Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Огнян Асенов прие поста областен управител на Видин

Основната функция на служебните кабинети, респективно на областните администрации в този период, е да организират провеждането на изборите за Народно събрание. С тези думи новият областен управител на Видин, Огнян Асенов, символично прие поста от заместник-областния управител Анелия Влаховска, поради отсъствието на досегашният областен управител Любен Иванов, който е в отпуск.

"Това ще бъде и моя основна задача в този период - да създам необходимата организация, за да проведем едни честни и прозрачни избори, да дадем еднакъв шанс на всички за участие в изборите. Другата основна задача е контролната функция на областния управител по отношение на актовете на местната власт. Другото, на което ще обърна внимание, са текущите задачи на Областната администрация. Надявам се, влизайки за пореден път в Областната администрация, да срещна разбиране и подкрепата на всички служители на институцията".


При предаването на поста, Анелия Влаховска благодари на новия областен управител от името на екипа и ръководството.

"Бих казала, че сме спокойни, че г-н Асенов идва като служебен областен управител. В основата е фактът, че той много добре познава работата на Областната администрация", каза Влаховска.

Вижте още

Снимката на 11 август 2022

Километрична колона от тирове отново затрудни движението по главния път Е79 на входа на Видин . Опашката от изчакващи автомобили достигна почти до съседния град Дунавци. Акция за събиране на пластмасови шишета в парк "Монтанензиум" започва. Монтана се присъединява към мащабна кампания "Искам да съм полезен…Рециклирай ме!" , която обедини..

публикувано на 11.08.22 в 17:55

Неправителствена организация във Видин с инициатива за превенция на зависимости

От Сдружение "Активно общество" извършват проучване сред младите хора във Видин, което да открои най-опасните  зависимости и причинете за тях. Целта е да се предложат мерки за успешната им превенция. Инициативата, която е наречена  "Не! Зависим" е финансирана от националната програма за изпълнение на младежки дейности. Утре, когато е Международният ден..

публикувано на 11.08.22 в 17:05

Трафикът към Дунав мост 2 прави тапа на входа на Видин

Трафикът от и към Дунав мост 2 при Видин затруднява движението на автомобилите, които влизат и излизат от града.  Повече от 15 минути отнема придвижването между Видин и Дунавци, алармираха шофьори: "То на две, три места има колони. Вече 15 минути чакам. Задръстването е голямо и в двете посоки. Не е нормално това." Движението се..

публикувано на 11.08.22 в 14:30

Подменят водопроводната мрежа в Белоградчик

  В началото на месец август Министерски съвет одобри проектното предложение на община Белоградчик за подмяна на водопроводната мрежа на града. Инвестиционното намерение предвижда реконструкция /подмяна/ на най – амортизираната част от уличната водопроводна мрежа на града.  Това реално са 11 водопроводни клона по 13 улици с обща дължина 3 км...

публикувано на 11.08.22 в 14:28

Прокуратурата в Монтана привлече обвиняеми за причиняване на смърт след побой

Окръжна прокуратура- Монтана привлече в качеството на обвиняеми четирима мъже за причиняване на смърт вследствие на нанесен побой.  Под ръководството на Окръжна прокуратура- Монтана се водят действия по разследване за причиняване на смърт вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.  Установено е, че около полунощ на 09.08.2022 г., на ул...

публикувано на 11.08.22 в 13:57

Пръскат срещу комари и кърлежи в Кула

Обработка на зелени площи с обществено предназначение в град Кула, срещу комари, кърлежи и бълхи, стартира тази вечер в Кула. В рамките на два дни (11 и 12 август)  от 19:30  до 24:00 часа, се препоръчва гражданите да не преминават през маркираните терени, а собствениците на пчелни семейства да затворят кошерите си, съобщиха от фирмата, която ще..

публикувано на 11.08.22 в 13:40

Прокуратурата във Враца предаде на съд обвиняем за катастрофа със загинал пешеходец

Окръжна прокуратура- Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 24-годишния Дейвид Димитров, привлечен към наказателна отговорност за причинено ПТП, вследствие на което загина пешеходка. При инцидента от 24 ноември 2021 г. обвиняемият е карал лек автомобил по бул. "Васил Кънчов" със 70 км/ч при разрешена максимална скорост от 50 км/ч...

публикувано на 11.08.22 в 12:59