Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" загря за новото първенство с 4:0 над "Ботев" Враца

Снимка: Радио Видин


"Бдин" Видин победи убедително с 4:0 дублиращия отбор на "Ботев" Враца в последната си контролна среща преди старта на новия сезон на Северозападната Трета лига. Едно от новите попълнения в отбора- Емануел Виейра де Соуса откри резултата в 20-ата минута, след като засече центриране отдясно. 5 минути по-късно Цветомир Тодоров бе изведен сам срещу вратата и майсторски прехвърли стража на гостите за 2:0. В 54-ата минута централният защитник Ивайло Иванов отбеляза с глава след центриране на Александър Соколов от ъглов удар и направи резултата класически. Крайното 4:0 оформи Николай Спасов, който също преодоля вратарят на "Ботев" с глава след центриране на Соколов. Главен съдия на срещата бе Валери Минков.

"Доволен съм от резултата, доволен съм от старанието, което показаха момчетата. Получи се добра проверка за нас, в някои моменти допуснахме да падне темпото в нашата игра, но като за мач преди началото на сезона се получи добре. Целите пред отбора, колкото и клиширано да звучи, са да печели всеки един мач и ако се отвори възможност и резултатите ни го позволяват, ще атакуваме най-горното място", каза за Радио Видин след срещата наставникът на "Бдин" Николай Цветков, който изигра почти цял мач за своя отбор.

Преди началото на срещата на стадион "Георги Бенковски" се състоя официалното представяне на отбора на домакините за новия сезон. Треньорите Николай Цветков и Александър Петров ще разчитат на:

Вратари: Симеон Симеонов (ново попълнение, юноша на "Ботев" Пловдив, идва от "Струмска слава" Радомир) и Росен Вергилов

Защитници: Янек Кирилов, Ангел Цолов, Ивайло Иванов, Мартин Бисеров, Теодор Тошев, Филип Георгиев, Георги Петков и Стефан Митков

Полузащитници: Антон Петров, Николай Спасов, Теодор Борисов, Владимир Петров, Александър Соколов, Александър Иванов, Калоян Цветков

Нападатели: Стивън Милчев (идва от "Миньор" Перник), Цветомир Тодоров (завърнал се от "Етър" Велико Търново), Емануел Виейра де Соуса (идва от португалския клуб "Навал")

Технически директор на "Бдин" Спас Боянов; Президент на клуба Жоро Василев

Днес във Велико Търново бе изтеглен жребият за новия сезон на Северозападната Трета лига. В първия кръг, на 6 август, от 18 часа "Бдин" Видин е домакин на "Янтра" Полски Тръмбеш.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Монтана" остана без треньор, наследникът на Митов ще бъде обявен утре

Николай Митов и Монтана се разделиха по взаимно съгласие. Информацията потвърдиха от ръководството на тима.  С Митов си тръгват и неговия екип - помощник треньорът Радослав Вардаров, на вратарите Емил Михайлов и кондиционният специалист Антонио Кантарев.  Най-вероятно за изненадваща раздяла е повлияла загубата с 1:3 от Беласица /Петрич/, в събота, за..

публикувано на 22.04.24 в 13:03

Врачанско училище стана зонален първенец

Волейболистите на СУ „Козма Тричков" от Враца спечелиха зоналното първенство в надпреварата „Ученически спортни игри 2024" и ще представят Северозападна България на финалите при юношите от 11 и 12 клас.  Разпределението на медалите ще е между 1 и 5 май в Разград. За последната фаза от надпреварата се класираха 10 отбора от цялата страна. Волейболната..

публикувано на 22.04.24 в 12:52

Иво Балабанов надбяга кениец

Състезателят на СК”Атлет” Мездра и водещ атлет на България в дългите бягания Иво Балабанов спечели състезанието "5K BEROE ROAD RACE" в Стара Загора.  Състезателят ни  успя да изпревари кениеца Алберт Тонуй /14.33 мин./ с шест секунди и да финишира на не особено равнинното 5-километрово трасе за 14:27 минути.  Иво Балабанов все още  държи..

публикувано на 22.04.24 в 12:41

"Монтана" ще разчита на публиката, за да запази шансове за титлата

Монтана и Берое /Стара Загора/ излизат един срещу друг тази вечер в зала „Младост".  Двубоят е под номер 4 в сблъсъка за титлата по баскетбол при жените.  Снощи монтанчанки спечелиха срещата, но Берое имат две победи и при успех днес стават шампиони.  При победата на Монтана момичетата на треньора Преслав Пешев ще играят пети мач в Стара Загора в..

публикувано на 22.04.24 в 12:39

Ботев (Враца) с намерение да се пребори за оставането си в елита

Въпреки че изглежда като невъзможна мисия, врачанският Ботев не се е отказал да се бори за оставането си в родния футболен елит.  Малкото точки в актива не дават предимство на тима на Христо Янев, но наставникът и футболистите му гарантираха, че докато има надежда, те ще се борят. Ботев завърши на 15-о място в редовния сезон на Първа лига с 22 пункта...

публикувано на 22.04.24 в 12:22

Иранка ще представя България на Олимпиадата

Кметът на Враца Калин Каменов и народният представител от ГЕРБ Мартин Харизанов помогнаха на иранка да представи България на олимпийските игри в Париж това лято.  Кимия Ализаде ще представя родното таекуондо на най-големия форум на планетата, като тя получи документи като натурализирана врачанка – новината съобщи на профила си в социалните мрежи..

публикувано на 22.04.24 в 12:20

"Монтана" надделя над "Берое" и върна интригата за титлата

Баскетболистките на Монтана взеха една победа във финалните плейофи срещу Берое /Стара Загора/.  В зала „Младост" снощи момичетата на треньора Преслав Пешев бяха доста убедителни и спечелиха със 78:55 точки.  Берое продължава да има аванс от 2 победи срещу една на Монтана.  Днес ще има четвърта среща, от 18 часа, в зала „Младост". Монтана показа..

публикувано на 22.04.24 в 07:05