Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Служебният министър на образованието е от Монтана

2
Сашо Георгиев Пенов
Снимка: Министерски съвет

Министърът на образованието в служебния кабинет проф. д-р Сашо Георгиев Пенов е от Монтана. 

Той е роден 27.07.1960, професор, доктор по право, Катедра по административноправни науки, постъпил 1987. 

Завършва Юридическия факултет на СУ, специалност право през 1986. 

Член и председател на Правния съвет при президента на Република България и председател на Комисията за опрощаване на несъбираеми държавни вземания (2002-2011). 

Член на Съюза на юристите в България (1983).  

Адвокат в Софийска адвокатска колегия (от 1994) и Носител на статуетката „Темида“ (награда „Гран при за цялостен принос към правото“ от (2017).

Декан е на Юридическия факултет от април 2011 до април 2019. През 2011 година е освободен като шеф на правния екип на президента Георги Първанов, след разразяването на т.нар. скандал "Мишо Бирата".

През 2017 г. Пенов стана член на Консултативния съвет по законодателство към председателя на 44-ото Народно събрание, който така и не проработи.

По публикацията работи: Георги Жиков

Галерия

Вижте още

От Монтана започват срещи със земеделци за разясняване на Стратегическия план

От днес, 6 февруари, Министерството на земеделието започва национална информационна кампания за Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони в България за периода 2023-2027 г. Инициативата има за цел да запознае земеделските стопани с условията за прилагането на инструментите по него. Ще бъдат представени различните..

обновено на 06.02.23 в 09:14

Откриват паметна плоча на генерал Кирил Ботев във Враца

Паметна плоча на ген. Кирил Ботев ще бъде открита във Враца, съобщиха от общинската администрация. Днес, 6 февруари, от 11:00 часа пред къщата, в която е живяла Иванка Ботева на едноименната улица официално ще бъде открита паметна плоча на генерал Кирил Ботев – командир на 6-та Бдинска дивизия. В събитието ще вземат участие..

обновено на 06.02.23 в 09:13

Над метър сняг натрупа в Балкана над Враца

В Балкана над Враца има над 1 метър нова снежна покривка. Тъй като пистите край хижа „Пършевица" не са обработени, те остават затворени за неделния ден , съобщиха хората по поддръжка на съоръженията. Те прогнозираха положението да се запази такова поне през следващите 24 часа, тъй като синоптиците прогнозират обилният снеговалеж да продължи...

публикувано на 05.02.23 в 16:24
Полицейска кола

Шофьор на снегорин загина тази сутрин на път Е-79

Шофьор на снегорин загина тази сутрин при ПТП по пътя за "Дунав мост 2". Тежката катастрофа е резултат от жесток сблъсък с ТИР с турска регистрация, обясни за Радио Видин дежурният служител към ОПУ Монтана, Калин Първанов : "Нашият шофьор на снегорина е почиствал пътя. Турски ТИР го е застигнал и го е отнесъл...“ Инцидентът е станал в..

обновено на 05.02.23 в 14:56

Място за зам.-председатели на РИК скара партиите в Монтана

Партиите в Монтана не се разбраха за разпределението на местата в Районната избирателна комисия, за предстоящите извънредни избори за парламент на 2 април. Областният управител на Монтана инж. Валери Димитров проведе консултациизасъстава на РИК Монтана. Съгласно указанията на Централната избирателна комисия съставът на РИК – Монтана е от 13 души:..

публикувано на 05.02.23 в 14:42

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на Районна избирателна комисия – Видин

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на Районна избирателна комисия – Видин за произвеждане на избори за народни представители на 2 април 2023 г. на проведените днес консултации, водени от областния управител Огнян Асенов. На консултациите присъстваха упълномощени представителите на парламентарно представените партии..

публикувано на 05.02.23 в 14:35

Партиите не се разбраха за РИК Враца

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за поста секретар на Районна избирателна комисия – Враца, поради което той ще бъде назначен от централната избирателна комисия – това стана на насрочените за днес консултации за състава на изборната комисия, която ще организира предсрочните парламентарни избори на 2 април. На..

публикувано на 05.02.23 в 13:19