Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Детско лято в Ново село

Снимка: радио Видин

Разнообразни събития за деца се провеждат във видинското Ново село през цялото лято. Видинската симфониета представи пред малчуганите своята постановка "Петя и вълкът", която е своеобразен първи урок по симфоничната музика. Цигуларката Добромира  Димчева, която е от Ново село,  по неповторим артистичен начин въведе младата публика в по-различната музикална атмосфера и им показа магията на класическата музика.


На 6 август, събота, от 18:00  часа ще се проведе първият футболен турнир за деца в селото, а предизвикателството идва  от Илиян Илиев, който доскоро  организираше баскетболни състезания с приятели.


Спортното шоу ще започне с мач между деца и ветерани, в който един срещу друг ще се изправят баща и син, чичо и племенник, съсед и комшийско дете.

По публикацията работи: Недка Лилкова
Вижте още

Снимката на 11 август 2022

Километрична колона от тирове отново затрудни движението по главния път Е79 на входа на Видин . Опашката от изчакващи автомобили достигна почти до съседния град Дунавци. Акция за събиране на пластмасови шишета в парк "Монтанензиум" започва. Монтана се присъединява към мащабна кампания "Искам да съм полезен…Рециклирай ме!" , която обедини..

публикувано на 11.08.22 в 17:55

Неправителствена организация във Видин с инициатива за превенция на зависимости

От Сдружение "Активно общество" извършват проучване сред младите хора във Видин, което да открои най-опасните  зависимости и причинете за тях. Целта е да се предложат мерки за успешната им превенция. Инициативата, която е наречена  "Не! Зависим" е финансирана от националната програма за изпълнение на младежки дейности. Утре, когато е Международният ден..

публикувано на 11.08.22 в 17:05

Трафикът към Дунав мост 2 прави тапа на входа на Видин

Трафикът от и към Дунав мост 2 при Видин затруднява движението на автомобилите, които влизат и излизат от града.  Повече от 15 минути отнема придвижването между Видин и Дунавци, алармираха шофьори: "То на две, три места има колони. Вече 15 минути чакам. Задръстването е голямо и в двете посоки. Не е нормално това." Движението се..

публикувано на 11.08.22 в 14:30

Подменят водопроводната мрежа в Белоградчик

  В началото на месец август Министерски съвет одобри проектното предложение на община Белоградчик за подмяна на водопроводната мрежа на града. Инвестиционното намерение предвижда реконструкция /подмяна/ на най – амортизираната част от уличната водопроводна мрежа на града.  Това реално са 11 водопроводни клона по 13 улици с обща дължина 3 км...

публикувано на 11.08.22 в 14:28

Прокуратурата в Монтана привлече обвиняеми за причиняване на смърт след побой

Окръжна прокуратура- Монтана привлече в качеството на обвиняеми четирима мъже за причиняване на смърт вследствие на нанесен побой.  Под ръководството на Окръжна прокуратура- Монтана се водят действия по разследване за причиняване на смърт вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.  Установено е, че около полунощ на 09.08.2022 г., на ул...

публикувано на 11.08.22 в 13:57

Пръскат срещу комари и кърлежи в Кула

Обработка на зелени площи с обществено предназначение в град Кула, срещу комари, кърлежи и бълхи, стартира тази вечер в Кула. В рамките на два дни (11 и 12 август)  от 19:30  до 24:00 часа, се препоръчва гражданите да не преминават през маркираните терени, а собствениците на пчелни семейства да затворят кошерите си, съобщиха от фирмата, която ще..

публикувано на 11.08.22 в 13:40

Прокуратурата във Враца предаде на съд обвиняем за катастрофа със загинал пешеходец

Окръжна прокуратура- Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 24-годишния Дейвид Димитров, привлечен към наказателна отговорност за причинено ПТП, вследствие на което загина пешеходка. При инцидента от 24 ноември 2021 г. обвиняемият е карал лек автомобил по бул. "Васил Кънчов" със 70 км/ч при разрешена максимална скорост от 50 км/ч...

публикувано на 11.08.22 в 12:59