада по отношение на туризма..." 


Павел Петров смята, че в Археологическият комплекс "Калето" трябва да има повече нишови, а не толкова масови събития: 

"Отделно това, което има да се направи е не толкова инфраструктурни, колкото чисто от организационен и събитиен характер. Имам предвид повече нишови събития, от колкото масови. Масовите събития имат място в центъра на града. Докато нишовите събития, примерно като културни фестивали малки, кулинарни фестивали, партита, които могат да се организират, могат съвсем спокойно да намерят място до каменните зидове над Искър..." 


В Археологическият комплекс "Калето" през месец септември се подготвя традиционният Средновековен фестивал.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриват изложбата "Футболът в Чипровци"

Изложбата "Футболът в Чипровци" ще бъде открита в 17:00 часа в Катеринината къща.  "Исторически музей- Чипровци в Катеринината къща, това е нашата етнографска сбирка, ремонтира две помещения и решихме да продължим там, където показваме бита на местното турлашко население, с периода от втората половина на 20 век. Защото всеки уважаващ себе си..

публикувано на 06.07.24 в 16:05

В Кула се проведе концерт, посветен на хумора, песните и танците

Самодейците от Народно читалище "Просвета 1882"- град Кула представиха празничен концерт, посветен на хумора, песните и танците.  Тази година концертът се проведе под наслова "Кулски закачки", разказа за Радио Видин Силвия Христова от НЧ "Просвета 1882":  "Самият спектакъл-концерт, който ние правим е с наши абсолютно оригинални..

публикувано на 06.07.24 в 15:03

Пръскат срещу комари, кърлежи и бълхи в община Лом

От 8 до 10 юли 2024 г. , при подходящи метеорологични условия – без дъжд и скорост на вятъра до 5 м/сек., от 20.30 ч. до приключване, но не по-късно от 06:00 ч., ще се проведе наземно третиране срещу комари чрез комбиниран метод на студен и топъл аерозол в града и селата на територията на община Лом. Ще се използват препаратите: "Ротрин 100“, в..

публикувано на 06.07.24 в 14:25

Предстои аварийно укрепване на крепостта "Баба Вида"

Предстои аварийно укрепване в средновековната крепост "Баба Вида". С Министерството на културата е подписан договор за 213 хиляди лева и се очаква да бъдат преведени 70 % от сумата, за да започнат строителните дейности, съобщи началникът на отдел "Устройство на територията" в Община Видин Румен Лилов.  "Издадено е разрешение за строеж за..

публикувано на 06.07.24 в 12:05

Летни занимания за децата в Борован

Народно читалище "Цани Иванов 1907" във врачанското село Борован организира през летните месеци забавни дейности за най-малките жители на общинския център.  Всеки вторник от 10:00 часа ще има "Забавно лятно четене" в библиотеката.  Във всяка сряда от седмицата е времето за кино, като от 09:00 часа в салона на читалището ще бъдат излъчван филми..

публикувано на 06.07.24 в 08:37

ЦИК предлага на президента да насрочи нов избор за кмет на Габровница

Централната избирателна комисия предлага на президента на Република България да насрочи нов избор за кмет на монтанското село Габровница. Върховният административен съд обяви за недействителен избора на кмет на Габровница. До решението на ВАС се стигна след оспорването на резултатите от вота през октомври миналата година от страна на..

публикувано на 06.07.24 в 08:30
Град Видин

Снимката на 5 юли 2024 година

Уличното осветление във Видин, Белоградчик и Ружинци ще бъде модернизирано. Трите общини са с одобрени проекти за енергийно ефективни системи, съобщават от Областния информационен център в крайдунавския град. Проектът на Община Видин е на стойност почти 2 милиона лева, Община Ружинци ще реализира подобрения, възлизащи на над 1 милион лева, докато..

публикувано на 05.07.24 в 18:05